Hirdetés
Új feladat a tolnai járásokban a környezetvédelem PDF Nyomtatás E-mail
2017. április 24. hétfő, 08:00

hiv0A Szekszárdi Járási Hivatal január elsejével hivatalosan is megyeszékhely szerinti járási hivatallá avanzsált. Ennek megfelelően hatásköre kitágult, így a 2017. esztendőben már műszaki engedélyezési-, egészségbiztosítási-, valamint agrárügyi és környezetvédelmi főosztály is működik a hivatal falain belül.

hiv0A Szekszárdi Járási Hivatal január elsejével hivatalosan is megyeszékhely szerinti járási hivatallá avanzsált. Ennek megfelelően hatásköre kitágult, így a 2017. esztendőben már műszaki engedélyezési-, egészségbiztosítási-, valamint agrárügyi és környezetvédelmi főosztály is működik a hivatal falain belül - ismertette Ugodi Andrea hivatalvezető a Rádió Orient műsorában.

Jelenleg a szekszárdi járás tizenhét település ügyintézését fedi le. A járás városaiban, Szekszárdon és Bátaszéken működnek kormányablakok , amelyek átvették a korábbi okmányirodák feladatait. Ezen felül a települések mindegyikén biztosítanak ügysegédi szolgáltatást – mondta el a járás általános jellemzőit Ugodi Andrea. A hivatalvezető kitért a szekszárdi járás munkaerőpiaci helyzetére is. Mint elmondta, a hagyományosan mezőgazdasággal és bortermeléssel foglalkozó vidéken van elegendő munkalehetőség, sőt a megyeszékhelyen különböző is - amelyek első sorban az autógyártásban érdekelt beszállító cégeknél is van lehetőség az elhelyezkedésre.

A közigazgatásban január elsején bekövetkezett változások következtében átalakult a Szekszárdi Járási Hivatal szervezete is. A törzshivatalokból a súlypont áthelyeződött a megyeszékhely szerinti járási hivatalokba, ennek következtében a feladatok jelentős része első fokra, vagyis járási szintre került le. Ilyen módon a dolgozók - a tapasztalatok szerint - közelebb kerülnek az ügyfelekhez és így hatékonyabban képesek ellátni a hatósági feladatokat. Annak eredményeképpen, hogy Szekszárdon megyeszékhely szerinti járási hivatal alakult, számos feladat átkerült a kormányhivatalból.

Ugodi Andrea elmondta: a Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály teljes egészében átkerült hozzájuk és emellett létrejött a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály is, amely keretein belül működik a már korábban is fennálló Foglalkoztatási Osztály.

Teljesen új feladatokat kell ellátnia az Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztályon belül működő Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztálynak, mely tevékenységet korábban Székesfehérváron, régiós szinten látták el. Így a munkára való felkészítésben nagy szerepe volt a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, amelynek dolgozói az iratok átadása mellett, szakmai tapasztalataikat is megosztották járási munkatársaikkal – hangsúlyozta a hivatalvezető.

(Képünk illusztráció)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like... Tovább...
 • El kellene még egyszer olvasni a határozatot! Nem a helyi önkormányzat... Tovább...
 • Azért arra kíváncsi lennék, hogy a jövő évi két választást a köztisztv... Tovább...
 • Elszomorító, hogy ugyanazon a településen a Járási Hivatalban dolgozó ... Tovább...
 • Már minden közigazgatásban dolgozó tisztviselőnek megemelik-megem elté... Tovább...
 • Szép,szép csak éppen az önkormányzatokr ól feledkeztek meg megint.Úgy ... Tovább...
 • CSÓRÓ KÖZTISZTVISELŐ! A szakszervezet csak tököl ideje lenne már lépni... Tovább...
 • Mese habbal! Emellett az intézkedés tovább mélyíti a szakadékot a korm... Tovább...
 • Megy a harc,hogy a tornyházak,vagy az irodenegyedek főúti kereszteződé... Tovább...
 • Tisztelt polgármester társaim most ki fog elnézést kérni a megrágalmaz... Tovább...
 • Na, egy saller kiosztva a bíróknak is. Tovább...
 • Ez a cikk is arra mutat, hogy az önkormányzatok pénzügyi gyámságát kés... Tovább...
 • Olvasva az üggyel kapcsolatos megnyilatkozáso kat már látszik, hogy a ... Tovább...
 • Rendkívül lehangoló, hogy egy szakmai ügyből politikai bohózat lett. A... Tovább...
 • Hát a köztisztviselők kel mi lesz?!A 2008. évi illetményalap - 38.650.... Tovább...