Hirdetés
Börtönre ítélték az önkormányzati cég vezetőjét PDF Nyomtatás E-mail
2018. június 29. péntek, 07:00

justitiaHárom év börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés és hamis magánokirat felhasználása miatt a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. korábbi ügyvezetőjét a Nyíregyházi Törvényszék. A cégvezető két társát felfüggesztett börtönnel sújtotta a másodfokú bíróság.

A bíróság enyhítette az elsőrendű vádlott B. P.-re, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit (NyírVV) Kft. korábbi ügyvezetőjére első fokon kiszabott négy év börtönbüntetést, emellett a vádlottat felmentette az egy rendbeli hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vád alól – írta közleményében Sterné Deák Andrea, a törvényszék sajtószóvivője. A másodrendű vádlott D. P.-t egy év, a harmadrendű N. J.-t pedig két év börtönre ítélték, e büntetések végrehajtását a szabadságvesztéssel megegyező időtartamra felfüggesztették. A harmadrendű vádlott által vezetett kft.-vel szemben korábban kiszabott pénzbírságot 10 millió forintra mérsékelték.

A tényállás szerint a B. P. által vezetett önkormányzati tulajdonú cég feladata volt a többi között Nyíregyházán a földutak karbantartása, az útfelújítási és útstabilizálási munkák elvégzése. Az ítélethirdetésen elhangzottak szerint nem nyert bizonyítást, hogy az elsőrendű vádlott ügyvezetőként a 2011-ben és 2012-ben megkötött vállalkozói szerződéseknél vagyoni hátrányt okozott a cégnek, és nem állapítható meg az sem, hogy a szerződéskötések során azért tért el a korábbi gyakorlattól, hogy a szokásos díjnál nagyobb összeget tudjon kifizetni vállalkozóknak.

A bíróság ugyanakkor megállapította, hogy B. P. 2012 szeptemberében ügyvezetőként annak tudatában kötött vállalkozási szerződést N. J.-vel, hogy ő az abban foglalt munkákat nem végzi el. A szerződéseket az önkormányzat illetékeseinek nem mutatták be, azok ellenjegyzése nem történt meg, az önkormányzati cég részéről kapcsolattartóként pedig D. P.-t jelölték meg, aki tisztában volt azzal, hogy a szerződéseket nem fogja teljesíteni a harmadrendű vádlott, illetve a cége, mégis vállalta, hogy a kifizetés érdekében aláírja a szükséges okiratokat, teljesítési igazolásokat.

N. J. 2012 decemberében kiállította az önkormányzati tulajdonú földutak stabilizációs munkáinak elvégzéséről a fiktív számlákat, majd benyújtotta az elsőrendű vádlott által vezetett cégnek. A vádlott társai a kifizetések jogszerűségének látszata érdekében a teljesítményigazolásokat aláírták, a számlákat pedig kifizették, ezzel 32,8 millió forint kárt okoztak az önkormányzati cégnek – áll a közleményben. A döntés a másod- és a harmadrendű vádlott esetében jogerős, az elsőrendű vádlottra kiszabott ítélet ellen az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt témák hozzászólásai

 • http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-che apbuy.site.anko r onlinebuyc... Tovább...
 • http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-che apbuy.site.anko r onlinebuyc... Tovább...
 • http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-che apbuy.site.anko r onlinebuyc... Tovább...
 • http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-che apbuy.site.anko r onlinebuyc... Tovább...
 • Nem lesz itt semmi. Kiéheztetnek minket és vége a szektornak. Tovább...
 • Nemrég olvastam, hogy a horvát miniszterelnök asszony első intézkedései közé tar... Tovább...
 • A kedvenc mondatom: "A költségvetés megteremti a kormánytisztvis elői és köztisz... Tovább...
 • "Kövér László házelnök például az eddigi 1,7 milliós fizetése helyett 2,4 millió... Tovább...
 • "Kövér László házelnök például az eddigi 1,7 milliós fizetése helyett 2,4 millió... Tovább...
 • Majd-majd-majd ezt halljuk már évek óta a köztisztviselői béremelésről.És ha a m... Tovább...
 • Rohadjanak meg!!! Az önkormányzati dolgozók bérét 10. éve nem emelik, egy középf... Tovább...
 • . . . Az önkormányzati dolgozó meg legyen boldog a 180 párezres bruttójával(!!! ... Tovább...
 • Az az orvos, aki az alapellátásban háziorvosként szeretne dolgozni közalkalmazot... Tovább...
 • Bizony ez óriási probléma, és sajnos egyre csak nő a betöltetlen háziorvosi prax... Tovább...
 • És vajon a jegyző, mint olyan marad-e? Az önkormányzatisá got lehet máshogy is k... Tovább...