Hirdetés
Hiánypótló kezdeményezés: Ovi infó Ferencvárosban - helyi példa PDF Nyomtatás E-mail
2018. május 18. péntek, 08:00

oviiKedvező fogadtatásra talált a IX. kerületi óvodaválasztást segítő fórum, a ferencvárosi Ovi infó - mondta el Bácskai János. A polgármester a Rádió Orienten kiemelte: az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy a szülők a lehető legjobb óvodát választhassák gyermekeik számára, ezért minden segítséget megadnak a nevelési intézmények kiválasztásakor.

Az óvodai ellátás kötelezően önkormányzati feladat - ismertette Bácskai János,aki felhívta a figyelmet,hogy a IX.kerület kilenc óvodája elegendő férőhelyet biztosít a városrész gyermekei részére. Mint mondta, az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy jól érezzék magukat a gyerekek az óvodákban, és szüleik is elégedettek legyenek, ezért válogathatnak a kisdedóvók között, hiszen mindegyiknek van saját profilja, erőssége és nem biztos, hogy minden esetben a legközelebbi helyszín a legjobb választás. A kicsiket szüleik jó eséllyel abban az intézményben tudják elhelyezni, amelyikbe szeretnék.

Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő elmondta, hogy az Ovi infót 2017-ben szervezték meg először szülői kezdeményezésre azért, hogy az óvodai beiratkozásról és a ferencvárosi óvodákról közvetlenül tájékozódhassanak azok a szülők, akiknek gyereke óvodakötelessé vált.

Az idei tavaszi eseményen bemutatkoztak a környék óvodái – Kicsi Bocs, Liliom, Csicsergő, Csudafa, Kerekerdő –, és a szülők megismerkedhettek az óvodai beiratkozással kapcsolatos szabályokkal is. Emellett bemutatták a Gondoskodó Ferencváros kiadvány első "kötetét" is, amelyet a Humánszolgáltatási Irodával közösen bocsájtottak az érdeklődők rendelkezésére. A kis tájékoztató füzetben minden szükséges információ - mint az intézmények elérhetőségei, a nevelési programok, a beiratkozáshoz szükséges iratok, az óvodai körzethatárok, a nyílt napok stb. - megtalálható a Ferencvárosban működő bölcsődékről és óvodákról.

A képviselő asszony beszélt arról is, hogy a 2016-ban felújított Ferenc tér mint kedvelt közösségi helyszín van jelen a IX.kerület életében. Az itt tartott rendezvények sikeressége abban rejlik, hogy azt ferencvárosiak rendezik ferencvárosiaknak. A programok jelentős részét ugyan az önkormányzat szervezi vagy finanszírozza, ugyanakkor rengeteg munka van benne a civilek részéről is. A helyi politikus elmondta, hogy évente négy nagy rendezvényt tartanak: a húsvétvárót, a nyárvárót a szünidőre készülve, az iskola kezdetekor az őszvárót, illetve az adventi időszakban a karácsonyvárót. Azzal pedig, hogy az emberek eljönnek és megismerik egymást, könnyebben tudnak együtt élni is. Elmondható tehát, hogy a Ferenc téri programoknak közösségépítő küldetése is van - fogalmazott Kulpinszky Eleonóra.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • ..., majd olcsón rátenni a kezünket. NER logika újabb példája. Még egy... Tovább...
 • A köztisztviselői illetményalap - ami a munkabér számítás alapja - írd... Tovább...
 • Szolgáló közigazgatást a közigazgatásban dolgozókon keresztül valósítj... Tovább...
 • Ebbe persze bele kellett kötnie. Tovább...
 • A területi meg az önkormányzati igazgatást nem a vezetők tartják életb... Tovább...
 • Üzennék Patyi mesternek, mert úgy látom, különbözőképpen látjuk a dolg... Tovább...
 • Éppen itt az ideje,az utolsó utáni percben vagyunk.Negyven három éve d... Tovább...
 • Ez mind szép és jó, de! pont a 100ezer forintos kp.-ban adható keretrő... Tovább...
 • Szóval az önkormányzati igazgatásban (a legnehezebb közigazgatási munk... Tovább...
 • Háttérszámítást végez, aztán megállapítja, hogy nem fér bele a keretbe... Tovább...
 • Átgondoltan kivezetni a cafetériát - ezt meg hogyan támogathatja a Mun... Tovább...
 • "Az ÁSZ-elnök Domokos László például felvetette, hogy olyan utalványok... Tovább...
 • Ez a fejlesztés oly annyira sikeres, hogy mióta a Nyugdíjbiztosít ó be... Tovább...
 • Csak Budapestieknek? Tovább...
 • Keresetek emelkedése - kinél? 37.000 köztisztviselőn ek központilag 10... Tovább...