Hirdetés
Megalakult a Közmunkások Szakszervezete PDF Nyomtatás E-mail
2012. augusztus 06. hétfő, 06:00

 

kozmunkasszakszervezet01Hivatalosan is megalakult a Közmunkások Szakszervezete, az érdekvédelmi szövetséget a Borsod megyei Ricse nagyközség szocialista polgármestere vezeti - értesült a Népszabadság. Az új szakszervezet a borsodi gyalogmenetből kinőtt Munkát-Kenyeret-Tisztességes Béreket! Egyesület „érdekvédelmi szárnya” lesz, amelyet egyúttal a politikai baloldal „élő lelkiismeretének” is szánnak.

A lap úgy tudja, Vécsi István (egykori MSZP-s parlamenti képviselő) mellett társelnök lesz Komjáthi Imre és Nyakó István, mindketten résztvevői, szervezői voltak a korábbi, „éhségmenetként” elhíresült borsodi tiltakozó akciónak. (Nyakó jelenleg is az MSZP országgyűlési képviselője, és Komjáthi is tagja a pártnak.)

A szervezet vezetői a közeljövőben heti beosztásban járják végig a megyéket, a cél októberig elérni a kétezres taglétszámot. „Amint meglesz a kétezres létszám, a kormányhoz fordulunk, és bértárgyalásokat kezdeményezünk a közmunkások bérének minimum hatvanezer-kétszáz forintra való visszaemeléséről. Negyvenhétezer forintból ugyanis, hiába mondják, nem lehet megélni" - mondta Komjáthi Imre a Népszabadság tudósítójának.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #3 Hajnal 2018-06-06 11:03
Füzesgyarmaton a Gara hotel teljes személyzete Start munkán belül van felvéve bruttó 81 ezerre,csak azért mert önkormányzati fenntartású a hotel.De a hivatal korábban két üzemeltetőt bízott meg,őket viszont nem zavarja hogy mindenki szakképzettek és szakképzetlen is Starton belül van.Az önkormányzat minden hotel Startos után biztos szép summát kap,hogy ne érné meg nekik.Magyarors zágon ki tudja mennyi olyan hotel,szálloda üzemel amely önkormányzati.M agyarországon 2008 óta van közmunkarendsze r,sajnos máig,és sok a visszaélés,korr upció egyben.A közmunkarendsze rt rég teljesen fel kellett volna számolni az országban.A Gara hotel üzemeltetőinek a hotel bevételből dolgozók után nem kell adózniuk,hiszen mindenki Starton belüli,recepció n Start jelenlétit kell aláírni mindnek,mindez turizmus területen szégyen,és úgy hogy a szakképzett bruttójának 180500 forintnak kellene lenni és nem bruttó 81500 forintnak.A hotel bevétele fedezné biztosan hogy mindenkit legalább minimálbérre felvennének.Ezt hány évig akarják ilyen formában űzni?Itt jönnek mennek a dolgozók.A minimálbér emelés sem érvényesül ilyen helyen.Soknak adóbevallás során rá kellett fizetnie,mert mikor felveszik a munkaerőt,csak alkalmival először,a füzesgyarmati hivatal rosszul számolta az alkalmis dolgozók után,így ráfizetett majd minden Start dolgozó.Boros Tibor üzemeltetőt csak a hotel profitja érdekli és a focistái,utóbbi akat megfizeti,szó szerint zsebbe,tőlük nem sajnálja.Mikor szűnik meg Magyarországon a közmunka?
Idézet
 
 
0 #2 Július 2018-05-17 13:40
Üdv:
Szeretnék érdeklődni, hogy a Kulturális közfoglalkoztat ásnak várható-e júliustól folytatása? Nagyon nyugtalanok vagyunk itt lenn vidéken...
Idézet
 
 
0 #1 evike001 2012-11-10 14:09
szretnem megkerdezni hogy mi alapjan es milyen szakmunkabizony itvanyt fogadnak el.mi a vzugy keretenbelul dolgozunk.tobb tarsamnak nem odaillo bizonyitvanya van elfogadjak vagy mas telepulesen pl elado zakmunkasnak szamitugyanakko r mi i ilyennel rendelkezunk nekunk nem avval utasitanal el hogy nem odaillo.en aprilis eleje ota dolgozom itt emeltszinti szakmunkassal a legalacsonyabb berret,probalta m utana nezni de erre sehol nem kapok valaszty. aki tud irja meg koszonettel
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Az önkormányzati köztisztviselők nek - 37.000.-fő - sztrájkolni kell, mert 11. é... Tovább...
 • Ez csak azt jelenti, hogy a közös hivatalokat fenntartó önkormányzatokn ak keves... Tovább...
 • Az 1990-es évek végén azért vezették be sok településen az ipa-t, mert azt mondt... Tovább...
 • én négy éve vagyok közmunkás egy hivatalban, nagyon nem apró-cseprő ügyekkel lát... Tovább...
 • Milyen lehetősége lesz az önkormányzatokn ak, hogy ha megszűnik ez a program? Ne... Tovább...
 • A követelés már kevés. Általános sztrájk kell, a közszolgálatban dolgozók azonna... Tovább...
 • [quote name="Laci"]Köz munka cigány munka Tovább...
 • Egyetértek, valóban kényelmes nekik, azt tapasztalom, tetszik a közmunkásoknak, ... Tovább...
 • Lehet, hogy sokan "megköveznek" azért amit most leírok, de én úgy gondolom, hogy... Tovább...
 • Ez a kis ország teljesen kettészakadt - van Budapest meg a fejlett Dunántúl, az ... Tovább...
 • Tisztelt Elnök Úr! Köszönet munkádért, de mikor fognak velünk kistelepülési veze... Tovább...
 • Hát meglátjuk, de azért erre a váltásra nem biztos, hogy büszkén emlékszik majd ... Tovább...
 • Arról miért nem beszél senki, hogy a kormányhivatalo k kormánytiszvise lői ezent... Tovább...
 • A közigazgatásban évek óta zajló átalakítások, jogszabályválto zások, létszámleé... Tovább...
 • Közmunka nem munka hely mert az ember ég alatt dolgozik . Tovább...