Hirdetés
Három Családbarát Önkormányzat díjat adtak át PDF Nyomtatás E-mail
2013. július 15. hétfő, 07:00

csaladbarat omkormanyzat oklA Nagycsaládosok Országos Egyesületének döntése alapján az idén Ózd, Sárvár és Tata városa kapta a Családbarát Önkormányzat díjat. Az egyesület 2005 óta adja át az elismerést minden évben július 11-éhez, a népesedési világnaphoz kötődve a kiválasztott városoknak.

Nyolc év alatt 30 település kapott kitüntetést. Olyanok, amelyek megkönnyítik a gyermeknevelést, erősítik a családos közösségeket, a generációk együttműködését, és ösztönzik a fiatalok helyben maradását. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kiemelt figyelmet fordít az ország népesedési helyzetére, és támogatni, bátorítani igyekszik minden olyan kezdeményezést, amely a gyermekvállalást ösztönzi, illetve a gyermekes családok életfeltételeinek javítását szolgálja.

Az indoklás szerint a rendszerváltás után súlyos gazdasági-társadalmi válsággal küszködő Ózd azért kapta a díjat, mert a településen folyamatos az óvodák és iskolák karbantartása, felújítása, illetve a város művelődési intézményei 41 szakköri, 17 tábori és három vetélkedőprogramot valósítottak meg pályázati forrásból óvodás, általános és középiskolás gyermekek részvételével. Továbbtanulási támogatást kapnak fiatalok, illetve az önkormányzat húsz éve megrendezi a városban a nagycsaládosok karácsonyát.

Sárvár esetében a többi között a Fiatal Házasok Otthonának működését díjazták, ugyanis az intézmény segítséget nyújt a fiatal pároknak az önálló életkezdéshez. A városban hagyománnyá vált a születés ünnepe elnevezésű rendezvénysorozat, akadálymentesítették a gyermekintézményeket, a játszóterek megfelelnek az uniós előírásoknak, az önkormányzat táborozási és étkeztetési támogatásokkal, valamint ünnepi vásárlási utalványokkal is segítséget nyújt a nagycsaládoknak.

Tata azzal érdemelte ki az elismerést, hogy mintegy háromszáz önkormányzati bérlakás áll a fiatalok rendelkezésére, és gyermekszületéskor 10 ezer forintnyi életkezdési támogatást is kapnak. A kisgyermekek napközbeni ellátását 100 férőhelyes önkormányzati bölcsődében és civil fenntartású családi napközikben egyaránt igénybe vehetik a családok. A városban tanuszoda működik, a tatai tanulók ingyen vehetik igénybe a közösségi közlekedést, illetve ösztöndíjjal segíti a város a tehetséges diákok továbbtanulását. Tata 2008-ban csatlakozott a UNICEF Gyermekbarát város kezdeményezéséhez is.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Kivéve az önkormányzati igazgatásban dolgozó köztisztviselők et! Írd é... Tovább...
 • Lesz még egyáltalán? Tovább...
 • A kormányváltás érdeklődés hiányában elmaradt....kíg yósok előnyben. Tovább...
 • Miért, mit gondolt a tekintetes főjegyző zasszony? Köpönyeget fordítun... Tovább...
 • Nyugdíjas címzetes főjegyző vagyok. Miért is csak dr.Korsós Ágnes felm... Tovább...
 • Országos Roma Önkormányzat. Ezekre aztán szükség van. 1,6 milliárdot e... Tovább...
 • Kormány, minisztériumok részéről hányan vesznek részt a szemináriumon? Tovább...
 • Tehát igazából az a gond, hogy időközit kell tartani. Nem az, hogy meg... Tovább...
 • Meg kivéve a köztisztviselőb ől avanzsált dolgozó! kormánytisztvis elő... Tovább...
 • Kivéve a köztisztviselők et, mert itt 10 éve nem emelkedett a munkabér... Tovább...
 • SZÉKESFEHÉRVÁR MÉGIS KULTURÁLIS FŐVÁROS LESZ, CSAK NEM EURÓPÁÉ, HANEM ... Tovább...
 • Nem értem a hozzászólásokat azelőtt nem sírt senki amikor tele voltak ... Tovább...
 • Bizony mára a vidék jövőkép nélküli, vagy már látja a sofőr nélküli tr... Tovább...
 • Valóban kettészakadt az ország, van néhány tucat város és falu ami gaz... Tovább...
 • Talán ha megélhető nyugdij lenne kb 150 ezer akkor nem kellene idős ko... Tovább...
Hirdetés