Hirdetés
Budapest Dal 2018: Írd meg te a hamisítatlan fővárosi slágert! PDF Nyomtatás E-mail
2018. február 02. péntek, 10:00

kotta0A Fővárosi Önkormányzat szeretné megtalálni Budapest dalát. Ismert és még felfedezés előtt álló zenészek és énekesek március 22-ig küldhetik el saját stílusukban megírt, repertoárjukba illeszkedő szerzeményeiket. Elég erős a mezőny, ugyanis Radics Gigi, Zséda, Frenreisz Károly, Király Viktor és Charlie is a pályázók között van.

Budapest Dal 2018 címmel írt ki pályázatot a  Fővárosi Önkormányzat, keresve a főváros hangját és támogatva az olyan dalok megszületését, amelyek visszaadják a nagyváros hangulatát. A dalszerző pályázat minden zenész és énekes számára nyitott.

Születtek már az elmúlt évtizedekben slágerek népszerű előadóktól, amelyek témája, címe, múzsája  Budapest volt – áll a főváros közleményében. Bilicsi Tivadar, Kovács Erzsi, Rátonyi Róbert vagy Kern András, Cseh Tamás, a Hobo Blues Band, a Bëlga, az Emil Rulez vagy éppen a Budapest Bar zenélt, énekelt már a főváros kapcsán. A Fővárosi Önkormányzat szerint azonban a sok remek produkció ellenére sem született még meg az igazi, hamisítatlan „Budapest-dal”. Egy olyan dal, amely tényleg a fővárosról szól, még akkor is, ha talán a Budapest szó el sem hangzik benne. 

Budapest Dal 2018 címmel meghirdetett pályázaton a szakmailag elismert, független szakértőkből álló zsűri és a közönség dönt majd az év Budapest-daláról, és a megmérettetést követően valamennyi szerzemény felkerül egy közös CD-re is. A pályázatban a dalok megírására vonatkozó kritériumrendszer kulcsponti eleme, hogy azok tartalma és üzenete a fővároshoz kapcsolódó legyen. Független, az előadók által is felvállalt, repertoárjukba illeszkedő, nem csupán egyszeri szerzemények születése a cél. Olyan dalokat várnak a bírálók, amelyek a fővároshoz köthető pozitív érzések és emlékek slágerévé válhatnak.

Eddig 11 ismert előadó fogadta el a felkérést a pályázatra, de még három helyre lehet jelentkezni. A 11 előadó a Honeybeast, Berkes Olivér és Závodi Marci, Király Viktor,  Radics Gigi, a Compact Disco, Caramel, az Anna & the Barbies, Zséda, Charlie, Keresztesi Ildikó és Frenreisz Károly.

A dalok beérkezési határideje 2018. március 22. Az előválogatás után április 16-a és 26-a éjfél között a versenyben induló 14 dalra szavazni lehet a www.budapestdal.hu weboldalon. A tizennégy előadó április 27-én, a Budapest Dal 2018 gálakoncerten a Thália Színházban játszhatja majd el szerzeményeit, és ott dől el, hogy kié lesz Budapest dala 2018-ban. A Budapest Dal 2018 kiválasztottjának különdíja egymillió forint, valamint egy éven át övé a Budapest Dal 2018 cím. A pályaművek az említett weboldalon tölthetők fel.

(NLCafé)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • ..., majd olcsón rátenni a kezünket. NER logika újabb példája. Még egy... Tovább...
 • A köztisztviselői illetményalap - ami a munkabér számítás alapja - írd... Tovább...
 • Szolgáló közigazgatást a közigazgatásban dolgozókon keresztül valósítj... Tovább...
 • Ebbe persze bele kellett kötnie. Tovább...
 • A területi meg az önkormányzati igazgatást nem a vezetők tartják életb... Tovább...
 • Üzennék Patyi mesternek, mert úgy látom, különbözőképpen látjuk a dolg... Tovább...
 • Éppen itt az ideje,az utolsó utáni percben vagyunk.Negyven három éve d... Tovább...
 • Ez mind szép és jó, de! pont a 100ezer forintos kp.-ban adható keretrő... Tovább...
 • Szóval az önkormányzati igazgatásban (a legnehezebb közigazgatási munk... Tovább...
 • Háttérszámítást végez, aztán megállapítja, hogy nem fér bele a keretbe... Tovább...
 • Átgondoltan kivezetni a cafetériát - ezt meg hogyan támogathatja a Mun... Tovább...
 • "Az ÁSZ-elnök Domokos László például felvetette, hogy olyan utalványok... Tovább...
 • Ez a fejlesztés oly annyira sikeres, hogy mióta a Nyugdíjbiztosít ó be... Tovább...
 • Csak Budapestieknek? Tovább...
 • Keresetek emelkedése - kinél? 37.000 köztisztviselőn ek központilag 10... Tovább...