Hirdetés
Hatmilliárd forint önkormányzati egészségügyi intézményekre
2018. február 12. hétfő, 07:00

rakossy balazs01Hatvan önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmény nyert el több mint hatmilliárd forintot intézményi infrastruktúrájának és szolgáltatásainak fejlesztésére, korszerűsítésére Pest megyében.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Pest megye fejlesztését szolgáló programjának harmadik felhívására a túl sok beérkező pályázat miatt az eredeti támogatási keretösszeget megemelték 1,3 milliárd forinttal - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-vel. A pályázat az alapellátáshoz tartozó háziorvosi szolgálat, a fogorvosi szolgálat, az ügyeleti ellátás, a védőnői szolgálatnak helyet adó épületek, épületrészek fejlesztésére, új épületre, a működő iskolaorvosi rendelők infrastruktúra-fejlesztésére, valamint eszközbeszerzésre is lehetőséget nyújtott egyenként 10-200 millió forint támogatási összegben.

Rákossy Balázs elmondta: a felhívásra 101 pályázat érkezett mintegy 9 milliárd forint értékben, csaknem meghaladva a rendelkezésre álló keret kétszeresét. Emiatt és a megalapozott szükségletekre tekintettel a tárca az eredeti támogatási keretösszeget megemelte 1,3 milliárd forinttal. A 6,1 milliárd forintos keretből mintegy 60 Pest megyei egészségügyi alapellátást nyújtó intézmény fejlesztése valósulhat meg a következő években.

Pest megye most a fővárossal együtt a Közép-Magyarország régióhoz tartozik, amely az uniós besorolás szerint fejlett régiónak számít Budapest átlagnál magasabb fejlettségi mutatói miatt – emlékeztetett az államtitkár Ezért az ország más részeihez képest jóval kevesebb uniós támogatáshoz juthat. Ennek ellensúlyozására a kormány a Pest megyei önkormányzatok és vállalkozások fejlesztéseire 2016 és 2021 között 80 milliárd forintos célzott, hazai költségvetési forrás biztosításáról döntött.

A döntés rögzíti a támogatás fő stratégiai fejlesztési irányait, köztük az önkormányzati közfeladat-ellátás infrastrukturális feltételeinek javítását, amelynek keretében tavaly június végén tette közzé a nemzetgazdasági tárca a pályázati kiírást a Pest megyei települési önkormányzatoknak 4,8 milliárd forint keretösszeggel.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés