Hirdetés
A polgárőrség élen jár a bűnmegelőzésben PDF Nyomtatás E-mail
2018. június 28. csütörtök, 06:00

kontrat karoly01A polgárőrségnek is köszönhető, hogy Magyarország mára a világ tizenötödik legbiztonságosabb országává vált – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a polgárőrök napja alkalmából rendezett ünnepségen, szerdán Budapesten.

A polgárőrök élenjáró tevékenységét ismeri el a kormányzat akkor, amikor a jövő évi költségvetés tervezetében 1 milliárd 50 millió forintnyi forrást javasol az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) támogatására – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Kontrát Károly (képünkön) a polgárőrök napja alkalmából rendezett ünnepségen. Napjainkban, különös tekintettel a migrációs veszélyekre, a biztonság az egyik legfontosabb közösségi érték  hangsúlyozta. Ezt ismerte fel az OPSZ is, amikor a migrációs válságra reagálva létrehozta határvédelmi tagozatát, ezzel is hozzájárulva a kormányzati törekvésekhez – mondta elismerően.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatok összehangolásáért felelős miniszterelnöki megbízott a józsefvárosi polgárőr iroda előtt tartott ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy a kormányzat, az ország biztonsága érdekében kifejtett tevékenységét elismerve, aktív konzultációt folytat a szervezettel, és ősszel stratégiai megállapodást köt az OPSZ-szel. Felidézte, hogy az OPSZ keretein belül 63 ezer polgárőr teljesít önkéntes, a közösség érdekében vállalt, térítésmentes szolgálatot, több mint kétezer egyesületbe tömörülve, a többi közt aktívan részt vesznek a határok védelmében is. Mindezért pedig köszönet illeti őket – tette hozzá.

A polgárőrségnek is köszönhető, hogy a Józsefvárosban az elmúlt nyolc évben a felére csökkent a bűncselekmények száma és kétharmadával a közterületen elkövetett bűncselekményeké – dicsérte a polgárőröket Sára Botond VIII. kerületi alpolgármester. Továbbá jelentősen nőtt a felderítés aránya is, ami azt jelenti, hogy négyből három bűncselekménynek megtalálják a tettesét. A polgárőrség tevékenységét támogatandó, a kerületi önkormányzat öt év alatt több mint 50 millió forint forrást tett elérhetővé a kerületi polgárőrségnek, a többi közt segítette a polgárőriroda kialakítását is – mondta az önkormányzati vezető.

A szervezet sikeres működésének a kormányzattal, a rendvédelmi szervekkel és az önkormányzatokkal folytatott szoros együttműködés a kulcsa  hangsúlyozta Barnucz Szilvia, az OPSZ főigazgatója. Egyebek mellett ennek eredménye, hogy az elmúlt években 870 járőrautót, 130 segédmotor-kerékpárt és több mint ezer kerékpárt szereztek be. Ugyanakkor az illegális migrációs helyzetre reagálva, 55 egyesület és 1200 ember közreműködésével létrehozták a Határvédelmi Polgárőr Tagozatot, illetve a lovastagozat polgárőrei is részt vesznek az ország védelmében.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Tisztelt polgármester társaim most ki fog elnézést kérni a megrágalmaz... Tovább...
 • Na, egy saller kiosztva a bíróknak is. Tovább...
 • Ez a cikk is arra mutat, hogy az önkormányzatok pénzügyi gyámságát kés... Tovább...
 • Olvasva az üggyel kapcsolatos megnyilatkozáso kat már látszik, hogy a ... Tovább...
 • Rendkívül lehangoló, hogy egy szakmai ügyből politikai bohózat lett. A... Tovább...
 • Hát a köztisztviselők kel mi lesz?!A 2008. évi illetményalap - 38.650.... Tovább...
 • A köztisztviselők pedig nem érdemelnek megbecsülést... .... Tovább...
 • ..., majd olcsón rátenni a kezünket. NER logika újabb példája. Még egy... Tovább...
 • A köztisztviselői illetményalap - ami a munkabér számítás alapja - írd... Tovább...
 • Szolgáló közigazgatást a közigazgatásban dolgozókon keresztül valósítj... Tovább...
 • Ebbe persze bele kellett kötnie. Tovább...
 • A területi meg az önkormányzati igazgatást nem a vezetők tartják életb... Tovább...
 • Üzennék Patyi mesternek, mert úgy látom, különbözőképpen látjuk a dolg... Tovább...
 • Éppen itt az ideje,az utolsó utáni percben vagyunk.Negyven három éve d... Tovább...
 • Ez mind szép és jó, de! pont a 100ezer forintos kp.-ban adható keretrő... Tovább...