Hirdetés
Strandfejlesztések a Balaton körül PDF Nyomtatás E-mail
2018. május 09. szerda, 07:30

strandKétmilliárd forintból gazdálkodhattak a beruházásokat tervező önkormányzatok – írja a Magyar Idők.

A szabadstrandok már látogathatók a Balatonon, a fizetős fürdőzőhelyek viszont csak június 1-jén és 8-án nyitnak ki, mivel a múlt nyár elején megkezdett és ősszel folytatott, helyenként nagy ívű fejlesztések még nem mindenütt fejeződtek be. Siófok nyolchektáros nagystrandján 800 négyzetméteres gyerekhomokozó és 164 négyzetméteres gyerekmedence várja majd a legkisebbeket. A sóstóin teljesen megújult a promenád, Füred Kisfaludy-strandja csúszdaparkkal és élményligettel, az Esterházy árnyékolókkal és napvitorlákkal gazdagodott, Bogláron viszont még van mire költeni a különböző pályázatokon elnyert háromszázmillió forintból.

Családi strand jellegét erősítené a siófoki önkormányzat a tópart legnagyobb strandjának fejlesztésével. A gyerekes családok örömére hatalmas gyermekhomokozó és gyerekmedence épült a nagystrandon, saját forrásból új kabinsort, egészségügyi szobát és értékmegőrzőt építtetett az önkormányzat strand­üzemeltető kft.-je.

Huszonötmillió forint jutott a sóstói fürdőhelynek promenádra, a szabadstrandként ismert újlakin a vizesblokkot korszerűsítették. Idén is tengerparti hangulatot idéző fehér homokos plázs várja a siófoki strand VIP-zónájának vendégeit, a szabadtéri színpadon élvonalbeli zenekarok adnak koncertet, a háromnapos pünkösdi szezonnyitón szabad bejárást biztosítanak a fürdőhelyre, és ingyenesek lesznek a szórakoztató programok is. A szezonnyitó csúcsrendezvényén az 50 éves Csík zenekar köszönti az 50 éves Siófokot.

Balatonfüred százmillió forintot hasított ki a turisztikai ügynökség pályázati pénzéből, ebből jutott a Kisfaludy-strand csúszdás élményszigetének kialakítására, az Esterházyn árnyékolókra, napvitorlákra és játszótérre. Keszthely 110 millió forintot fordított három strandja fejlesztésére. Az egyre népszerűbb Libás kabinházat kapott korszerű családi öltözőkkel, a horgászoknak pedig az úgynevezett behúzós halfogás körülményeinek megkönnyítésére horgászállásokat alakítottak ki.

Napelemes rendszert telepített a balatonlellei önkormányzat a strand és a rendkívül kedvelt élményfürdő medencéi mellé, ezzel együtt új játszótérrel és értékmegőrző szekrényekkel bővült az üdülőhely büszkesége. A Magyar Turisztikai Ügynökség kétmilliárd forintos strandfejlesztési pályázatán elnyert 40 millió mellett csaknem 60 millió forintot fordított az önkormányzat a strand és az élményfürdő komfortosítására, emellett megkezdődött a belváros 600 milliós rekonstrukciója is.

Háromszázmillió forint gyűlt össze a balatonboglári önkormányzatnál a Platán szabadstrand korszerűsítésének folytatására. A Balaton-átúszás célállomásaként is kedvelt fürdőzőhelyet folyamatosan „lidósítják”, a hatalmas partszakasz mutatós kandelábereket kap, a borudvar és a hajókikötő között pedig új sétányt alakítanak ki.

Verseny a zászlókért

A Kék hullám-zászló elnyerésére pályázhatnak azok a balatoni strandok, amelyek úgy gondolják: megfelelnek a legmagasabb szintű infrastrukturális, környezeti, vízvédelmi, vendéglátási követelményeknek. Minden korosztály számára biztosítják a pihentető szabadidő-eltöltés feltételeit, a büfék ár-érték arányosan kínálják az ételt, italt, a strand jól megközelíthető, közelében megfelelő méretű gépkocsiparkoló van. A múlt nyáron harminchárom, a fizetős strandok alig fele vállalta a megmérettetést, idén, június közepén – legalábbis a Balatoni Szövetség reményei szerint – legkevesebb ötven nyári fürdőben várják majd a Kék hullám-zászló odaítéléséről döntő közegészségügyi-turisztikai bírálóbizottságot.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Ez megint tele van pontatlan információkkal. A részletekbe nem megyek ... Tovább...
 • El kellene még egyszer olvasni a határozatot! Nem a helyi önkormányzat... Tovább...
 • Azért arra kíváncsi lennék, hogy a jövő évi két választást a köztisztv... Tovább...
 • Elszomorító, hogy ugyanazon a településen a Járási Hivatalban dolgozó ... Tovább...
 • Már minden közigazgatásban dolgozó tisztviselőnek megemelik-megem elté... Tovább...
 • Szép,szép csak éppen az önkormányzatokr ól feledkeztek meg megint.Úgy ... Tovább...
 • CSÓRÓ KÖZTISZTVISELŐ! A szakszervezet csak tököl ideje lenne már lépni... Tovább...
 • Mese habbal! Emellett az intézkedés tovább mélyíti a szakadékot a korm... Tovább...
 • Megy a harc,hogy a tornyházak,vagy az irodenegyedek főúti kereszteződé... Tovább...
 • Tisztelt polgármester társaim most ki fog elnézést kérni a megrágalmaz... Tovább...
 • Na, egy saller kiosztva a bíróknak is. Tovább...
 • Ez a cikk is arra mutat, hogy az önkormányzatok pénzügyi gyámságát kés... Tovább...
 • Olvasva az üggyel kapcsolatos megnyilatkozáso kat már látszik, hogy a ... Tovább...
 • Rendkívül lehangoló, hogy egy szakmai ügyből politikai bohózat lett. A... Tovább...
 • Hát a köztisztviselők kel mi lesz?!A 2008. évi illetményalap - 38.650.... Tovább...