Hirdetés
Téli rezsicsökkentés: április óta késik a tüzifa-támogatás PDF Nyomtatás E-mail
2018. november 26. hétfő, 08:00

fa0A választások előtt hirtelen jelentette be a kormány, hogy a váratlan tavaszi lehűlés miatt 12 ezer forint fűtéstámogatást ad a lakosságnak. A tüzifások akkor kimaradtak, majd júliusban szavaztak a nekik adható támogatásról. Ezt viszont még mindig nem kapta meg az igénylő közel 400 ezer háztartás, jó minőségű tűzifa pedig már nincsen. A beváltható bónokat elképzelhető, hogy majd trükközve váltják készpénzre a csalók – írja a hvg.hu.

Várhatóan a jövő év végéig juthatnak 12 ezer forint értékű tüzelőhöz a kormány júliusi határozata alapján jogosultságot szerző háztartások - közölte a Népszava megkeresésére Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (Töosz) elnöke, Tab fideszes polgármestere. A politikus elmondta, hogy a tűzifával fűtő 800 ezer háztartás alig fele jelentkezett a támogatásra, amelyről júliusban döntött a kormány.

Nem készpénzben vagy nyers fában adják majd át a támogatást, amelyet még a választási hajrában ígért meg elvi szinten az ország vezetése, majd júliusban döntött annak kifizetéséről. A lakosok a kereskedőknél beváltható bónt kapnak majd az önkormányzatoktól. Schmidt a lapnak elmondta, hogy a módszerrel nem tudnak gátat vetni a visszaéléseknek, vagyis hogy egyesek felvásárolják a jogosultsági papírokat

A tűzifa elszállítását nem állja a kormány, azt a lakosoknak kell megoldaniuk maguknak.

A probléma még a rendszerrel, hogy az idén már nehéz jó minőségű tűzifát találni a telepeken, de a kiosztásra váró bónokat elméletileg a jövő évben is fel lehet majd használni, tehát egy év múlva jelent majd valódi segítséget az embereknek. De egyelőre még semmit nem kaptak az érintettek.

Az sincs pontosan definiálva, hogy miként használhatják majd fel a támogatást azok, akik pb-gázpalackokkal fűtenek. Ezek átlagára ugyanis 5000 ezer forint, cserepalackot igényel, és a 12 ezer forintot egy részletben kell felhasználni.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+3 #3 Anno2 2018-11-27 20:28
Van aki PB palackos gázt igényelt. Darabolják a gàzpalackot, vagy hogyan gondolják a kiosztást?
Idézet
 
 
+9 #2 Gyenes Zoltán 2018-11-26 14:53
Minden emberi logikával szembe megy, hogy nem lehet pénzben rendezni. Jelenleg is fahiány van vidéken, baromira megdrágult,kist ételes hazaszállítás megoldhatatlan, van ahol 4m-es hosszban fogják adni. Ki darabolja fel, ki szállítja haza. Felvetődik a kérdés Mo-on a szegényebb társadalmi csoportokba miért kell folyton belerugdosni?
Idézet
 
 
+16 #1 lófasz és estifény 2018-11-26 09:47
Ebből is látszik, hogy az egész választási hajrában hatalmas kampányként kitalált pénzosztási hajrá (ugye a fő szavazóbázis, a nyuggerek már korábban megkapták) egy marha nagy baromság volt. Ahogyan ezt "kivitelezik" most, az már a vicc részen túlmutat, kritikán aluli amit művelnek! Bár egy valami jól látszik, a kormány terve több részről is bevált: 1) megnyerték a választást, aztán sokan rohangáltak be az önkormányzathoz , hogy hol a fájuk, amikor mondtuk, hogy nem úgy van az, menjenek viktorkához reklamálni, akkor meg csak néztek, hogy őket megint átbaszta a kormány! 2) jó ötlet volt nem pénzben, hanem sunyi módon majd valamikor fában kiadni, mert a cikk szerint csak a jogosultak fele jelentette be igényét, a többiek hoppon maradtak! És mindezt megint bele lehetett tolni az önkormányzatok nyakába, ahol a munkatársak azért nem kapnak fizetésemelést 10 éve, mert nem kormányzati feladatot látnak el! Hát a *** anyátokat!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt témák hozzászólásai

 • https://444.hu/2016/02/11/egy-rejtelyes-elemzes-miatt-rettegnek-a-polgarmesterek Tovább...
 • Az uniós választásokig számítunk, utána újra tervezik a rendszert.....N em kellü... Tovább...
 • Idő...idő...már rég répni kellett volna, mert már a béka fenekén vagyunk, megbec... Tovább...
 • Alig bírtam végigolvasni, hisz potyogott a könny a szememből. Na nem a meghatódo... Tovább...
 • A kormány támogatja a bérnövekedést - kivéve az önkormányzatokn ál dolgozó közti... Tovább...
 • A falvaknak nem sportparkok kellenek, hanem munkahelyek helyben vagy a közelben!... Tovább...
 • Irodában dolgozom közfogiban évek óta, ugyanakkora felelősséggel, mint bárki más... Tovább...
 • Az önkormányzati köztisztviselők nek - 37.000.-fő - sztrájkolni kell, mert 11. é... Tovább...
 • Ez csak azt jelenti, hogy a közös hivatalokat fenntartó önkormányzatokn ak keves... Tovább...
 • Az 1990-es évek végén azért vezették be sok településen az ipa-t, mert azt mondt... Tovább...
 • én négy éve vagyok közmunkás egy hivatalban, nagyon nem apró-cseprő ügyekkel lát... Tovább...
 • Milyen lehetősége lesz az önkormányzatokn ak, hogy ha megszűnik ez a program? Ne... Tovább...
 • A követelés már kevés. Általános sztrájk kell, a közszolgálatban dolgozók azonna... Tovább...
 • [quote name="Laci"]Köz munka cigány munka Tovább...
 • Egyetértek, valóban kényelmes nekik, azt tapasztalom, tetszik a közmunkásoknak, ... Tovább...