Hirdetés
Hiánypótló kezdeményezés: Ovi infó Ferencvárosban - helyi példa PDF Nyomtatás E-mail
2018. május 18. péntek, 08:00

oviiKedvező fogadtatásra talált a IX. kerületi óvodaválasztást segítő fórum, a ferencvárosi Ovi infó - mondta el Bácskai János. A polgármester a Rádió Orienten kiemelte: az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy a szülők a lehető legjobb óvodát választhassák gyermekeik számára, ezért minden segítséget megadnak a nevelési intézmények kiválasztásakor.

Az óvodai ellátás kötelezően önkormányzati feladat - ismertette Bácskai János,aki felhívta a figyelmet,hogy a IX.kerület kilenc óvodája elegendő férőhelyet biztosít a városrész gyermekei részére. Mint mondta, az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy jól érezzék magukat a gyerekek az óvodákban, és szüleik is elégedettek legyenek, ezért válogathatnak a kisdedóvók között, hiszen mindegyiknek van saját profilja, erőssége és nem biztos, hogy minden esetben a legközelebbi helyszín a legjobb választás. A kicsiket szüleik jó eséllyel abban az intézményben tudják elhelyezni, amelyikbe szeretnék.

Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő elmondta, hogy az Ovi infót 2017-ben szervezték meg először szülői kezdeményezésre azért, hogy az óvodai beiratkozásról és a ferencvárosi óvodákról közvetlenül tájékozódhassanak azok a szülők, akiknek gyereke óvodakötelessé vált.

Az idei tavaszi eseményen bemutatkoztak a környék óvodái – Kicsi Bocs, Liliom, Csicsergő, Csudafa, Kerekerdő –, és a szülők megismerkedhettek az óvodai beiratkozással kapcsolatos szabályokkal is. Emellett bemutatták a Gondoskodó Ferencváros kiadvány első "kötetét" is, amelyet a Humánszolgáltatási Irodával közösen bocsájtottak az érdeklődők rendelkezésére. A kis tájékoztató füzetben minden szükséges információ - mint az intézmények elérhetőségei, a nevelési programok, a beiratkozáshoz szükséges iratok, az óvodai körzethatárok, a nyílt napok stb. - megtalálható a Ferencvárosban működő bölcsődékről és óvodákról.

A képviselő asszony beszélt arról is, hogy a 2016-ban felújított Ferenc tér mint kedvelt közösségi helyszín van jelen a IX.kerület életében. Az itt tartott rendezvények sikeressége abban rejlik, hogy azt ferencvárosiak rendezik ferencvárosiaknak. A programok jelentős részét ugyan az önkormányzat szervezi vagy finanszírozza, ugyanakkor rengeteg munka van benne a civilek részéről is. A helyi politikus elmondta, hogy évente négy nagy rendezvényt tartanak: a húsvétvárót, a nyárvárót a szünidőre készülve, az iskola kezdetekor az őszvárót, illetve az adventi időszakban a karácsonyvárót. Azzal pedig, hogy az emberek eljönnek és megismerik egymást, könnyebben tudnak együtt élni is. Elmondható tehát, hogy a Ferenc téri programoknak közösségépítő küldetése is van - fogalmazott Kulpinszky Eleonóra.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

nkklub szab-szolg

Hírek hozzászólásai

 • "2019 utolsó napján"???????? ? Tovább...
 • A jegyzőre telepítenek hatáskört? Észrevették, hogy a kormányhivatali ... Tovább...
 • A rabszolgatörvén y felold valóságos feszültséget, ahol eddig korlatoz... Tovább...
 • Gondolkozzunk már el, hány olyan zárt csoport nyílt a facebookon az ut... Tovább...
 • Első olvasatra kedvező változás, de az ördög a részletekben rejlik. Va... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál dolgozó köztisztviselők illetményalapja - a béra... Tovább...
 • Ezt a választást is az önkormányzati köztisztviselők bonyolítják le. M... Tovább...
 • "A kisebb termelőknek egyáltalán nem kell tartaniuk attól, hogy az áts... Tovább...
 • Minimum 1 hetes sztrájkot kell szervezni, az 1 napos leállás nem ér se... Tovább...
 • Most tapsoljak vagy inkább sírjak, bár jobban az utóbbihoz lenne kedve... Tovább...
 • Ez a vasúti leépítés a falufejlesztési programmal együtt biztosan nagy... Tovább...
 • Persze hogy rendkívül gyorsan bírálják el a pályázatokat, hiszen már a... Tovább...
 • Ez megint tele van pontatlan információkkal. A részletekbe nem megyek ... Tovább...
 • El kellene még egyszer olvasni a határozatot! Nem a helyi önkormányzat... Tovább...
 • Azért arra kíváncsi lennék, hogy a jövő évi két választást a köztisztv... Tovább...