Hirdetés
Fiatalok vidéki letelepedését segítő pályázat indul
2017. február 17. péntek, 07:00

schmidt jenoA fiatalok vidéken maradását, illetve vidékre költözését támogató pályázat indul, az Esély Otthon című felhívásra a háromezer és húszezer lakos közötti települések pályázhatnak két éven keresztül.

Az elnyert összeget fel lehet használni például önkormányzati lakás felújítására, munkába járási vagy jövedelemkiegészítési támogatás nyújtására – mondta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke, Schmidt Jenő az M1 aktuális csatornán.

Szavai szerint Magyarországon csupán 300 olyan önkormányzat van, amely elég adót tud beszedni ahhoz, hogy abból éljen. 2600 településen minimális az adóbevétel, ezek szinte csak az állami támogatásból gazdálkodnak, így nem tudják felvenni a versenyt a nagyobb városokkal.

A www.palyazat.gov.hu oldalon megtalálható felhívás szerint a pályázat tervezett keretösszege 10 milliárd forint. Az egyes önkormányzatok 50 és 200 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el. A támogatási kérelmek benyújtására 2017. március 06-tól 2019. március 06-ig van lehetőség.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés