Hirdetés
Májustól folytatódik a konvektorcsere-program
2019. április 05. péntek, 07:00

itm logoAz Otthon melege program most folytatódó konvektorcsere alprogramjának keretösszege kétmilliárd forint lesz, az érdeklődők pályázataikat országosan május 20-tól küldhetik be – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A konvektorcsere alprogram keretében kérhető támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 60 százaléka, akár 750.000 forint is lehet – mondta a fenntarthatóságért felelős államtitkár, Weingartner Balázs. Külön hangsúlyozta, hogy az alprogramban már nemcsak a konvektorok cseréjére, hanem a teljes fűtési rendszer korszerűsítésére is lehet pályázni.

A pályázat részletes leírása már elérhető a konvektor2019.nfsi.hu portálon. Az érdeklődőknek azt javasolta Weingartner Balázs, hogy minél előbb tanulmányozzák át a dokumentumokat. A pályázati kiírásban megfogalmazott műszaki elvárásoknak megfelelő gázkonvektor készülékekre darabonként 60 százalékos támogatás mellett bruttó 96 ezer forint támogatás igényelhető.

Az újranyitott pályázat a beérkezett lakossági igényekre és szakmai javaslatokra figyelemmel több ponton változik, egyszerűbbé válnak a feltételek. Például az idén az érvényes bérleti szerződéssel rendelkező, önkormányzati bérlakásban élők is részt vehetnek az alprogramban.

Az Otthon melege programban eddig 300 ezer háztartás korszerűsítésére nyílt lehetőség 36 milliárd forint keretösszegben.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés