Hirdetés
A fejpénzt emelik, így oldják meg az önkormányzati béremelést PDF Nyomtatás E-mail
2017. szeptember 22. péntek, 08:00

fizu2Bár a kormány a nyár folyamán azt ígérte, hogy augusztus vége felé, az első ülése környékén újra egyeztetésre hívja a közszolgálati munkaviszonyban dolgozók bérrendezését követelő érdekképviseleti szerveket, erre nem került sor.

Pontosabban a több érdekképviselet - így a Magyar Köztisztivselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), valamint több önkormányzati tömörülés - részvételével megkezdett egyeztetés folytatására még nem javasolt időpontot az erre a feladatra kijelölt Belügyminisztérium. Holott már szeptember közepe van – írja az mfor.hu.

Ettől függetlenül tudomásunk szerint nem állt le a munka, csak nem mindenkit vontak be a tárgyalásokba. Például nemrég volt egy önkormányzati érdekegyeztető tanácsi ülés, amelyet a jelen lévők az egyeztetési folyamat részének tekintenek.

A portál úgy értesült, hogy a kormány már tárgyalt az önkormányzati területen dolgozók béremeléséről szóló előterjesztésről, de további számítások elvégzésére visszakülde a csomagot a belügynek. Mai állás szerint nem a köztisztviselői illetménytalap, illetve illetménytábla módosításával jutnak majd magasabb bérhez az érintettek, mert az végighullámozna a rendszeren, beleértve a magasabb szintű tisztviselőket, például államtitkárokat is.

A kormány azt az önkormányzati javaslatot vizsgálja, amely az úgynevezett fejpénz emelésével juttatná annyi forráshoz a helyhatóságokat, amivel fedezhető a béremelés.

Úgy tudjuk, a következő egyeztetésre október elején kerülhet sor az önkormányzati képviseletek és a kormány között.

Az MKKSZ-nek pedig a jegyzők hamarosan megrendezésre kerülő országos konferenciáján lesz módja tájékozódni és javaslatokat megfogalmazni az oda meghívott kormányzati tisztségviselők előtt. A szervezet korábban közölte, hogy október 7-ig várják a kormány válaszát a béremelési követeléseikre, amely egy, vagy több lépcsőben, de három év alatt 50 százalékos növekményről szól.

Kérdés, hogy ha a nélkülük folyó egyeztetésen megállapodás születik, az elfogadható lesz-e a számukra, vagy kitartanak a közszolgálati kar egészére kiterjedő bérköveteléseik mellett. Ebben az esetben október 7-én bejelentés várható a szervezettől.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #15 Önkormányzati köztisztviselő 2017-10-18 09:15
Nem kell a mellébeszélés. Semmivel nem lehet szépíteni azt a tényt, hogy ez a réteg lassan 10 éve vár a bérrendezésre, aminek a költségvetési törvényben van helye. Nem vitatom és nem is vitattam a fejpénz létezését. Az felháborító, hogy a fejpénz LEHETŐSÉGÉVEL akarják kiszúrni az emberek szemét, valódi bérrendezés helyett. Az önkormányzatok által adható bérben jelentkező többlet a többletteljesít ményt díjazó rendszer részének lett kitalálva, mint ahogyan van bónusz rendszer a magánszférában is. Az már más kérdés, hogy itt ezzel sem élnek, és, ha élnek, akkor sem biztos, hogy a plusz díjazott mögött valóban plusz teljesítmény van. Ezzel talán szintén nem lepek meg senkit. Maradjunk annál, hogy naívan elhisszük, hogy pluszteljesítmé nyért jár. Mi van azokkal, akik jól és lelkiismeretese n végzik a munkájukat? Direkt nem írtam, hogy szimplán csak. Azoknál talán elfogadható, hogy a boltokban 3 havonta tapasztalt árnövekedést nem kompenzálja semmi tíz éve? Lelketlen, embertelen hozzáállás ez. Annak a jele, hogy semmibe vesznek minket, erőből kezelnek le mindent, diktálnak és mellébeszélnek, mint a kommunizmusban.
Idézet
 
 
-1 #14 Biztos ez? 2017-10-17 13:40
A fejpénz nem egy új bevezetendő dolog, hanem régóta létezik. Nagyon leegyszerűsítve az állam ad X millió forintot évente minden dolgozó bérezéséhez. Ha az önkormányzat ehhez hozzá tud/akar tenni, akkor nagyobb bért is adhat a dolgozóinak. Bővebb információkért keress egy pénzügyest.
Idézet
 
 
+17 #13 Önkormányzati köztisztviselő 2017-09-27 14:47
Nem akarják rendezni az önkormányzati köztisztviselők bérét és kész! Nem ott, ahol kellene (a költségvetési törvényben) és nem most, hanem kérsőbb, és nem annyit amennyit kellene, meg nem annak akinek. Ebből a sok sumákolásból meg elegem van, tényleg teljesen idiótának néznek minket. Fejpénz, mint valami baromvásárban, állatpiacon. Fejpénz! A bérünket kell rendezni nem fejpénzeket osztogatni aztán majd csurran-cseppen valami a sok éhenkórásznak. Azt gondolják: Majd betömjük a szájukat a csóró proliknak valami kamu demagóg dumával megint, meg valami alamizsnát koncot vetünk nekik.
Ez a kamu duma, hogy az államtitkárokna k is járna akkor emelés, ami csúnya dolog lenne.....
Na ne röhögtessenek már, annyira figyelnek itt az önkormányzati köztisztviselők re, hogy csak azoknak emeljenek, hogy az államtitár továbbra is indokolatlan luxusban élhet, te meg csak várod, várod a "fejpénzt", mint a barom. Hát én kíváncsi lennék melyik ökör találta ki ezt a degradáló fejpénzt, de lassan ott tartok, hogy valami nagyon kulurálatlant írok ennek a szemét bandának! Sőt, ott tartok, hogy bakker kiállok valahová egy hangosbemondóva l, mert ez tarthatatlan!!! !
Idézet
 
 
+3 #12 Valaki 2017-09-26 18:29
Én nem rég vagyok köztisztviselő, valószínű vannak így még páran, de nem sok motivációt ad a belépéshez az hogy 9 éve semmi komoly nem történt a bérezéssel kapcsolatban. Ezek alapján nem tartom hatékonynak a szakszervezetet és általában olyan szolgáltatásra nem fizet elő az ember amiért nem kap ellenszolgáltatást.

És nem is látok benne lehetőséget mert annyira kapkodósnak, összevisszának tűnik.
Egyszer így, egyszer úgy, mindenkit képviselünk, de az önkormányzati tisztviselők béremelésén kívül mást most nem nagyon lehet olvasni.
Idézet
 
 
0 #11 sztrjákolnánk de nem tudunk 2017-09-26 11:15
bocsánat: "a sztrájkhoz"
Idézet
 
 
+7 #10 sztrjákolnánk de nem tudunk 2017-09-26 11:13
Sajnos csak abban az esetben lehet csatlakozni, ha sztrájkhoz, ha belépünk a szakszervezetbe . Mivel ebből a kis pénzből már nem tudnak a kollégák szakszervezeti díjat fizetni, nem jött létre a szakszervezet, és nem engedték meg, hogy csatlakozzunk.
Idézet
 
 
-4 #9 rabszolga 2017-09-26 10:27
Kételkedőnek igazat adok. Nem csak a diplomások végeznek jó munkát,ők csak leosszák a feladatokat!Tap asztalatuk minimális, de nagyon szeretnek főnököt játszani.
Idézet
 
 
0 #8 Alfiqkac 2017-09-26 10:26
Fejpénz emelés?? Közalkalmazotta kra ez hogy vonatkozna? El nem tudom képzelni. Gondolom a közös hivatalok finanszírozásár a gondolnak, de az az önkormányzatokn ál dolgozó közalkalmazotta kra nem vonatkozna. Marad a bérkiegészítés szerintem a min bérre.
Idézet
 
 
+15 #7 Köztisztviselő 2017-09-26 09:17
Köztisztviselő kollégák, korábban már javasoltam nektek, hogy mindenki sztrájkoljon, mert egyébként levegőnek néznek minket.37.000.ö nkormányzati köztisztviselő van, ha minimum a fele sztrájkolna, az már elég erőt mutatna a kormány felé.Ha 2017. évben nem lesz megegyezés a köztisztviselők et érintő érdemi - 50%-os - béremelésről, akkor 2018. január 1-től határozatlan idejű sztrájkot kell kezdeni mindenkinek.
Idézet
 
 
+6 #6 Mamó60 2017-09-26 07:59
Elmondhatom, ha a kormány nem változtat akkor jövőre a 40 éves közszolgálattal elmehetek nyugdíjba és hurrá a jogszabálynak a garantált bérminimum lesz az alap (vannak pótlékok, de ez mindig munkahely függő)Ez nagyon szomorú és főleg, hogy csak az kap 40 éves jubileumot aki egy helyen volt. Majd megveregetem a vállamat vagy mégsem kellene?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt témák hozzászólásai

 • http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-che apbuy.site.anko r onlinebuyc... Tovább...
 • http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-che apbuy.site.anko r onlinebuyc... Tovább...
 • http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-che apbuy.site.anko r onlinebuyc... Tovább...
 • http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-che apbuy.site.anko r onlinebuyc... Tovább...
 • Nem lesz itt semmi. Kiéheztetnek minket és vége a szektornak. Tovább...
 • Nemrég olvastam, hogy a horvát miniszterelnök asszony első intézkedései közé tar... Tovább...
 • A kedvenc mondatom: "A költségvetés megteremti a kormánytisztvis elői és köztisz... Tovább...
 • "Kövér László házelnök például az eddigi 1,7 milliós fizetése helyett 2,4 millió... Tovább...
 • "Kövér László házelnök például az eddigi 1,7 milliós fizetése helyett 2,4 millió... Tovább...
 • Majd-majd-majd ezt halljuk már évek óta a köztisztviselői béremelésről.És ha a m... Tovább...
 • Rohadjanak meg!!! Az önkormányzati dolgozók bérét 10. éve nem emelik, egy középf... Tovább...
 • . . . Az önkormányzati dolgozó meg legyen boldog a 180 párezres bruttójával(!!! ... Tovább...
 • Az az orvos, aki az alapellátásban háziorvosként szeretne dolgozni közalkalmazot... Tovább...
 • Bizony ez óriási probléma, és sajnos egyre csak nő a betöltetlen háziorvosi prax... Tovább...
 • És vajon a jegyző, mint olyan marad-e? Az önkormányzatisá got lehet máshogy is k... Tovább...