Hirdetés
Háromszázmillió a települési közművelődési intézményeknek
2015. szeptember 24. csütörtök, 06:00

csomad muvhazPályázati úton 300 millió forinttal támogatja 620 települési önkormányzat közművelődési intézményét, közösségi színterét az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága. A leghátrányosabb helyzetű pályázók és az újonnan létrejött közművelődési színterek külön méltányossági eljárásban részesültek a pályázati eljárás során.

Az stratégiai cél a kulturális alapellátás megteremtése, vagyis mindenki számára elérhetővé tenni a minőségi kultúrához való hozzáférést, a kulturális közösségben való részvételt - közölte az Emmi államtitkársága az MTI-vel. A pályázat célja közművelődési intézmény vagy közösségi színtér karbantartása vagy felújítása, műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása.

A vissza nem térítendő költségvetési támogatást a települési önkormányzatok vállalt önrésze arányában ítélték meg. A támogatás minimális összege 100 ezer forint.

A pályázat során speciális elbírálásban részesültek a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések. Ugyanígy a települési önkormányzat által 2014. január 1-jét követően alapított közművelődési intézmények vagy közösségi színterek. Esetükben a vállalt önrész mértékét háromszoros súllyal, a két feltétel együttes fennállása esetén a vállalt önrészt kilencszeres súllyal vették figyelembe az elbírálók.

A keretösszegre összesen 1050 pályázat érkezett be, közülük 620-at részesített támogatásban az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága. A részletes döntési lista letölthető innen >>

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés