Hirdetés
300 milliós közművelődési pályázat jelent meg
2015. június 19. péntek, 08:00

konf0Háromszázmillió forint közművelődési érdekeltségnövelő pályázatot ír ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma olyan települési önkormányzatok számára, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek. A pályázat célja közművelődési intézmény vagy közösségi színtér műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása. 2015-ben új célként épület karbantartására és felújítására is nyújtható be támogatási igény.

A vissza nem térítendő költségvetési támogatást a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában kell megállapítani. A támogatás minimális mértéke 100.000 Ft. A 300 millió forintos keretösszeg 40%-át a települési önkormányzat által 2014. január 1-jét követően alapított közművelődési intézmény vagy közösségi színtér után, 60%-át a fenti kategóriába nem tartozó települési önkormányzat által fenntartott, továbbá a települési önkormányzattal kötött közművelődési megállapodás alapján működő intézmény vagy közösségi színtér után kerül felosztásra. A társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések esetében, valamint a települési önkormányzat által 2014. január 1-jét követően alapított közművelődési intézmény vagy közösségi színtér esetében a vállalt önrész mértékét háromszoros súllyal kell figyelembe venni a támogatás megállapításakor. A két feltétel együttes fennállása esetén a vállalt önrészt kilencszeres súllyal kell tekintetbe venni. A vállalt önrész számításánál tehát 2015-ben kerül először sor az új típusú differenciálásra, mely szerint az újonnan létrejövő intézmény, színtér háromszoros szorzóval, a leghátrányosabb helyzetű települések korábbi háromszoros szorzója – amennyiben újonnan hozott létre közművelődési intézményt vagy teret – kilencszeresére nő.

A pályázat benyújtása elektronikus úton a Magyar Államkincstár által üzemeltetett elektronikus rendszeren keresztül történik.

Benyújtási határidő: 2015. június 29.

A részletes kiírás letölthető innen.
MTI / EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés