Hirdetés
Átgondoltan vezetnék ki a cafetéria rendszerét
2018. június 29. péntek, 08:30

utalA drasztikus kivezetés helyett megfelelő ütemterv szerint kellene eltörölni a cafeteriát annak érdekében, hogy a munkavállalók ne járjanak rosszul azoknál az elemeknél, amelyekkel hosszú távon kell számolniuk, többek közt a lakhatási támogatással vagy a kedvezményes hitelfelvételi lehetőséggel – mondta a Magyar Időknek Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.

PPalkovics Imre a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának (VKF) tegnapi ülését követően nyilatkozott. Kiemelte: a jövőben az érdekképviseletek megfogalmazzák javaslataikat annak érdekében, hogy a munkavállalókat ne érje hátrány. Palkovics közölte: a kormány nyitott a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslataira, mivel az adótörvények elfogadásáig még van lehetőség a módosításra. Hozzátette: a cafeteria rendezése azért is rendkívül fontos, hogy a munkavállalókat ne érhesse nettó keresetcsökkenés, ugyanakkor hosszú távon a béren kívüli juttatás helyett a munkabér nyújt nagyobb biztonságot a dolgozóknak.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség egyeztetést kezdeményezett a cafeteria adóztatásának tervezett változtatásairól a parlamenti pártok frakcióvezetői­vel és az országgyűlési bizottságok vezetőivel, még az adótörvények elfogadása előtt – közölte az érdekképviselet a távirati irodával.

Kiemelték: a szakszervezet nem vitatja a kormánynak az adózás egységesítésére és egyszerűsítésére vonatkozó törekvéseit, viszont szeretnék elérni, hogy a munkaadók a cafeteria valamennyi elemét építsék be a bérbe. Ahhoz azonban, hogy a munkavállalók érdekei ne sérüljenek, az eddigi juttatásokat felbruttósítva kellene beszámítani.

Az országgyűlés tegnapi ülésén Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára kérdésre válaszolva elmondta: az elvégzett munkáért járó bért nem helyettesítheti utalvány, a kiterjesztett cafeteriarendszer viszont ebbe az irányba ment el. „Azt mondjuk most ki, hogy az elvégzett munkáért tisztességes bért kell kifizetni” – indokolta az átalakítást az államtitkár. Jelezte, hogy a cafeteria nem szűnik meg, hiszen a Szép-kártyán bizonyos juttatások megmaradnak, amelyek a belföldi turizmus irányába terelik a magyar munkavállalók fogyasztását.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+4 #1 Vidéki 2018-06-30 13:42
Átgondoltan kivezetni a cafetériát - ezt meg hogyan támogathatja a Munkástanácsok? ! Még elvenni azt a keveset is a dolgozótól? Mi lesz a következő?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hagyományos tanfolyamok

gyaksz

 

belso kulsonemz

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • A köztisztviselői illetményalap - ami a munkabér számítás alapja - írd... Tovább...
 • Szolgáló közigazgatást a közigazgatásban dolgozókon keresztül valósítj... Tovább...
 • Ebbe persze bele kellett kötnie. Tovább...
 • A területi meg az önkormányzati igazgatást nem a vezetők tartják életb... Tovább...
 • Üzennék Patyi mesternek, mert úgy látom, különbözőképpen látjuk a dolg... Tovább...
 • Éppen itt az ideje,az utolsó utáni percben vagyunk.Negyven három éve d... Tovább...
 • Ez mind szép és jó, de! pont a 100ezer forintos kp.-ban adható keretrő... Tovább...
 • Szóval az önkormányzati igazgatásban (a legnehezebb közigazgatási munk... Tovább...
 • Háttérszámítást végez, aztán megállapítja, hogy nem fér bele a keretbe... Tovább...
 • Átgondoltan kivezetni a cafetériát - ezt meg hogyan támogathatja a Mun... Tovább...
 • "Az ÁSZ-elnök Domokos László például felvetette, hogy olyan utalványok... Tovább...
 • Ez a fejlesztés oly annyira sikeres, hogy mióta a Nyugdíjbiztosít ó be... Tovább...
 • Csak Budapestieknek? Tovább...
 • Keresetek emelkedése - kinél? 37.000 köztisztviselőn ek központilag 10... Tovább...
 • Pálffy Ilona szerint az utolsó pillanatban beérkező nagyszámú névjegyz... Tovább...