Hirdetés
A polgárőrség élen jár a bűnmegelőzésben PDF Nyomtatás E-mail
2018. június 28. csütörtök, 06:00

kontrat karoly01A polgárőrségnek is köszönhető, hogy Magyarország mára a világ tizenötödik legbiztonságosabb országává vált – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a polgárőrök napja alkalmából rendezett ünnepségen, szerdán Budapesten.

A polgárőrök élenjáró tevékenységét ismeri el a kormányzat akkor, amikor a jövő évi költségvetés tervezetében 1 milliárd 50 millió forintnyi forrást javasol az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) támogatására – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Kontrát Károly (képünkön) a polgárőrök napja alkalmából rendezett ünnepségen. Napjainkban, különös tekintettel a migrációs veszélyekre, a biztonság az egyik legfontosabb közösségi érték  hangsúlyozta. Ezt ismerte fel az OPSZ is, amikor a migrációs válságra reagálva létrehozta határvédelmi tagozatát, ezzel is hozzájárulva a kormányzati törekvésekhez – mondta elismerően.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatok összehangolásáért felelős miniszterelnöki megbízott a józsefvárosi polgárőr iroda előtt tartott ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy a kormányzat, az ország biztonsága érdekében kifejtett tevékenységét elismerve, aktív konzultációt folytat a szervezettel, és ősszel stratégiai megállapodást köt az OPSZ-szel. Felidézte, hogy az OPSZ keretein belül 63 ezer polgárőr teljesít önkéntes, a közösség érdekében vállalt, térítésmentes szolgálatot, több mint kétezer egyesületbe tömörülve, a többi közt aktívan részt vesznek a határok védelmében is. Mindezért pedig köszönet illeti őket – tette hozzá.

A polgárőrségnek is köszönhető, hogy a Józsefvárosban az elmúlt nyolc évben a felére csökkent a bűncselekmények száma és kétharmadával a közterületen elkövetett bűncselekményeké – dicsérte a polgárőröket Sára Botond VIII. kerületi alpolgármester. Továbbá jelentősen nőtt a felderítés aránya is, ami azt jelenti, hogy négyből három bűncselekménynek megtalálják a tettesét. A polgárőrség tevékenységét támogatandó, a kerületi önkormányzat öt év alatt több mint 50 millió forint forrást tett elérhetővé a kerületi polgárőrségnek, a többi közt segítette a polgárőriroda kialakítását is – mondta az önkormányzati vezető.

A szervezet sikeres működésének a kormányzattal, a rendvédelmi szervekkel és az önkormányzatokkal folytatott szoros együttműködés a kulcsa  hangsúlyozta Barnucz Szilvia, az OPSZ főigazgatója. Egyebek mellett ennek eredménye, hogy az elmúlt években 870 járőrautót, 130 segédmotor-kerékpárt és több mint ezer kerékpárt szereztek be. Ugyanakkor az illegális migrációs helyzetre reagálva, 55 egyesület és 1200 ember közreműködésével létrehozták a Határvédelmi Polgárőr Tagozatot, illetve a lovastagozat polgárőrei is részt vesznek az ország védelmében.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hírek hozzászólásai

 • Ezt a választást is az önkormányzati köztisztviselők bonyolítják le. M... Tovább...
 • "A kisebb termelőknek egyáltalán nem kell tartaniuk attól, hogy az áts... Tovább...
 • Minimum 1 hetes sztrájkot kell szervezni, az 1 napos leállás nem ér se... Tovább...
 • Most tapsoljak vagy inkább sírjak, bár jobban az utóbbihoz lenne kedve... Tovább...
 • Ez a vasúti leépítés a falufejlesztési programmal együtt biztosan nagy... Tovább...
 • Persze hogy rendkívül gyorsan bírálják el a pályázatokat, hiszen már a... Tovább...
 • Ez megint tele van pontatlan információkkal. A részletekbe nem megyek ... Tovább...
 • El kellene még egyszer olvasni a határozatot! Nem a helyi önkormányzat... Tovább...
 • Azért arra kíváncsi lennék, hogy a jövő évi két választást a köztisztv... Tovább...
 • Elszomorító, hogy ugyanazon a településen a Járási Hivatalban dolgozó ... Tovább...
 • Már minden közigazgatásban dolgozó tisztviselőnek megemelik-megem elté... Tovább...
 • Szép,szép csak éppen az önkormányzatokr ól feledkeztek meg megint.Úgy ... Tovább...
 • CSÓRÓ KÖZTISZTVISELŐ! A szakszervezet csak tököl ideje lenne már lépni... Tovább...
 • Mese habbal! Emellett az intézkedés tovább mélyíti a szakadékot a korm... Tovább...
 • Megy a harc,hogy a tornyházak,vagy az irodenegyedek főúti kereszteződé... Tovább...