Hirdetés
Új feladat a tolnai járásokban a környezetvédelem PDF Nyomtatás E-mail
2017. április 24. hétfő, 09:00

hiv0A Szekszárdi Járási Hivatal január elsejével hivatalosan is megyeszékhely szerinti járási hivatallá avanzsált. Ennek megfelelően hatásköre kitágult, így a 2017. esztendőben már műszaki engedélyezési-, egészségbiztosítási-, valamint agrárügyi és környezetvédelmi főosztály is működik a hivatal falain belül.

hiv0A Szekszárdi Járási Hivatal január elsejével hivatalosan is megyeszékhely szerinti járási hivatallá avanzsált. Ennek megfelelően hatásköre kitágult, így a 2017. esztendőben már műszaki engedélyezési-, egészségbiztosítási-, valamint agrárügyi és környezetvédelmi főosztály is működik a hivatal falain belül - ismertette Ugodi Andrea hivatalvezető a Rádió Orient műsorában.

Jelenleg a szekszárdi járás tizenhét település ügyintézését fedi le. A járás városaiban, Szekszárdon és Bátaszéken működnek kormányablakok , amelyek átvették a korábbi okmányirodák feladatait. Ezen felül a települések mindegyikén biztosítanak ügysegédi szolgáltatást – mondta el a járás általános jellemzőit Ugodi Andrea. A hivatalvezető kitért a szekszárdi járás munkaerőpiaci helyzetére is. Mint elmondta, a hagyományosan mezőgazdasággal és bortermeléssel foglalkozó vidéken van elegendő munkalehetőség, sőt a megyeszékhelyen különböző is - amelyek első sorban az autógyártásban érdekelt beszállító cégeknél is van lehetőség az elhelyezkedésre.

A közigazgatásban január elsején bekövetkezett változások következtében átalakult a Szekszárdi Járási Hivatal szervezete is. A törzshivatalokból a súlypont áthelyeződött a megyeszékhely szerinti járási hivatalokba, ennek következtében a feladatok jelentős része első fokra, vagyis járási szintre került le. Ilyen módon a dolgozók - a tapasztalatok szerint - közelebb kerülnek az ügyfelekhez és így hatékonyabban képesek ellátni a hatósági feladatokat. Annak eredményeképpen, hogy Szekszárdon megyeszékhely szerinti járási hivatal alakult, számos feladat átkerült a kormányhivatalból.

Ugodi Andrea elmondta: a Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály teljes egészében átkerült hozzájuk és emellett létrejött a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály is, amely keretein belül működik a már korábban is fennálló Foglalkoztatási Osztály.

Teljesen új feladatokat kell ellátnia az Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztályon belül működő Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztálynak, mely tevékenységet korábban Székesfehérváron, régiós szinten látták el. Így a munkára való felkészítésben nagy szerepe volt a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, amelynek dolgozói az iratok átadása mellett, szakmai tapasztalataikat is megosztották járási munkatársaikkal – hangsúlyozta a hivatalvezető.

(Képünk illusztráció)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • A köztisztviselői illetményalap - ami a munkabér számítás alapja - írd... Tovább...
 • Szolgáló közigazgatást a közigazgatásban dolgozókon keresztül valósítj... Tovább...
 • Ebbe persze bele kellett kötnie. Tovább...
 • A területi meg az önkormányzati igazgatást nem a vezetők tartják életb... Tovább...
 • Üzennék Patyi mesternek, mert úgy látom, különbözőképpen látjuk a dolg... Tovább...
 • Éppen itt az ideje,az utolsó utáni percben vagyunk.Negyven három éve d... Tovább...
 • Ez mind szép és jó, de! pont a 100ezer forintos kp.-ban adható keretrő... Tovább...
 • Szóval az önkormányzati igazgatásban (a legnehezebb közigazgatási munk... Tovább...
 • Háttérszámítást végez, aztán megállapítja, hogy nem fér bele a keretbe... Tovább...
 • Átgondoltan kivezetni a cafetériát - ezt meg hogyan támogathatja a Mun... Tovább...
 • "Az ÁSZ-elnök Domokos László például felvetette, hogy olyan utalványok... Tovább...
 • Ez a fejlesztés oly annyira sikeres, hogy mióta a Nyugdíjbiztosít ó be... Tovább...
 • Csak Budapestieknek? Tovább...
 • Keresetek emelkedése - kinél? 37.000 köztisztviselőn ek központilag 10... Tovább...
 • Pálffy Ilona szerint az utolsó pillanatban beérkező nagyszámú névjegyz... Tovább...