Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. febr. 05., vasárnap, Ágota és Ingrid napja van. Holnap Dorottya és Dóra napja lesz.

Kormányzati támogatást kaphat a közvilágítás korszerűsítése PDF Nyomtatás
2011. április 29. péntek, 10:00

 

esteAzt, hogy országosan is támogatja-e a modern ledes technológia alkalmazását, a hódmezővásárhelyi közvilágítás korszerűsítését célzó beruházás tapasztalatai alapján dönti majd el a kormány - mondta a klíma- és energiaügyekért felelős államtitkár. A nemzeti energiastratégia még a nyári szünet előtt a parlament elé kerülhet.

A végéhez közeledik a nemzeti energiastratégia kidolgozása, a kormány májusban vagy júniusban tárgyalhat róla, s még a nyári szünet előtt a parlament elé kerülhetnek a következő két évtized energetikai fejlesztéseit meghatározó tervek - közölte a klíma- és energiaügyekért felelős államtitkár, Bencsik János. „A kormánynak az ország energiafüggőségének csökkentéséhez, az energiahatékonyság növeléséhez partnerekre van szüksége, és ilyen partnerek lehetnek az energiatermelő és -szolgáltató cégek mellett az önkormányzatok és más vállalkozások is” - idézte a napi.hu.

Követendő példaként említette a hódmezővásárhelyi önkormányzat energetikai területen végzett erőfeszítéseit. „A települések többsége egy-egy részterületet választott ki: a megújuló energiaforrások használatát, a közvilágítás korszerűsítését vagy a közintézmények energetikai célú felújítását, Hódmezővásárhelyen azonban integrált módon foglalkoznak az energiagazdálkodással, így megsokszorozhatók az elérhető előnyök” – magyarázta meg, hogy mire gondolt. A kilencvenes években a város élenjáróvá vált a termálenergia hasznosításában, s az önkormányzati tulajdonú távhőszolgáltató ma már nemcsak a lakosságot és közintézményeket látja el meleg vízzel, hanem cégeket is kiszolgál.

A vásárhelyi önkormányzat csaknem egymilliárd forint támogatást nyert el a Környezet és Energia Operatív Program pályázatain. Ennek egyik fontos eleme a közvilágítás korszerűsítése modern ledes technológia alkalmazásával - mondta Bencsik János. A kormány e beruházás tapasztalatai alapján dönt arról, hogy országosan is támogatja-e a megoldás alkalmazását- ígérte.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?