Hirdetés
Közösségi ház hátrányos helyzetű családoknak PDF Nyomtatás E-mail
2019. május 14. kedd, 07:00

wabarer hazHalmozottan hátrányos helyzetű családok számára építtetett közösségi házat Wáberer György nagyvállalkozó Sátoraljaújhelyen a nevét viselő alapítvány bevonásával. Működtetésére az Ökumenikus Segélyszervezetet kérték fel, a költségeket továbbra is a Wáberer Alapítvány állja.

A 130 millió forintos beruházással létrehozott közösségi házat Wáberer György, valamint a miniszterelnök felesége, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lévai Anikó avatta fel. A közösségi házat azért hozták létre, hogy alapvető szolgáltatások – például főzési, mosási lehetőség – elérhetők legyenek a rászorulók számára – mondta az avatási ünnepségen Wáberer György. Annak érdekében, hogy a több mint háromszáz négyzetméter alapterületű épület jelenlegi funkcióinál hatékonyabban tudja szolgálni a nehéz sorsú emberek céljait, működtetésére a szociális területen szakmai háttérrel rendelkező Ökumenikus Segélyszervezetet kérték fel.

A vállalkozó szólt arról is, hogy az egymilliárd forintos alaptőkével létrehozott Wáberer Alapítvány pályázatot hirdetett rászoruló zempléni fiatalok részére. Az előzetes jelentkezések szerint százötven diák kap majd támogatást tanulmányaihoz, az általános iskolától akár egészen a diploma megszerzéséig – közölte Wáberer György.

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a szociális terület csak akkor lehet sikeres, ha abban a gazdasági élet szereplői, az állam, a civil szervezetek, az egyházak, az önkormányzatok közösen próbálnak segíteni. Egy bajbajutott sátoraljaújhelyi család megsegítése jót fog tenni az egész utcarésznek, az egész városnak és egész Tokaj-Hegyaljának – mondta. A közösségiház-avatás legfőbb üzenetének az államtitkár azt tartja, hogy ha a gazdasági élet meghatározó szereplője találkozni tud a szakemberek áldozatkész elhivatottságával, akkor abból olyan segítségnyújtási forma születhet, amely százak és ezrek számára nyújt hatékony támogatást.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója arról beszélt, hogy nem segélycsomagokat fognak osztani a házban, hanem jól felépített stratégia szerint, lépésről lépésre szeretnének hosszú távú segítséget nyújtani a rászorulóknak. Ennek az előkészítését már megkezdték, jelenleg munkatársaik felkeresik a környékbeli családokat, és azt mérik fel, hogyan tudnak az igényekre válaszolva hatékony munkát végezni

Szamosvölgyi Péter, a város polgármestere úgy fogalmazott: korábban egy segélyszervezet úgy tudott jól segíteni, ha csomagot osztott a nehéz sorsú embereknek, ugyanis kevesebb volt a munkahely, és sokan éltek folyamatos jövedelem nélkül. Most azonban a városban már 3 százalék alatt van a munkanélküliség, így a legjobb segítség az, ha arra vezetik rá az érintetteket, hogyan éljenek a lehetőségeikkel, képességeikkel, továbbá tanuljanak, fejlesszék magukat.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Szerintem mind tudjuk hol, vagyis ki(k)nél van a pénzünk. Tovább...
 • Dolgozói szegénység van már 11. éve az önkormányzatokn ál dolgozó közt... Tovább...
 • A köztisztviselők nél már 11. éve megtorpant a béremelkedés! Valahogy ... Tovább...
 • Milyen bérnövekedés? Ja persze valahol Budapesten, mert itt vidéken, p... Tovább...
 • Ami az egész dolog pikantériája, hogy a miniszteri biztos pont egy oly... Tovább...
 • "2019 utolsó napján"???????? ? Tovább...
 • A jegyzőre telepítenek hatáskört? Észrevették, hogy a kormányhivatali ... Tovább...
 • A rabszolgatörvén y felold valóságos feszültséget, ahol eddig korlatoz... Tovább...
 • Gondolkozzunk már el, hány olyan zárt csoport nyílt a facebookon az ut... Tovább...
 • Első olvasatra kedvező változás, de az ördög a részletekben rejlik. Va... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál dolgozó köztisztviselők illetményalapja - a béra... Tovább...
 • Ezt a választást is az önkormányzati köztisztviselők bonyolítják le. M... Tovább...
 • "A kisebb termelőknek egyáltalán nem kell tartaniuk attól, hogy az áts... Tovább...
 • Minimum 1 hetes sztrájkot kell szervezni, az 1 napos leállás nem ér se... Tovább...
 • Most tapsoljak vagy inkább sírjak, bár jobban az utóbbihoz lenne kedve... Tovább...