Hirdetés
Országossá vált az ételcsomagosztás PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 08:00

czibere karoly01Az egész országra kiterjesztette a kormány a hátrányos helyzetű gyermekes családoknak szánt ételcsomag osztását, amelyre a következő években 18,3 milliárd forintot fordít – jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Sárbogárdon.

A kormány elkötelezett abban, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő családok számára minden segítséget megadjanak – hangsúlyozta Czibere Károly államtitkár (képünkön). A „hátránykompenzáció” egyik legfontosabb módjának a gyermekétkeztetést nevezte, jelezve azt is, hogy gondoltak a három évnél fiatalabb gyereket gondozó, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családokra is, akik az ételcsomagra jogosultak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára emlékeztetett arra, hogy a program kísérleti szakasza július 6-án indult el Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ott október végéig 63 ezer, tartós élelmiszert tartalmazó csomagot osztottak ki egymilliárd forintnyi uniós forrásból. A csomagokat havonta egyszer osztják, s a korábbi 8 ezer forintról 13 ezer forintra növelték csomagonként a ráfordítást. A korábbi tapasztalatok alapján a második, immár országos szakaszra a csomag tartalmát felülvizsgálták. Új, tartós élelmiszerek kerültek bele, s így már tíz kilogrammos. Nemcsak a három évnél fiatalabb gyerekek esetén kapnak a családok élelmiszercsomagot, hanem a hátrányos helyzetű várandós anyák esetében már a magzat 3. hónapjától jogosultak rá.

Sárbogárdon a szociális gyermekgondozók által kiválasztott ötven család jogosult csomagra – mondta a térség országgyűlési képviselője, Varga Gábor (Fidesz). Kérdésre közölte, hogy a térségben 19 település érintett. Sárkeresztúron például 74 család kap ilyen támogatást. A képviselő reményét fejezte ki, hogy az ételcsomagosztás nem a végleges formája a hátrányos helyzetű gyermekes családok megsegítésének, hanem Magyarország gazdasági erőforrásainak növekedésével a jövőben a felzárkóztatás más formái is megjelenhetnek. Ilyen a mintegy 600 millió forintnyi Emberi Erőforrás Operatív Program forrás (Efop), amit a sárbogárdi járás humánerőforrás fejlesztésre és a felzárkóztatáshoz infrastrukturális feltételek megteremtésére nyert el.

Sárbogárd polgármestere, Sükösd Tamás üdvözölte az országos kezdeményezést. Szerinte valóban a legjobban rászorultakat célozza meg. Úgy vélte, a szociális rendszer a garancia arra, hogy egy rászoruló család nem kap három különböző helyről támogatást, míg egy másik esetleg egyet sem.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • ..., majd olcsón rátenni a kezünket. NER logika újabb példája. Még egy... Tovább...
 • A köztisztviselői illetményalap - ami a munkabér számítás alapja - írd... Tovább...
 • Szolgáló közigazgatást a közigazgatásban dolgozókon keresztül valósítj... Tovább...
 • Ebbe persze bele kellett kötnie. Tovább...
 • A területi meg az önkormányzati igazgatást nem a vezetők tartják életb... Tovább...
 • Üzennék Patyi mesternek, mert úgy látom, különbözőképpen látjuk a dolg... Tovább...
 • Éppen itt az ideje,az utolsó utáni percben vagyunk.Negyven három éve d... Tovább...
 • Ez mind szép és jó, de! pont a 100ezer forintos kp.-ban adható keretrő... Tovább...
 • Szóval az önkormányzati igazgatásban (a legnehezebb közigazgatási munk... Tovább...
 • Háttérszámítást végez, aztán megállapítja, hogy nem fér bele a keretbe... Tovább...
 • Átgondoltan kivezetni a cafetériát - ezt meg hogyan támogathatja a Mun... Tovább...
 • "Az ÁSZ-elnök Domokos László például felvetette, hogy olyan utalványok... Tovább...
 • Ez a fejlesztés oly annyira sikeres, hogy mióta a Nyugdíjbiztosít ó be... Tovább...
 • Csak Budapestieknek? Tovább...
 • Keresetek emelkedése - kinél? 37.000 köztisztviselőn ek központilag 10... Tovább...