Hirdetés
Indul a pályázat a nők foglalkoztatottságát segítő százmilliókra
2017. május 18. csütörtök, 09:00

nogyerA nők foglalkoztatottságának növelését támogató programra pályázhatnak az önkormányzatok május 19-étől a források kimerüléséig, vagy legkésőbb 2018. május 21-éig – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, a GE Magyarország negyedik Dolgozó szülők napjának megnyitóján.

A nők atipikus munkavégzését és foglalkoztathatóságát 9 milliárd forinttal támogatja a kormány. Egyenként 150-200 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok, illetve olyan konzorciumok, amelyekben az önkormányzatok a konzorciumvezetők – mondta Novák Katalin. Az államtitkár kiemelte: központokat hoznak létre, ahol a nők olyan képzéseken vehetnek részt, amelyek a rugalmas munkaerő-piaci elhelyezkedésüket segítik. A kezdeményezés partnerei lesznek a helyi munkaadók és a helyi civil szervezetek is – tette hozzá.    

Az adatok alapján Magyarországon a nők foglalkoztatottsága felzárkózik az európai uniós átlaghoz, azonban a kisgyermeket nevelő édesanyáké elmarad az uniós átlagtól – ecsetelte Novák Katalin.

A család nemzetközi napja alkalmából rendezett Dolgozó szülők napja a GE munkatársainak önkéntes kezdeményezése, amellyel a cég 140 országban segíti több ezer dolgozóját. Az érdeklődők a rendezvényen előadásokon vehetnek részt, szakemberektől kaphatnak tanácsot a munka és a magánélet sikeres összehangolására, illetve a vezetők is megosztják velük tapasztalataikat.

(MTI)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés