Hirdetés
Országossá vált az ételcsomagosztás PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 08:00

czibere karoly01Az egész országra kiterjesztette a kormány a hátrányos helyzetű gyermekes családoknak szánt ételcsomag osztását, amelyre a következő években 18,3 milliárd forintot fordít – jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Sárbogárdon.

A kormány elkötelezett abban, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő családok számára minden segítséget megadjanak – hangsúlyozta Czibere Károly államtitkár (képünkön). A „hátránykompenzáció” egyik legfontosabb módjának a gyermekétkeztetést nevezte, jelezve azt is, hogy gondoltak a három évnél fiatalabb gyereket gondozó, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családokra is, akik az ételcsomagra jogosultak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára emlékeztetett arra, hogy a program kísérleti szakasza július 6-án indult el Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ott október végéig 63 ezer, tartós élelmiszert tartalmazó csomagot osztottak ki egymilliárd forintnyi uniós forrásból. A csomagokat havonta egyszer osztják, s a korábbi 8 ezer forintról 13 ezer forintra növelték csomagonként a ráfordítást. A korábbi tapasztalatok alapján a második, immár országos szakaszra a csomag tartalmát felülvizsgálták. Új, tartós élelmiszerek kerültek bele, s így már tíz kilogrammos. Nemcsak a három évnél fiatalabb gyerekek esetén kapnak a családok élelmiszercsomagot, hanem a hátrányos helyzetű várandós anyák esetében már a magzat 3. hónapjától jogosultak rá.

Sárbogárdon a szociális gyermekgondozók által kiválasztott ötven család jogosult csomagra – mondta a térség országgyűlési képviselője, Varga Gábor (Fidesz). Kérdésre közölte, hogy a térségben 19 település érintett. Sárkeresztúron például 74 család kap ilyen támogatást. A képviselő reményét fejezte ki, hogy az ételcsomagosztás nem a végleges formája a hátrányos helyzetű gyermekes családok megsegítésének, hanem Magyarország gazdasági erőforrásainak növekedésével a jövőben a felzárkóztatás más formái is megjelenhetnek. Ilyen a mintegy 600 millió forintnyi Emberi Erőforrás Operatív Program forrás (Efop), amit a sárbogárdi járás humánerőforrás fejlesztésre és a felzárkóztatáshoz infrastrukturális feltételek megteremtésére nyert el.

Sárbogárd polgármestere, Sükösd Tamás üdvözölte az országos kezdeményezést. Szerinte valóban a legjobban rászorultakat célozza meg. Úgy vélte, a szociális rendszer a garancia arra, hogy egy rászoruló család nem kap három különböző helyről támogatást, míg egy másik esetleg egyet sem.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Kivéve az önkormányzati igazgatásban dolgozó köztisztviselők et! Írd é... Tovább...
 • Lesz még egyáltalán? Tovább...
 • A kormányváltás érdeklődés hiányában elmaradt....kíg yósok előnyben. Tovább...
 • Miért, mit gondolt a tekintetes főjegyző zasszony? Köpönyeget fordítun... Tovább...
 • Nyugdíjas címzetes főjegyző vagyok. Miért is csak dr.Korsós Ágnes felm... Tovább...
 • Országos Roma Önkormányzat. Ezekre aztán szükség van. 1,6 milliárdot e... Tovább...
 • Kormány, minisztériumok részéről hányan vesznek részt a szemináriumon? Tovább...
 • Tehát igazából az a gond, hogy időközit kell tartani. Nem az, hogy meg... Tovább...
 • Meg kivéve a köztisztviselőb ől avanzsált dolgozó! kormánytisztvis elő... Tovább...
 • Kivéve a köztisztviselők et, mert itt 10 éve nem emelkedett a munkabér... Tovább...
 • SZÉKESFEHÉRVÁR MÉGIS KULTURÁLIS FŐVÁROS LESZ, CSAK NEM EURÓPÁÉ, HANEM ... Tovább...
 • Nem értem a hozzászólásokat azelőtt nem sírt senki amikor tele voltak ... Tovább...
 • Bizony mára a vidék jövőkép nélküli, vagy már látja a sofőr nélküli tr... Tovább...
 • Valóban kettészakadt az ország, van néhány tucat város és falu ami gaz... Tovább...
 • Talán ha megélhető nyugdij lenne kb 150 ezer akkor nem kellene idős ko... Tovább...
Hirdetés