Hirdetés
Átláthatatlan cégháló végzi a behajtást a kukaholdingnak milliárdokból PDF Nyomtatás E-mail
2018. november 15. csütörtök, 09:00

kukas2Egy családi ház a központja, nyilvánosan elérhető telefonszáma pedig egyáltalán nincs annak a kis nyírségi cégnek, amelyet az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szerződtetett arra, hogy vegye át több százezer ügyfél díjfizetési ügyét – írja a 24.hu .

Az egész manőverre azért volt szükség, mert a kukaholding számlázási rendszere, melyet részben Garancsi István üzleti partnerei fejlesztettek több mint 700 millió forintból, nem működött kielégítően, így az NHKV kintlévőségeket halmozott fel. A cikk szerint idővel már arról sem volt megbízható nyilvántartás, kinek küldtek számlát és kinek nem, ezért egy ponton túl meg sem próbálkoztak a behajtással, inkább létrehoztak egy 7,6 milliárd forintos keretet, amelyből külső partnert bíztak meg a feladattal. 

Ez az állami cégként kézenfekvő Díjbeszedő Holding Zrt. volt, mellé viszont kevésbé érthető módon a betársult a 2016-ban csupán 19 milliós forgalmat bonyolító, balkányi Pepp and Cars Kft., amely korábban nagyrészt élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozott. A 24.hu megkérdezte a Díjbeszedő Zrt. vezérigazgatóját, Kálmán Lászlót, mit reméltek a Pepp and Cars Kft. bevonásától, de választ nem kaptak. 

Az ország teljes területén végzendő behajtás nem meglepő módon meghaladta a kis cég kereteit, ezért a Pepp and Cars céghálót hozott létre, alvállalkozókat vett fel, az alvállalkozók pedig további alvállalkozókat szerveztek be. A cikk szerint a végeredmény az lett, hogy kft.-k, bt.-k, egyéni vállalkozások kezébe került az NHKV Zrt. több százezer ügyfelének sok személyes adata és esetleges pénztartozása.

Az elmúlt közel egy évben az adatvédelmi előírások ellenére nem sikerült nyilvánosságra hozni, mely vállalkozások kezelték az ügyfelek adatait és az NHKV pénzét: a Pepp and Cars egyáltalán nem rendelkezik honlappal, a kukaholding által közzétett hivatalos Adatkezelési Szabályzatból pedig éppen az a link hiányzik, amelyre kattintva az alvállalkozók listáját lehetne megnézni. A hozzájuk megadott számon ráadásul egy olyan férfi jelentkezik, aki azt állítja, már 10 éve nincs köze a céghez. 

A díjbeszedő hálózat végpontjain található alvállalkozók egyébként a lap birtokába került üzenet szerint a NAV-val fenyegeti az ügyfeleket: a papíron nincs rajta a behajtó elérhetősége, az viszont igen, hogy az adóhatóság tartozásként fogja felszámolni a szemétdíjat a következő sikertelen kísérlet után. 

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+4 #1 egy a sok közül 2018-11-15 11:29
Na most jön majd soros, "a patás ördög okozta ezt is"! A ner "túlképzett" pártkomiszárjai szerint (IQ 20). Ja meg Gémesi, meg mindenki aki a józan ész pártján áll.Bocsánat Bándi urat kifelejtettem. Kíváncsi vagyok mikor tiporja sárba őt is ez a senkiházi, bitang maffia.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

nkklub szab-szolg

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Ne feledjük a jegyző mögött lévő apparátust sem! Tovább...
 • Ami kimaradt a cikkből: Az uniós választások után beszántják az önkormányzatoka ... Tovább...
 • Szöveg, szöveg, szöveg-a valósághoz semmi köze. Nem volt itt bürokrácia csökkent... Tovább...
 • Te jó ég, ez az ember megintcsak elhiszi, amiről beszél? Bürokráciacsökkentés: m... Tovább...
 • Értem én, hogy a jogszabályokat be kell tartani, mert csak így törvényes a sztrá... Tovább...
 • Nem csökkentve a program értékét, de egy két apróságra felhívnám a figyelmet. A ... Tovább...
 • A falvak - különösen a kis falvak - jelentős részében nincs háziorvos, ahol van ... Tovább...
 • Vidéken, a falvakban az emberek, több mint a felének nincs sem számítógépe, sem ... Tovább...
 • Az ügyfélszolgálat csak azt jelenti, hogy sorban állnak az ügyfelek? Az elektron... Tovább...
 • Erről a nagy blabla szövegről, mint önkormányzati tisztségviselőn ek megvan a vé... Tovább...
 • Fördős úgy hazudik mint a vízfolyás. Igaz csak azt hajtja végre amire a politika... Tovább...
 • Túlment bárki is az általános ismereteken és számszerűsített e az Őt ért hátrány... Tovább...
 • Nagyon nagy a baj! A felállt 2500? - szerintem több, és még többen lesznek - ügy... Tovább...
 • Én megértem azt aki marad, azért vidéken, speciális képzettséggel nem könnyű más... Tovább...
 • Családbarát munkahely.☹ Tovább...