Hirdetés
Uniós támogatásból fejlesztik Szolnokon a Meggyesi-telepet
2013. október 16. szerda, 07:30

szolnokEurópai uniós támogatásból fejlesztik Szolnokon a Meggyesi-telepet, a szociális városrehabilitációra az önkormányzat csaknem 440 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Észak-Alföldi Operatív Program keretében.

A 2015 februárjáig tartó projekt az Európai Unió 100 százalékos mértékű támogatásával valósul meg, önkormányzati önerőre nem volt szükség.

Marion Réka városmarketing-menedzser az MTI-vel azt közölte: a projekt célja a telepen lakó több mint hétszáz ember biztonságos élet- és lakókörnyezetének megteremtése, egy vonzóbb városrész kialakítása, valamint a társadalmi leszakadás és az egyre fokozódó szegregáció megállítása.

A program keretében a Tücsök utcában és a Hangya utcában korszerűsítik az 1980-as években épült, leromlott műszaki állapotú önkormányzati bérlakásokat. Emellett közösségi házat építenek, az uniós előírásoknak megfelelő játszótérrel. A közbiztonság növelésére a Zöldfa utcában polgárőrközpontot alakítanak ki, térfigyelő kamerákat szerelnek fel, beindítják a Szomszédok Egymásért Mozgalmat, és polgárőrtoborzókat szerveznek. A telepen lakó hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásának javítására szocializációs és munkaerő-piaci esélyeket növelő képzést tartanak, a résztvevők a képzés ideje alatt megélhetési hozzájárulást kapnak.

A pályázat keretében programalapot hoztak létre szolnoki nonprofit szervezetek számára, amelyek "miniprojekteket" valósíthatnak meg a közösségi élet fejlesztésére, szabadidős programok lebonyolítására, helyi társadalmi akciók megszervezésére.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés