Hirdetés
Átgondoltan vezetnék ki a cafetéria rendszerét
2018. június 29. péntek, 07:30

utalA drasztikus kivezetés helyett megfelelő ütemterv szerint kellene eltörölni a cafeteriát annak érdekében, hogy a munkavállalók ne járjanak rosszul azoknál az elemeknél, amelyekkel hosszú távon kell számolniuk, többek közt a lakhatási támogatással vagy a kedvezményes hitelfelvételi lehetőséggel – mondta a Magyar Időknek Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.

PPalkovics Imre a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának (VKF) tegnapi ülését követően nyilatkozott. Kiemelte: a jövőben az érdekképviseletek megfogalmazzák javaslataikat annak érdekében, hogy a munkavállalókat ne érje hátrány. Palkovics közölte: a kormány nyitott a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslataira, mivel az adótörvények elfogadásáig még van lehetőség a módosításra. Hozzátette: a cafeteria rendezése azért is rendkívül fontos, hogy a munkavállalókat ne érhesse nettó keresetcsökkenés, ugyanakkor hosszú távon a béren kívüli juttatás helyett a munkabér nyújt nagyobb biztonságot a dolgozóknak.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség egyeztetést kezdeményezett a cafeteria adóztatásának tervezett változtatásairól a parlamenti pártok frakcióvezetői­vel és az országgyűlési bizottságok vezetőivel, még az adótörvények elfogadása előtt – közölte az érdekképviselet a távirati irodával.

Kiemelték: a szakszervezet nem vitatja a kormánynak az adózás egységesítésére és egyszerűsítésére vonatkozó törekvéseit, viszont szeretnék elérni, hogy a munkaadók a cafeteria valamennyi elemét építsék be a bérbe. Ahhoz azonban, hogy a munkavállalók érdekei ne sérüljenek, az eddigi juttatásokat felbruttósítva kellene beszámítani.

Az országgyűlés tegnapi ülésén Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára kérdésre válaszolva elmondta: az elvégzett munkáért járó bért nem helyettesítheti utalvány, a kiterjesztett cafeteriarendszer viszont ebbe az irányba ment el. „Azt mondjuk most ki, hogy az elvégzett munkáért tisztességes bért kell kifizetni” – indokolta az átalakítást az államtitkár. Jelezte, hogy a cafeteria nem szűnik meg, hiszen a Szép-kártyán bizonyos juttatások megmaradnak, amelyek a belföldi turizmus irányába terelik a magyar munkavállalók fogyasztását.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+4 #1 Vidéki 2018-06-30 12:42
Átgondoltan kivezetni a cafetériát - ezt meg hogyan támogathatja a Munkástanácsok? ! Még elvenni azt a keveset is a dolgozótól? Mi lesz a következő?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hagyományos tanfolyamok

gyaksz

 

belso kulsonemz

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Tisztelt polgármester társaim most ki fog elnézést kérni a megrágalmaz... Tovább...
 • Na, egy saller kiosztva a bíróknak is. Tovább...
 • Ez a cikk is arra mutat, hogy az önkormányzatok pénzügyi gyámságát kés... Tovább...
 • Olvasva az üggyel kapcsolatos megnyilatkozáso kat már látszik, hogy a ... Tovább...
 • Rendkívül lehangoló, hogy egy szakmai ügyből politikai bohózat lett. A... Tovább...
 • Hát a köztisztviselők kel mi lesz?!A 2008. évi illetményalap - 38.650.... Tovább...
 • A köztisztviselők pedig nem érdemelnek megbecsülést... .... Tovább...
 • ..., majd olcsón rátenni a kezünket. NER logika újabb példája. Még egy... Tovább...
 • A köztisztviselői illetményalap - ami a munkabér számítás alapja - írd... Tovább...
 • Szolgáló közigazgatást a közigazgatásban dolgozókon keresztül valósítj... Tovább...
 • Ebbe persze bele kellett kötnie. Tovább...
 • A területi meg az önkormányzati igazgatást nem a vezetők tartják életb... Tovább...
 • Üzennék Patyi mesternek, mert úgy látom, különbözőképpen látjuk a dolg... Tovább...
 • Éppen itt az ideje,az utolsó utáni percben vagyunk.Negyven három éve d... Tovább...
 • Ez mind szép és jó, de! pont a 100ezer forintos kp.-ban adható keretrő... Tovább...