Hirdetés
Lezárult az Újbuda Startup verseny PDF Nyomtatás E-mail
2019. január 03. csütörtök, 09:00

start0Az Újbuda Startup pályázattal az önkormányzat az innovatív ötleteken és fejlesztéseken alapuló, növekedésorientált ifjúsági vállalkozások létrehozását, a cégalapítás korai fázisát támogatja évről évre. A verseny decemberi döntőjében 12 csapat mutatta be ötletét.

Negyedik alkalommal írták ki 2018-ban az Újbuda startup pályázatot, amelyen ezúttal is a kerületi campusszal rendelkező intézmények 35 esztendősnél fiatalabb hallgatói indulhattak. A feltételek szerint a versenymunkák készítői a támogatás elnyerése esetén vállalkozásukat Újbudán hozzák létre.

Az idei felhívásra zömmel két-három fős csapatok jelentkeztek, többségükben kezdeti fázisban lévő ötlettel. A pályázat első köre októberben zárult, a beérkezett húsz versenymunkából a zsűri a tizenkét legjobbat juttatta tovább a döntőbe. A kiválasztott pályázóknak a Spin-Off Klub szakértői tartottak felkészítő tréninget. A döntőben a résztvevőknek 3-5 perc állt rendelkezésükre ötletük ismertetésére, a zsűri további 7-10 percben tehetett fel kérdéseket. A döntős pályamunkák között szép számmal akadtak mérnöki fejlesztések, köztük telefonos játékok, mobil­alkalmazások. Több ötlet kapcsolódott a sportolás, az oktatás, a szórakozás és a környezetvédelem témájához.

A zsűri az ötlet megvalósíthatósága, piacképessége, hiánypótló szerepe, illetve innovativitása alapján értékelte a benyújtott terveket. Az elbírálásnál előnyt élveztek azok a csapatok, amelyek több tudományterület eredményeit hasznosítják. A pályázat fő szervezője, Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő, vállalkozásfejlesztési tanácsnok korábban hangsúlyozta: nem az a legjobb csapat, amelyik minden részletet pontosan megfogalmaz.

Az idei nyertesek között találtuk az Ewiser Forecastot, amely a kis napelemparkok tulajdonosait és üzemeltetőinek az automatizálható feladatok körét végzik el. A HomeFencing egy mobilalkalmazás, amelyeket használva a felhasználók a saját okostelefonjaikkal helyettesíthetik a találatjelző berendezést, ha vívni szeretnének, de nem áll rendelkezésükre professzionálisan felszerelt vívóterem. A Craftáborban a Mine­craft nevű rendkívül népszerű videojáték segítségével, különböző nonformális oktatási módszerekkel tanítják a gyerekeket rengeteg olyan készségre, ami az oktatási rendszerben nehezen vagy egyáltalán nem tanulható könyvekből, formális módszerekkel, például: csapatmunka, szociális érzékenység, önállóság, pénzügyi takarékosság.

A RunQuest olyan GPS-alapú straté­giai játék, amely a kiterjesztett valóság által nyújtott szórakozási lehetőségeket, valamint a futás élményét ötvözi.

Magyar Idők

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Persze hogy rendkívül gyorsan bírálják el a pályázatokat, hiszen már a... Tovább...
 • Ez megint tele van pontatlan információkkal. A részletekbe nem megyek ... Tovább...
 • El kellene még egyszer olvasni a határozatot! Nem a helyi önkormányzat... Tovább...
 • Azért arra kíváncsi lennék, hogy a jövő évi két választást a köztisztv... Tovább...
 • Elszomorító, hogy ugyanazon a településen a Járási Hivatalban dolgozó ... Tovább...
 • Már minden közigazgatásban dolgozó tisztviselőnek megemelik-megem elté... Tovább...
 • Szép,szép csak éppen az önkormányzatokr ól feledkeztek meg megint.Úgy ... Tovább...
 • CSÓRÓ KÖZTISZTVISELŐ! A szakszervezet csak tököl ideje lenne már lépni... Tovább...
 • Mese habbal! Emellett az intézkedés tovább mélyíti a szakadékot a korm... Tovább...
 • Megy a harc,hogy a tornyházak,vagy az irodenegyedek főúti kereszteződé... Tovább...
 • Tisztelt polgármester társaim most ki fog elnézést kérni a megrágalmaz... Tovább...
 • Na, egy saller kiosztva a bíróknak is. Tovább...
 • Ez a cikk is arra mutat, hogy az önkormányzatok pénzügyi gyámságát kés... Tovább...
 • Olvasva az üggyel kapcsolatos megnyilatkozáso kat már látszik, hogy a ... Tovább...
 • Rendkívül lehangoló, hogy egy szakmai ügyből politikai bohózat lett. A... Tovább...