Hirdetés
Több mint 8 milliárdból fejleszti az e-ügyintézést a NISZ Zrt.
2017. június 20. kedd, 07:00

kozceluAz e-ügyintézés fejlesztésére 8,385 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. vezette konzorcium a Közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztési operatív programban (Köfop), a Széchenyi 2020 programban megvalósuló projekt 2018 végén zárul.

A konzorciumot vezető NISZ Zrt. közleménye szerint a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, az Idomsoft Zrt. és Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség közreműködésével az állampolgárok és a vállalkozások ügyintézését segítő online felület, valamint a hivatalok, intézmények együttműködését segítő fejlesztés jön létre.

A személyre szabott ügyintézési felület az elektronikus közigazgatás kiindulópontjaként az összes szolgáltatást egy helyen teszi elérhetővé, és hozzáférést enged az ügyintézésekhez szükséges adatvagyon-nyilvántartásokhoz. Az ügyfelek a felületen a Köfopban létrehozott összes ügyintézési lehetőséget megtalálják.

A központi kormányzati szolgáltatás busz nevű fejlesztés a szakrendszerek közvetlen kommunikációját teszi lehetővé: közös platformon kapcsolja össze az állami intézmények eltérő felépítésű informatikai rendszereit, így a hivatali ügyintézők egyszerű lekérdezéssel is elérhetik a nyilvántartásokban tárolt adatokat - áll a közleményben.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés