Hirdetés
Országossá vált az ételcsomagosztás PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 07:00

czibere karoly01Az egész országra kiterjesztette a kormány a hátrányos helyzetű gyermekes családoknak szánt ételcsomag osztását, amelyre a következő években 18,3 milliárd forintot fordít – jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Sárbogárdon.

A kormány elkötelezett abban, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő családok számára minden segítséget megadjanak – hangsúlyozta Czibere Károly államtitkár (képünkön). A „hátránykompenzáció” egyik legfontosabb módjának a gyermekétkeztetést nevezte, jelezve azt is, hogy gondoltak a három évnél fiatalabb gyereket gondozó, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családokra is, akik az ételcsomagra jogosultak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára emlékeztetett arra, hogy a program kísérleti szakasza július 6-án indult el Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ott október végéig 63 ezer, tartós élelmiszert tartalmazó csomagot osztottak ki egymilliárd forintnyi uniós forrásból. A csomagokat havonta egyszer osztják, s a korábbi 8 ezer forintról 13 ezer forintra növelték csomagonként a ráfordítást. A korábbi tapasztalatok alapján a második, immár országos szakaszra a csomag tartalmát felülvizsgálták. Új, tartós élelmiszerek kerültek bele, s így már tíz kilogrammos. Nemcsak a három évnél fiatalabb gyerekek esetén kapnak a családok élelmiszercsomagot, hanem a hátrányos helyzetű várandós anyák esetében már a magzat 3. hónapjától jogosultak rá.

Sárbogárdon a szociális gyermekgondozók által kiválasztott ötven család jogosult csomagra – mondta a térség országgyűlési képviselője, Varga Gábor (Fidesz). Kérdésre közölte, hogy a térségben 19 település érintett. Sárkeresztúron például 74 család kap ilyen támogatást. A képviselő reményét fejezte ki, hogy az ételcsomagosztás nem a végleges formája a hátrányos helyzetű gyermekes családok megsegítésének, hanem Magyarország gazdasági erőforrásainak növekedésével a jövőben a felzárkóztatás más formái is megjelenhetnek. Ilyen a mintegy 600 millió forintnyi Emberi Erőforrás Operatív Program forrás (Efop), amit a sárbogárdi járás humánerőforrás fejlesztésre és a felzárkóztatáshoz infrastrukturális feltételek megteremtésére nyert el.

Sárbogárd polgármestere, Sükösd Tamás üdvözölte az országos kezdeményezést. Szerinte valóban a legjobban rászorultakat célozza meg. Úgy vélte, a szociális rendszer a garancia arra, hogy egy rászoruló család nem kap három különböző helyről támogatást, míg egy másik esetleg egyet sem.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Béremelés vagy sztrájk? Vezetők válasszatok! Tovább...
 • Jó lenne ismerni a kormányzati szándékot.... Tovább...
 • Nem azt mondtam, hogy jó, hanem normális. Tisztában vagyok az összes r... Tovább...
 • Kedves Korrekt!Csak a korrekt tájékoztatás érdekében - az előző parlam... Tovább...
 • Nem vitaként, de azért a 35e + 1 szabadnap elég normális bérnek mondha... Tovább...
 • És nem is fizetik ki!! Sajnos nem, csak ha megszűnik a jogviszony. Ne... Tovább...
 • És nem is fizetik ki!! Tovább...
 • A határidőket nézve a nagypéntek és nagyszombat esetében már nem kell ... Tovább...
 • Sok helyen még a jogszabályban rögzített szabadságot sem tudják tárgyé... Tovább...
 • Érdekes, hogy most szükség van a köztisztviselők re, most vagyunk vala... Tovább...
 • Az emberi méltóságot és a magánszféra tiszteletben tartását nem a rend... Tovább...
 • Az ASP rendszer vidéken is ritka csodás dolog. Még több közszolga kell... Tovább...
 • Kedves "Vidéki"! Úgy néz ki, hogy az a cél: ne legyen vidék. Tovább...
 • És erről az ügyfelek is tudnak? Mert itt vidéken az emberek jelentős r... Tovább...
 • A minimálbéren lévő köztisztviselők ennek elmondhatatlanu l örülnek. E... Tovább...
Hirdetés