Hirdetés
Tanyafejlesztési pályázat: hosszabbítás
2019. április 03. szerda, 07:00

agrarminiszterium ff logoEgy évvel meghosszabbította az Agrárminisztérium a tanyás térségek háztartási léptékű fejlesztéseit szolgáló vidékfejlesztési pályázatot, így a tanyán élők és a tanyás térségekben található önkormányzatok 2020. április 3-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket.

A kormány kiemelt feladatának tekinti az olyan kisléptékű infrastruktúrafejlesztések támogatását, amelyek a helyi gazdaság fejlesztése mellett az energiahatékonyság növeléséhez, valamint a tanyás térségekben élők életminőségének javításához is hozzájárulnak – közölte az Agrárminisztérium (AM).

A Vidékfejlesztési program 8,23 milliárd forint keretösszegű pályázata többek között a tanyavillamosítást, a vízellátás kiépítését, valamint a szennyvízkezelési fejlesztések megvalósítását támogatja. A pályázati felhívásban a természetes személyek legfeljebb 6,2 millió forint, az önkormányzatok pedig maximum 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek, akár 95 százalékos támogatásintenzitás mellett.

A felhívásra benyújtott támogatási kérelmek közül az Irányító hatóság eddig több mint 300 kérelmet támogatott, mintegy 1,6 milliárd forint értékben. A tanyán élők és az érintett önkormányzatok 2020. április 3-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket. A pályázat feltételeiről bővebb információ a www.szechenyi2020.hu oldalon érhető el.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés