Hirdetés
Egy kissé keserves lesz az októberi választás – íme az újabb részletek
2019. szeptember 10. kedd, 08:00

palffy ilona01A nemzetiségi szavazók miatt sorok alakulhatnak ki az önkormányzati választáson, és nem kizárt, hogy néhány szavazókört nem tudnak bezárni október 13-án este hét órakor. Ez az eredmények közzétételét is késleltetheti. Erről Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke beszélt az InfoRádiónak adott interjúban.

Az október 13-i egy nagyon bonyolult választás lesz, amelyen önkormányzati képviselőtestületi tagokra, megyei képviselőtestületi tagokra, polgármesterre, Budapesten pedig főpolgármesterre is szavazhatunk, ahogyan helyi, megyei és országos nemzetiségi testületek tagjaira is, ismertette Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke, hozzátéve, hogy a nemzetiségi választópolgárok számára ezúttal nem lesz külön kijelölt szavazókör, ezért azok a választópolgárok, akik nemzetiségiként regisztráltak, nem három szavazólapot fognak kapni, hanem adott esetben akár hatot is.

További bonyolultságot fog jelenteni, hogy a polgármesterjelöltek esetében egy szavazata van a választópolgárnak, ahogyan az egyéni választókerületi képviselőjelöltek esetében is. De egy 10 ezer alatti lakosú településen, amikor a képviselőtestületi tagokra adjuk le a voksunkat, ott annyi szavazata van a választónak, ahány testületi tagot választhat. Ehhez hasonló a nemzetiségi helyi képviselőtestületi választás is, csak ott 3 vagy 5 szavazata lesz.

De mindenféle szavazólapon fel lesz tüntetve, hogy hogyan szavazhat, illetve hány szavazata van a választópolgárnak, de ez rendesen megnehezíti a voksolók dolgát – emelte ki Pálffy Ilona.

A cikk itt folytatódik

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+4 #4 Anno2 2019-09-11 21:43
Bocsi, de kiegészítem: péntek este névjegyzek zárás, ami most is kb. legalább este 10-ig fog tartani, de reggel 8-tól ugye azért ott kell lenni, mert munkanap van. Szombaton is van feladat. Vasárnap pedig 5 órától hétfőn ki tudja meddig, mert lehet 6 db szavazólap is egy településen. Meg a jkv-et is vinni kell.
Idézet
 
 
+5 #3 lófasz és estifény 2019-09-11 08:53
Marha jó lesz, már előre érzem!
Vasárnapi napon dolgozunk bruttó 35000.-Ft-ért jegyzőkönyvveze tőként! A választás reggel 6-tól este 7-ig tart, tehát 5-től úgy éjfél, 1-ig fogunk dolgozni! Ez nagyjából 20 munkaóra, ami egyébként fizikálisan, és szellemileg is rendkívül megterhelő, és stresszes! Mindezt azért a nettó 22.000.-Ft-ért, tehát nettó 1100.-Ft-os órabérért! VASÁRNAP! Kapunk mellé még egy szabadnapot (amit végig is alszunk, mert hétfőn olyanok leszünk mint a kétszer mosott ***). Ilyen a világon nincs! A 20 órás munkanapra kapunk 3-szori étkezést, de az állam által nyújtott keret annyira szűkös egy-egy választókerület ben, hogy az ellátás az éhenhaláshoz sok, de a jóllakáshoz kevés!
És mindezt úgy, hogy legalább az év többi napján is rendkívül *** fizetésért dolgozunk, mert 20 éves szakmai tapasztalattal már elérheti az ember azt, hogy a fizetését ne kelljen kiegészíteni a minimálbérhez, csak 5000.-Ft-tal!
És a szakszervezet hol a jó anyjában van? Sehol, vagy valahol szakmai konferencia címén nyaralnak a nagyvilágban, mi meg évről évre rosszabbul élünk!
Köszönjük az ő munkájukat is, el is mehetnek nyugodtan a jó anyjukba ők is, meg a kormányunk is!!!
Idézet
 
 
+3 #2 Vidéki 2019-09-10 14:16
Ezt az önkormányzati választást is a méltatlanul alulfizetett - a bér alapját jelentő illetményalap 2008. óta változatlan!!! - köztisztviselők bonyolítják le, bagóért. Ilyenkor szükség van a köztisztviselők re, a béremeléskor meg emeljenek neki bért a nyomorgó önkormányzatok? ! A választás állami feladat, miért nem a jól megfizetett kormánytisztvis elők bonyolítják le?
Idézet
 
 
+4 #1 ziher 2019-09-10 10:40
Nem keserves, hanem bonyolult. Sajnos a demokrácia már csak ilyen...
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Oktatás 2019

okt2019

belso kulsonemz

Hírek hozzászólásai

 • HÁT? Tovább...
 • Bocsi, de kiegészítem: péntek este névjegyzek zárás, ami most is kb. l... Tovább...
 • Marha jó lesz, már előre érzem! Vasárnapi napon dolgozunk bruttó 35000... Tovább...
 • Ezt az önkormányzati választást is a méltatlanul alulfizetett - a bér ... Tovább...
 • Nem keserves, hanem bonyolult. Sajnos a demokrácia már csak ilyen... Tovább...
 • Emelkedtek a bérek? Érdekes én ezt nem vettem észre. Még mindig 38.650... Tovább...
 • Nevetséges. Papíron lehet emelni a garantált bérminimumig, a dolgozó e... Tovább...
 • Honnan veszik ezeket az adatokat?! A közszolgálatban dolgozó döntő töb... Tovább...
 • Szerintem mind tudjuk hol, vagyis ki(k)nél van a pénzünk. Tovább...
 • Dolgozói szegénység van már 11. éve az önkormányzatokn ál dolgozó közt... Tovább...
 • A köztisztviselők nél már 11. éve megtorpant a béremelkedés! Valahogy ... Tovább...
 • Milyen bérnövekedés? Ja persze valahol Budapesten, mert itt vidéken, p... Tovább...
 • Ami az egész dolog pikantériája, hogy a miniszteri biztos pont egy oly... Tovább...
 • "2019 utolsó napján"???????? ? Tovább...
 • A jegyzőre telepítenek hatáskört? Észrevették, hogy a kormányhivatali ... Tovább...