Hirdetés
EU-s támogatás ingyenes wifi-hotspotokra
2018. március 29. csütörtök, 07:00

wifiEgy friss uniós program keretében ingyen wifire pályázhatnak az önkormányzatok. Magyarországról eddig több mint húsz település regisztrált. A bizottság május közepén teszi közzé az első pályázati felhívást az ingyenes WiFi4EU hozzáférési pontok kiépítésére fordítható uniós finanszírozásról.

Az Európai Bizottság elindította a WiFi4EU portál működését, ezzel lehetővé vált, hogy az európai települések a portálon keresztül regisztrálhassanak uniós támogatásért, hogy ingyenes wifi-hozzáférési pontokat létesítsenek közterületeiken.

A bizottság május közepén teszi közzé az első pályázati felhívást az ingyenes WiFi4EU hozzáférési pontok kiépítésére fordítható uniós finanszírozásról.

Az Európai Unió a WiFi4EU program keretében 15 ezer euró (mintegy 4,6 millió forint) értékű utalványt ad egy-egy önkormányzatnak, hogy könyvtárakban, múzeumokban, parkokban, köztereken internetkapcsolatot tudjanak kiépíteni. A hálózat karbantartásának költségei az önkormányzatot terhelik.

Az EU 2020-ig összesen 120 millió eurót nyújt az uniós tagállamok, valamint Norvégia és Izland mintegy 8 ezer településének, hogy ingyenes és nyilvános wifi-szolgáltatásokat biztosító berendezéseket szerezzenek be. Magyarországról már több mint húsz település regisztrált.

A WiFi4EU-hálózatok ingyenesek lesznek, nem lesznek rajtuk reklámok, és használatukért a felhasználóknak nem kell személyes adataikat megadniuk.

További részletek a www.wifi4eu.eu honlapon találhatók.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés