Hirdetés
Népszerűek a munkaerőpiaci felzárkóztatást segítő képzések PDF Nyomtatás E-mail
2017. január 31. kedd, 08:00

kepzes0Az általános kompetenciafejlesztő tréningeket a Zsigmond Király Egyetem, a szakmai képzéseket a Felnőttképzők Országos Szövetsége szervezi, és a napokban zárultak a közigazgatásban dolgozók számára tartott oktatási programok ‒ mondta el a Rádió Orienten Hunyadi István, Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat városigazgatója, a Városgazda Nonprofit Zrt. elnöke.

Elindultak a képzések a tavaly év végén megnyílt, Norvég Alap által finanszírozott Képzéskoordinációs Irodában a XVIII. kerületben. Az épület üzemeltetéséért, fenntartásáért a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. a felelős. Az intézmény áprilisig ingyenes, munkaerőpiaci felzárkóztatást segítő kurzusokkal várja az érdeklődőket.

A képzésekre komoly érdeklődés van – ismertette Hunyadi István. A városigazgató kifejtette, az oktatási kurzusokra előzetesen feliratkozottak létszáma meghaladta a maximális keretet, az akkreditált tanfolyamok telt házzal zajlottak. Hangsúlyozta, a képzések jelenleg pilot üzemmódban működnek. Mint mondta, a Konfliktus és stressz-kezelési készségfejlesztés kurzus nagy érdeklődést váltott ki, míg az angol nyelvi készségfejlesztő képzés egy speciális képzés, hiszen célja, hogy a Budapest Airport Zrt. különböző munkaköreiben, illetve a reptér területén jelenleg dolgozó, illetve jövőbeni alkalmazottak ügyfélkapcsolati tevékenységét fejlessze. Kiemelte, nagy érdeklődésre számítanak a Projektmenedzsment ismeretek és készségek fejlesztése kurzus kapcsán, ugyanakkor speciálisabbnak tekinthető a Vezetői kompetenciák fejlesztése kurzus, amelynek célja a vállalatok vagy önkormányzatok különböző munkacsoportjait, részlegeit irányító középvezetők vezetői készségeinek fejlesztése, amelynek eredményeképpen a csoportok, részlegek tevékenysége hatékonyabbá válik, ugyanakkor nő az alkalmazottak elégedettsége, csökken fluktuációjuk.

A januárban induló, hosszabb, OKJ-s szakképesítés​t biztosító képzésekre (Építő- és anyagmozgató gép kezelője - targonca vezető és Szabályozott hőmérsékletű, valamint túlméretes és túlsúlyos áruk szállítmányozási koordinátora) nagy az igény ‒ hangsúlyozta. Ezekre a repülőtér közelségében megtalálható logisztikai cégek miatt volt szükség – részletezte a városigazgató.

Január elején zárultak a közigazgatásban dolgozók számára, a Lillehammeri Egyetem professzorai által tartott angol nyelvű kurzusok. A képzésben Vecsés Város Önkormányzatának, Pestszentimre-Pestszentlőrinc Önkormányzatának munkatársai mellett több XVIII. kerületi intézmény dolgozói vettek részt. A több mint 40 résztvevőnek 6 csoportra bontva, foglalkozások keretében kellett alkalmaznia a megtanult elméleti ismereteket – közölte Hunyadi István. Hozzátette, a cél, hogy a közigazgatásban dolgozók megismerjék az innovatív eszközöket, és a kurzus révén hatékonyabban végezzék munkájukat.

A tanfolyamokra történő jelentkezés folyamatos.

A Képzéskoordinációs Iroda a későbbiekben a belső, szakmai kérdések megtartására is alkalmas lesz – zárta szavait a szakember.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • A szétterülést ez ne állítja meg,hiszen a barnaövezetek is a külső rés... Tovább...
 • A térségnek az M0 nyugat bezárása fontos, ami elviszi a mai terhelő fo... Tovább...
 • ideje... Tovább...
 • Csak jelzem az Államtitkár Úrnak, hogy a kis falvakban csak az alábbi ... Tovább...
 • Normáááális???! !! Nem a bolttulajdonoso knak kellene adni a pénzt, ha... Tovább...
 • Az állam mikor emeli a saját alkalmazottai fizetését? A 2020. évi költ... Tovább...
 • Na, ez a cikk sem mond semmit, megoldásról egy szó sem, pedig ez lenne... Tovább...
 • A sertéspestis rohamosan terjed az országban, már a fél ország fertőzö... Tovább...
 • Az önkormányzati nyomorgás képlékeny, hiszen jut a köztisztviselők nek... Tovább...
 • Ha ennyire sz@r a választási "pénz", akkor nem értem, nálunk pl. miért... Tovább...
 • HÁT? Tovább...
 • Bocsi, de kiegészítem: péntek este névjegyzek zárás, ami most is kb. l... Tovább...
 • Marha jó lesz, már előre érzem! Vasárnapi napon dolgozunk bruttó 35000... Tovább...
 • Ezt az önkormányzati választást is a méltatlanul alulfizetett - a bér ... Tovább...
 • Nem keserves, hanem bonyolult. Sajnos a demokrácia már csak ilyen... Tovább...