Hirdetés
A gázhálózatos településeken fával és szénnel fűtők is megkapják a téli rezsicsökkentést PDF Nyomtatás E-mail
2018. augusztus 02. csütörtök, 08:00

fa0A kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtők is megkapják a téli rezsicsökkentést – döntött a kormány. Az érintettek október 15-ig jelenthetik be támogatási igényüket a helyi önkormányzatoknál.

Kovács Zoltán kormányszóvivő közleményében azt írta: az a cél, hogy azokhoz a családokhoz is megérkezzen a téli rezsicsökkentés, akik olyan településen élnek, ahol ugyan van kiépített gáz- vagy távhőhálózat, de az ő utcájukba, házukba valamilyen oknál fogva nincs bekötve, ezért mással, például fával, szénnel fűtenek. Becslések szerint mintegy 800 ezer ilyen háztartás van az országban. 

Az érintettek október 15-ig jelenthetik be támogatási igényüket a helyi önkormányzatoknál. Az igényeket a Belügyminisztérium októberben összegzi és a kormány elé terjeszti, majd átutalja a szükséges forrást az önkormányzatoknak. Az önkormányzatok gondoskodnak a háztartásonként 12 ezer forint értékű tüzelőanyag biztosításáról. Az igénylők a téli fűtési szezonban vehetik majd át a tüzelőanyagot. 

Az önkormányzatokhoz várhatóan írásban kell bejelentést tenni legkésőbb október 15-ig, a Belügyminisztérium a következő hetekben tájékoztatja az önkormányzatokat a szükséges eljárásról. Csak az kaphat támogatást, aki eddig még nem részesült a téli rezsicsökkentésben, és erről az igénylőnek büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozatot is kell tennie. Az igény jogosultságát a katasztrófavédelem is ellenőrizheti.

A kormányszóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány korábbi döntése értelmében azok a családok is megkapják a téli rezsicsökkentést, akik olyan településen élnek, ahol nincs kiépített gáz- vagy távhőszolgáltatás. Az érintett 284 településsel a Belügyminisztérium már korábban megállapodást kötött és a támogatást is átutalta.

Ezeken a településeken az önkormányzatok szeptember végig gondoskodnak arról, hogy a családok készpénzben megkapják a téli rezsicsökkentést.  Ebbe a kategóriába 29 ezer háztartás tartozik, a támogatásukra 346 millió forint biztosított a kormány.

(MTI)

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+8 #3 ezaz 2018-08-08 10:43
Kormányzati politikai döntést önkormányzat hajt végre saját alkalmazottaiva l (köztisztviselő k, közalkalmazotta k, közfogosok), részben saját költségén (szállítás, hasogatás). Miért kell természetben? A kiépített gázhálózattal nem rendelkező települések esetében lehetett tizenkétezer forintot kiosztani. Itt miért nem?
Idézet
 
 
+14 #2 Polgi 2018-08-02 18:02
És ugye megint az Önkormányzatok fizessék meg azt a fuvart,amivel odakerül a sok-sok m3 fa a falvakba??!!! Csak is erre tartogatjuk a kevés pénzünket.
Idézet
 
 
+25 #1 lófasz és estifény 2018-08-02 15:21
Ez megint mekkora baromság és kibaszás már!
Az önkormányzati dolgozók bérét azért nem emelik 10 éve, mert nem állami feladatot látunk el! Erre ezt is a nyakunkba basszák!
Október 15-ig jönnek majd az ügyfelek, hozzák a papírokat, azokat iktatgatni kell a csodaprogramba (ASP), majd jelentgetni tovább. De itt még nincs vége! Nagytudású kormányunk megszavazza a pénzt, azt leküldik ide falura, majd abból vegyünk fát, és osszuk ki 12000-vel. Tehát 3-3,5 mázsát. Mondjuk 1000 háztartásra. Honnan lesz az országban ennyi fa? És még emellé majd a szoc tüzifa. Határozat, na meg az emberek akik ezt a rengeteg fát átmozgatják, többször is mire kiadják. Mindezt ***ért-hugyért magyarán mondva, mert a munkánk nincs megfizetve.
Nincs fent egy értelmes ember a parlamentben. Ha lenne eszük, akkor a pénzt oszttatnák ki! Fele annyi baj nincs vele, emellett ugye a gázosok is úgymond pénzben kapták meg!
De hát jól mondják: Fejéről büdös a hal!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt témák hozzászólásai

 • 5.000.000.-Ft-o s fizetés egy miniszternek - tehát 20x akkora fizetése van, mint... Tovább...
 • ...."a központi közigazgatásban , főként a minisztériumokb an 2008 óta valóban n... Tovább...
 • Ha munkaerő hiány van, nos.. az utcán sok emert találnak aki állást keres... de ... Tovább...
 • (...) Magukkal szemben lennének szigorúak, és az ő fizetésüket is a minimálbéren... Tovább...
 • A minisztériumokb an súlyos milliók kerültek kifizetésre jutalom címén. Ezzel sz... Tovább...
 • *** az egész közigazgatás, a vezetőkkel együtt!!! Tovább...
 • Kormányzati politikai döntést önkormányzat hajt végre saját alkalmazottaiva l (k... Tovább...
 • Debrecenbe kéne menni, operátor kéne lenni. Misi tudja, nem úgy megy az, de le v... Tovább...
 • A katasztrófa nem fenyeget, hanem már kőkeményen itt van! Vidéken - és nem csak ... Tovább...
 • Senkinek nem jutott eszébe haza csábítani a külföldön dolgozó magyarokat? Nem go... Tovább...
 • Fentről a sok senkiházi minisztériumi léhűtőt kellene a Mercigyárba átdobni dolg... Tovább...
 • Ez meg milyen béremelés? 1 évre szól, de az se minden köztisztviselőn ek, de még... Tovább...
 • És ugye megint az Önkormányzatok fizessék meg azt a fuvart,amivel odakerül a sok... Tovább...
 • Ez megint mekkora baromság és kibaszás már! Az önkormányzati dolgozók bérét azér... Tovább...
 • Igen így könnyű termelni. A bérköltségeket 100%-ban az Állam fizeti, a dologi kö... Tovább...