Hirdetés
600 milliárd forintos TOP támogatási keret nyílik meg még idén
2015. december 03. csütörtök, 07:00

allamkincstarMég ebben az évben megnyitnak az önkormányzatok számára a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból közel 600 milliárd forintnyi támogatási keretet – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára beszélt a Magyar Államkincstár uniós támogatásokról szóló információs napján.

A Magyar Államkincstár a megyei igazgatóságainak közreműködésével országszerte szervez Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) információs napokat annak érdekében, hogy a közeljövőben megjelenő pályázati felhívásokat minél szélesebb körben ismertesse. A miskolci fórumról a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat tájékoztatta az MTI-t. A tájékoztató szerint a TOP keretösszegéből 93 milliárd forint jut majd Borsod-Abaúj-Zemplén megyére és 35 milliárd forint Miskolc városának.

A miskolci eseményen Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: a 2014-2020-as időszakban az önkormányzatoknak és az egyházi fejlesztések megvalósítására szánt 93 milliárd forint forrás 60 százalékát gazdasági, 40 százalékát pedig infrastruktúrafejlesztésre fordítják. A decemberben meghirdetendő pályázatok esetében várhatóan a 2016 második negyedévében megkötik a támogatási szerződéseket.

Oláh Gábor helyettes államtitkár kiemelte: az önkormányzatok számára jó hír, hogy a nem jövedelemtermelő projektek esetében nem kell önrészt fizetni, 100 százalékos lesz a támogatás, illetve a pályázatok elkészítéséhez segítséget kérhetnek a megyei önkormányzattól. Magyar Államkincstár korábban azt közölte, hogy a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban összesen 1230 milliárd forint áll rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés