Hirdetés
Támogatás minibölcsődékre kis településeknek
2017. december 21. csütörtök, 08:00

berczik abel01Hatvankilenc önkormányzat kap összesen 656 millió forintos költségvetési támogatást, amelyből minibölcsődei férőhelyeket alakíthatnak ki – közölte Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-vel.

Az idei költségvetésben külön forrás állt rendelkezésre a már meglévő bölcsődei ellátórendszer mellett a kisebb településeken minibölcsődei hálózat létrehozása. A támogatásra azok a tízezernél kevesebb lakosú települések pályázhattak, amelyeken nem működik sem bölcsőde, sem minibölcsőde, és a három évesnél fiatalabb gyerekek száma meghaladja a negyvenet – mondta Berczik Ábel államtitkár (képünkön).

A nemzetgazdasági miniszter döntése értelmében 69 helyszínen egy-, illetve kétcsoportos (maximum 7, illetve 14 gyermeket ellátó) új minibölcsődék valósulhatnak meg. A fejlesztéssorozat jövőre is folytatódik, 2018-ban az idei keretösszeg duplájára, összesen 1,5 milliárd forintra lehet majd pályázni - folytatta.

A kisgyermekes anyukák foglalkoztatásának elősegítésére többéves bölcsődefejlesztési program is indul, amelyhez 2018-ban további 3,5 milliárd forinttal járul majd hozzá az állam. Berczik Ábel kitért arra is, hogy a családpolitikai intézkedések között kiemelt figyelem jut a gyermekvállalás ösztönzésére, valamint a gyermeknevelés és a munkavállalás összhangjának megteremtésére. Ezért különösen fontos azoknak a kisgyermekes anyukáknak a támogatása, akik minél előbb szeretnének visszatérni a munka világába.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés