Hirdetés
Értékelvű működés és integritás kontrollok az önkormányzatoknál PDF Nyomtatás E-mail
2018. február 06. kedd, 09:00

nemetheA Nemzeti Védelmi Szolgálat 2018. január 31-én ötödik alkalommal rendezte meg „Az önkormányzatok értékelvű működésének támogatása” című szakmai napját. A rendezvény helyszíne ezúttal Debrecen volt, ahol Dr. Németh Erzsébet az Állami Számvevőszék Integritás felmérésének vezetője is előadást tartott. A számvevőszéki tisztviselő prezentációjában kiemelte a szervezeti integritás fontosságát, mely támogatja az egyén etikus viselkedését is.

Utolsó állomásához érkezett az NVSZ integritást támogató sorozata

Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) szakmai napokból álló rendezvénysorozata, mely a „Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében" című kiemelt ÁROP projekt keretében valósul meg, az Állami Számvevőszék már visszatérő részvételével zárult. A legfőbb hazai ellenőrző intézmény minden, az NVSZ által szervezett szakmai napon előadást tartott, többek között 2017 őszén három, valamint 2018-ban már második alkalommal.
A szakmai napok célja a résztvevők tapasztalatcseréje, valamint szakmai tevékenységük elméleti és gyakorlati ismeretekkel történő támogatása volt, különösen a hivatásetika, az integritás és az antikorrupció témakörében.

Az ÁSZ kiemelt figyelmet fordít az önkormányzatok integritás kontrolljainak működésére

Dr. Németh Erzsébet előadásában kiemelte, hogy az ÁSZ nem csak az önkormányzatok adósságrendezési eljárásainak ellenőrzése, valamint a pénzügyi-, és vagyongazdálkodás szabályszerűségének utóellenőrzése keretében, hanem – immár hetedik éve - az Integritás Felmérés keretében is elemzi az önkormányzatok integritás kontrolljainak működését.
A felügyeleti vezető a konferencián az önkormányzati vezetőkkel megosztotta az ÁSZ felmérés során szerzett tapasztalatait, valamint kiemelten hangsúlyozta a szervezeti integritás fontosságát, és azt a jótékony hatását, mely támogatja az egyén etikus viselkedését is.
A rendezvény sorozat végéhez érve a szervezők kiemelték az Állami Számvevőszék mértékadó szerepét az integritás kontrollok témájában, valamint a jövőbeni együttműködés reményében köszönetüket fejezték ki az eddigi közös munkáért.

(ÁSZ Hírportál)

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+11 #3 köztisztviselő 2018-02-07 10:28
Aki ezt a MOK, ASP, KCR, TSZR, ASZA, EAK stb. rendszereket kitalálta, az jöjjön le az önkormányzatokh oz, és egy személyben, egy személyivel végezze el ezeket a feladatokat. Nekik bezzeg csak egy rendszerhez kell érteniük. Nekem most van elegem! Közben készüljek a választásra is!
Idézet
 
 
+7 #2 Vidéki 2018-02-07 10:22
Érdekes, hogy mindig az önkormányzatokn ál keresik a korrupciót, holott a nagy pénzekről a kormányzat dönt.Hagyják már nyugodtan dolgozni az önkormányzatoka t, különben a településeknek - különösen a kis falvaknak - végük lesz. Ezt akarjuk, hogy a vidéki Magyarország elpusztuljon-le pusztuljon?!
Idézet
 
 
+10 #1 h dbk 2018-02-07 08:55
Jó duma, gyártjuk a szabályzatokat, aminek semmi értelme, az ASP könyvelése katasztrófa, az Államkincstár egymásnak ellentmondó dolgokat csinál...
Ha mindenki betartana minden pénzügyi szabályzatot, ami elő van írva, akkor meg kellene duplázni a pénzügyesek számát...Józan paraszti ész kell ide, aki loni akar, az úgy is megteszi..
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • A köztisztviselői illetményalap - ami a munkabér számítás alapja - írd... Tovább...
 • Szolgáló közigazgatást a közigazgatásban dolgozókon keresztül valósítj... Tovább...
 • Ebbe persze bele kellett kötnie. Tovább...
 • A területi meg az önkormányzati igazgatást nem a vezetők tartják életb... Tovább...
 • Üzennék Patyi mesternek, mert úgy látom, különbözőképpen látjuk a dolg... Tovább...
 • Éppen itt az ideje,az utolsó utáni percben vagyunk.Negyven három éve d... Tovább...
 • Ez mind szép és jó, de! pont a 100ezer forintos kp.-ban adható keretrő... Tovább...
 • Szóval az önkormányzati igazgatásban (a legnehezebb közigazgatási munk... Tovább...
 • Háttérszámítást végez, aztán megállapítja, hogy nem fér bele a keretbe... Tovább...
 • Átgondoltan kivezetni a cafetériát - ezt meg hogyan támogathatja a Mun... Tovább...
 • "Az ÁSZ-elnök Domokos László például felvetette, hogy olyan utalványok... Tovább...
 • Ez a fejlesztés oly annyira sikeres, hogy mióta a Nyugdíjbiztosít ó be... Tovább...
 • Csak Budapestieknek? Tovább...
 • Keresetek emelkedése - kinél? 37.000 köztisztviselőn ek központilag 10... Tovább...
 • Pálffy Ilona szerint az utolsó pillanatban beérkező nagyszámú névjegyz... Tovább...