Hirdetés
Díj a fiatalokat szülőföldjükön marasztaló önkormányzatoknak
2014. november 18. kedd, 07:00

fiatalbarat dijAz Év Fiatalbarát Önkormányzata és az Év Fiatalbarát Vállalata díjakra november végéig pályázhatnak azok a települési önkormányzatok és vállalkozások, amelyek példaértékű kezdeményezésükkel elősegítik a fiatal korosztályok szülőföldhöz való kötődését és ottani boldogulásukat.

Elsősorban olyan pályázatokat vár a meghirdető Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet, amelyek a fiatalok igényeire épülő, közösségi, közéleti részvételt elősegítő mintaértékű kezdeményezéseket, intézkedéseket, szolgáltatásfejlesztéseket mutatnak be. A pályázat nyerteseit 2014. december 9-én, a IV. Nemzeti Vidékfejlesztési Nap ünnepélyes díjátadóján hirdetik ki a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. Egy éven keresztül viselhetik az Év Fiatalbarát Önkormányzata, illetve Vállalata címet, továbbá félmillió forintos díjazásban részesülnek. Ezt arra fordíthatják, hogy bemutassák saját törekvéseiket, rövid és hosszú távú terveiket, valamint fiatalbarát programjaikat a sajtóban.

A díjakat a Vidékünk Jövője elnevezésű kampány keretében osztják ki, ennek céljai között szerepel a vidékről való elvándorlás megállítása, a fiatalokat helyben maradásra és tanulmányaik befejezése után hazatérésre ösztönző feltételek kialakítása, valamint a képzett, világlátott fiatalok vidékre költözésének segítése. A kampányban eddig két alkalommal rendeztek műhelymunkát a fiataloknak. A Kaposvári és a Debreceni Egyetemen tartott eseményeken előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, motivációs és önismereti foglalkozásokkal, kiállítókkal és stand up comedy műsorral várták az érdeklődőket.

A nagy sikerű a műhelymunka-sorozat folytatódik. November 25-én a Szolnoki Főiskolán ismerkedhetnek meg a Vidékünk Jövője kampány célkitűzéseivel.

A pályázati felhívás itt olvasható »

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés