Hirdetés
Lezárult az Újbuda Startup verseny PDF Nyomtatás E-mail
2019. január 03. csütörtök, 10:00

start0Az Újbuda Startup pályázattal az önkormányzat az innovatív ötleteken és fejlesztéseken alapuló, növekedésorientált ifjúsági vállalkozások létrehozását, a cégalapítás korai fázisát támogatja évről évre. A verseny decemberi döntőjében 12 csapat mutatta be ötletét.

Negyedik alkalommal írták ki 2018-ban az Újbuda startup pályázatot, amelyen ezúttal is a kerületi campusszal rendelkező intézmények 35 esztendősnél fiatalabb hallgatói indulhattak. A feltételek szerint a versenymunkák készítői a támogatás elnyerése esetén vállalkozásukat Újbudán hozzák létre.

Az idei felhívásra zömmel két-három fős csapatok jelentkeztek, többségükben kezdeti fázisban lévő ötlettel. A pályázat első köre októberben zárult, a beérkezett húsz versenymunkából a zsűri a tizenkét legjobbat juttatta tovább a döntőbe. A kiválasztott pályázóknak a Spin-Off Klub szakértői tartottak felkészítő tréninget. A döntőben a résztvevőknek 3-5 perc állt rendelkezésükre ötletük ismertetésére, a zsűri további 7-10 percben tehetett fel kérdéseket. A döntős pályamunkák között szép számmal akadtak mérnöki fejlesztések, köztük telefonos játékok, mobil­alkalmazások. Több ötlet kapcsolódott a sportolás, az oktatás, a szórakozás és a környezetvédelem témájához.

A zsűri az ötlet megvalósíthatósága, piacképessége, hiánypótló szerepe, illetve innovativitása alapján értékelte a benyújtott terveket. Az elbírálásnál előnyt élveztek azok a csapatok, amelyek több tudományterület eredményeit hasznosítják. A pályázat fő szervezője, Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő, vállalkozásfejlesztési tanácsnok korábban hangsúlyozta: nem az a legjobb csapat, amelyik minden részletet pontosan megfogalmaz.

Az idei nyertesek között találtuk az Ewiser Forecastot, amely a kis napelemparkok tulajdonosait és üzemeltetőinek az automatizálható feladatok körét végzik el. A HomeFencing egy mobilalkalmazás, amelyeket használva a felhasználók a saját okostelefonjaikkal helyettesíthetik a találatjelző berendezést, ha vívni szeretnének, de nem áll rendelkezésükre professzionálisan felszerelt vívóterem. A Craftáborban a Mine­craft nevű rendkívül népszerű videojáték segítségével, különböző nonformális oktatási módszerekkel tanítják a gyerekeket rengeteg olyan készségre, ami az oktatási rendszerben nehezen vagy egyáltalán nem tanulható könyvekből, formális módszerekkel, például: csapatmunka, szociális érzékenység, önállóság, pénzügyi takarékosság.

A RunQuest olyan GPS-alapú straté­giai játék, amely a kiterjesztett valóság által nyújtott szórakozási lehetőségeket, valamint a futás élményét ötvözi.

Magyar Idők

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

nkklub szab-szolg

Hírek hozzászólásai

 • Milyen bérnövekedés? Ja persze valahol Budapesten, mert itt vidéken, p... Tovább...
 • Ami az egész dolog pikantériája, hogy a miniszteri biztos pont egy oly... Tovább...
 • "2019 utolsó napján"???????? ? Tovább...
 • A jegyzőre telepítenek hatáskört? Észrevették, hogy a kormányhivatali ... Tovább...
 • A rabszolgatörvén y felold valóságos feszültséget, ahol eddig korlatoz... Tovább...
 • Gondolkozzunk már el, hány olyan zárt csoport nyílt a facebookon az ut... Tovább...
 • Első olvasatra kedvező változás, de az ördög a részletekben rejlik. Va... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál dolgozó köztisztviselők illetményalapja - a béra... Tovább...
 • Ezt a választást is az önkormányzati köztisztviselők bonyolítják le. M... Tovább...
 • "A kisebb termelőknek egyáltalán nem kell tartaniuk attól, hogy az áts... Tovább...
 • Minimum 1 hetes sztrájkot kell szervezni, az 1 napos leállás nem ér se... Tovább...
 • Most tapsoljak vagy inkább sírjak, bár jobban az utóbbihoz lenne kedve... Tovább...
 • Ez a vasúti leépítés a falufejlesztési programmal együtt biztosan nagy... Tovább...
 • Persze hogy rendkívül gyorsan bírálják el a pályázatokat, hiszen már a... Tovább...
 • Ez megint tele van pontatlan információkkal. A részletekbe nem megyek ... Tovább...