Hirdetés
Kistelepüléseken élő gyerekeknek adtak át ösztöndíjakat
2018. szeptember 13. csütörtök, 07:00

cseresnyes peter02A Mura Nemzeti Program keretében a térség 34 településén élő általános iskolás korú gyerekek számára adtak át ösztöndíjakat Zala megyében, Bázakerettyén. A Mura-program miniszteri biztosa elmondta: olyan projekteket valósítanak meg, amelyekkel fel lehet hívni a figyelmet erre a térségre.

Turisztikai és mezőgazdasági területen már vannak eredményei a nemzeti programnak – közölte a Mura-program miniszteri biztosa, Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára (képünkön). Egyebek mellett a korábban Magyarországon szinte ismeretlen füge, datolyaszilva és kivi Zalában már évek óta művelt termesztése is a támogatható kategóriába került az Agrárminisztérium döntése alapján.

A program része a humán terület fejlesztése is, ennek egy szelete a tehetséges általános iskolás diákok támogatása ösztöndíjjal. Ezzel arra is bátorítják őket, hogy tanulmányaik végeztével itt maradjanak, a későbbiekben is otthonuknak tekintsék ezt a vidéket. Az először meghirdetett pályázatok révén 38 tanuló részesül tíz hónapon át havi nyolcezer forintos ösztöndíjban – ismertette az ösztöndíjprogramot Cseresnyés Péter.

Bázakerettye polgármestere, Iványi László elmondta, hogy a térség 34 településén több mint 20 ezer ember él, őket érinti az a humán kapacitások fejlesztésére indított projekt, amely mintegy 500 millió forint felhasználását teszi lehetővé. Az ebből megvalósuló ösztöndíjprogram négy éven át tart, és évente legfeljebb 40 diák veheti igénybe egy-egy tanéven át az anyagi juttatást, ami a tanulási és életkörülmények javítását szolgálja.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés