Hirdetés
Több mint 2 milliárd – vállalkozói parkok kialakítására
2018. július 10. kedd, 07:00

rakossy balazs02Tizenegy Pest megyei önkormányzat nyert el több mint kétmilliárd forintot a települések vállalkozói parkjainak fejlesztésére, korszerűsítésére. A kormány Pest megye fejlesztését szolgáló programjának hatodik felhívására jelentős volt a túligénylés, így a tárca megemelte az eredeti támogatási keretösszeget további 70 millió forinttal.

A vállalkozói parkok fejlesztésének támogatására irányuló pályázat 2017 decemberében jelent meg, célja az önkormányzatok tulajdonát képző ipari, gazdasági felhasználásra szánt területek vállalkozói parkká történő fejlesztése és az ehhez kapcsolódó alapinfrastruktúra kiépítése – közölte az MTI-vel Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Az igényelhető legmagasabb támogatási összeg 250 millió forint volt. A beérkezett, szakmailag jól előkészített települési pályázatok mindegyikének támogatása érdekében, azok várható pozitív gazdaságfejlesztési hatására tekintettel döntött a tárca az eredeti támogatási keretösszeg megemeléséről – mondta az államtitkár.

A megemelt keretből 11 Pest megyei településen mintegy 48,5 hektárnyi, korszerű infrastruktúrával felszerelt vállalkozói park jön létre, hogy a Pest megyei vállalkozások megfelelő telephelyeken működhessenek, elérhetőségüket, működési feltételeiket kedvezőbbé tegye. Rákossy Balázs tájékoztatása szerint a beruházások várhatóan több mint 300 új munkahely létrejöttét segítik elő.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés