Hirdetés
Újabb tanyafejlesztési pályázatot ígérnek
2018. július 26. csütörtök, 07:00

tanya02Valószínűleg szeptember-októberben hirdeti meg az agrártárca 1,224 milliárd forintos keretösszeggel az újabb tanyafejlesztési pályázatot, amelyre az eddigiekhez hasonlóan továbbra is 724 településéről lehet pályázni, az elbírálás pedig jövő év elején várható.

A kormányzati prioritást élvező programot, teljes egészében hazai forrásokból finanszírozzák – mondta Nagy István agrárminiszter a Magyar Időknek. Ebben az évben kétféle konstrukció segítségével nyújtanak támogatást. Egy önkormányzati típusú, helyi közösségeknek kiírt felhívást és egy egyéni típusú, tanyai lakosok, tanyagazdák számára készült konstrukciót hirdetnek meg. Utóbbi azt a célt szolgálja, hogy minél több fiatal helyben találja meg a boldogulását.

Az elbírálás szempontjai az előző évekhez képest érdemben nem változnak. A program elsődleges célja, hogy a támogatás a tanyákra és a tanyás településekre jusson el, a programhoz pedig minél több tanya, illetve tanyai gazdálkodó csatlakozzon.

Az elnyerhető támogatás továbbra is vissza nem térítendő formában jut el a nyertesekhez, a szükséges önerő aránya a pályázó típusától függ, legfeljebb 25 százalék lesz. A támogatás feltétele, hogy a megvalósított beruházásoknak illeszkedniük kell a településfejlesztési koncepcióba, illetve a térség fejlesztési programjába.

A szakminisztérium tájékoztatása szerint a cél az, hogy a vidéki települések mezőgazdasági kultúrájához kapcsolódó őstermelői tevékenységek helyzete javuljon, megerősödjenek a helyi gazdaságok, és megvalósuljanak a termeléshez kapcsolódó fejlesztések.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés