Hirdetés
Hírek - Magazin
Újabb ciklust vállalhat Tarlós István
2018. szeptember 23. vasárnap, 13:50

Korábban arra utalt Tarlós István főpolgármestere, hogy nem vállalna egy újabb önkormányzati ciklust, sajtóinformációk szerint azonban változhatott a véleménye, és mégis indulna a városvezetői székért – írja a 888.hu.

A jövő évi önkormányzati választással kapcsolatban egyébként továbbra sincs hivatalos közlés, hogy Tarlós István főpolgármester 2019-ben is indul-e a Fidesz-KDNP jelöltjeként a városvezetői székért.

A Magyar Hírlap információja szerint azonban változhatott a főpolgármester korábbi álláspontja, és jövőre ismét megmérettetheti magát.

Tarlós korábban úgy nyilatkozott a témában, hogy még tárgyal egyet Orbán Viktor kormányfővel, de már nem tervez újabb öt évre. A hivatalos találkozóra a következő napokban sor kerülhet, ezt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette egy korábbi Kormányinfón.

A tárcavezető azt mondta, a miniszterelnök és Tarlós István hivatalos találkozója még szeptemberben, a Sargentini-jelentés EP-vitáját követően várható. A városvezető korábban úgy fogalmazott: Nem nagyon kapaszkodom egy újabb ciklusért, valószínűleg nem hajlok arra, hogy vállaljam.” Hozzátette, mivel a kormányfővel lesz még egy beszélgetése az ügyben, ezért kategorikusan nem fogalmaz meg semmilyen konkrét választ. Tarlós István kijelentette azt is, ha vállalja a jelölést, akkor biztos közvetlen választás lesz.

 
Hétmilliárdból újítanák fel a Lánchidat és az alagutat
2018. szeptember 22. szombat, 09:00

bpesteA kormány 7 milliárd forintot hagyott jóvá Budapest Főváros Önkormányzata részére, a Széchenyi Lánchíd és a budai Váralagút teljes körű rekonstrukciójára. Egyúttal feltételül szabta, hogy a felújítás miatt a közlekedés korlátozása nem haladhatja meg a 18 hónapot – írja a napi.hu.

 
Kevesebb vízbefúlás, több autófeltörés – értékelték az idei balatoni idényt a rendőrök
2018. szeptember 21. péntek, 09:00

balatoniA rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes szerint eredményes volt a rendőrség és a társszervek együttműködése az idei balatoni idényben.

 
Egyházi intézmények is tesztelhetik szabályos működésüket
2018. szeptember 21. péntek, 08:00

ellenorzesFolytatja az Állami Számvevőszék önteszt-rendszerének aktualizálását. Augusztus végén a központi alrendszer intézményei, majd a helyi, települési nemzetiségi önkormányzatok számára váltak elérhetővé a megújított önellenőrző kérdések. Most az egyházak számára készült önteszt kérdései frissültek. A 2014-ben indított önkéntes önteszt-rendszer célja, hogy a kitöltéssel a címzettek pontos képet kapjanak saját működésük szabályozottságáról, belső kontrollrendszerük állapotáról, ez alapján pedig saját hatáskörben kijavíthassák az esetleges hibákat, hiányosságokat.

 
Több mint ezermilliárd jut innovatív ötletekre
2018. szeptember 21. péntek, 07:00

gyorgylaszlo szazadvegEzermilliárd forintnál is többet költ a jelenlegi európai uniós költségvetési ciklusban Magyarország arra, hogy az innovatív, kreatív ötletekre vállalkozások épüljenek – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára.

 
Óraátállítás: döntöttek a végső időpontról
2018. szeptember 20. csütörtök, 08:30

orabAz Európai Unió 2019 októberétől eltörli az évente kétszer esedékes óraátállítás gyakorlatát, a tagállamoknak pedig áprilisig lesz idejük dönteni, hogy a nyári vagy a téli időszámításhoz tartják magukat – derült ki az Európai Bizottság közleményéből. Az EU eddig az összes tagállamot arra kötelezte, hogy március utolsó vasárnapján egy órával állítsák előre az órákat, októberben pedig vissza.

 
Tovább csökkentenék az adóbürokráciát
2018. szeptember 20. csütörtök, 08:00

adatkAz elfogadott jogszabályokkal kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok és a digitális kihívásokra adandó válaszok mellett az adóadminisztráció csökkentésének lehetőségei­ről egyeztet a Pénzügyminisztérium a szakma legfontosabb képviselőivel – írja a Világgazdaság.

 
Bevált a parkőrség Újpalotán - helyi példa
2018. szeptember 19. szerda, 08:30

parkfaParkőrök is ténykednek Újpalotán. Kísérleti jelleggel, először három újpalotai parkban parkőrszolgálatot vezetett be a XV.kerületi önkormányzat augusztus közepétől. Erről június végén határozott a képviselő-testület. A parkőrök ténykedése pedig bevált a közterület felügyelőkkel közösen.

 
Az Év polgármestere választás
2018. szeptember 19. szerda, 08:00

polgiMolnár Attila (Fidesz-KDNP), Komárom első embere lett idén az Év polgármestere. A díjat múlt hét pénteken Hajdúszoboszlón adták át, a Városi polgármesterek randevúja elnevezésű tanácskozáson.

 
Meg akarják menteni a béren kívüli juttatásokat
2018. szeptember 19. szerda, 07:00

targyaloasztalA béren kívüli juttatások megőrzését szorgalmazzák a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma és az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalát alkotó szakszervezeti konföderációk. Ugyanakkor kétoldalú egyeztetéseket kezdeményeznek a munkáltatói szervezetekkel, közös álláspont kialakítása és érvényesítése érdekében.

 
Novák: megyénként 3-4 Család- és KarrierPONT lesz
2018. szeptember 18. kedd, 09:00

novak katalinA kormány 14 milliárd forint fejlesztési forrásból 71 Család- és KarrierPONT-ot hoz létre, megyénként 3-4 ilyen létesítmény nyílt, vagy nyílik meg az elkövetkezendő hónapokban – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Esztergomban, a helyi szervezet tevékenységét bemutató rendezvényen.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 186

Hagyományos tanfolyamok

gyaksz

 

belso kulsonemz

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • A köztisztviselői illetményalap - ami a munkabér számítás alapja - írd... Tovább...
 • Szolgáló közigazgatást a közigazgatásban dolgozókon keresztül valósítj... Tovább...
 • Ebbe persze bele kellett kötnie. Tovább...
 • A területi meg az önkormányzati igazgatást nem a vezetők tartják életb... Tovább...
 • Üzennék Patyi mesternek, mert úgy látom, különbözőképpen látjuk a dolg... Tovább...
 • Éppen itt az ideje,az utolsó utáni percben vagyunk.Negyven három éve d... Tovább...
 • Ez mind szép és jó, de! pont a 100ezer forintos kp.-ban adható keretrő... Tovább...
 • Szóval az önkormányzati igazgatásban (a legnehezebb közigazgatási munk... Tovább...
 • Háttérszámítást végez, aztán megállapítja, hogy nem fér bele a keretbe... Tovább...
 • Átgondoltan kivezetni a cafetériát - ezt meg hogyan támogathatja a Mun... Tovább...
 • "Az ÁSZ-elnök Domokos László például felvetette, hogy olyan utalványok... Tovább...
 • Ez a fejlesztés oly annyira sikeres, hogy mióta a Nyugdíjbiztosít ó be... Tovább...
 • Csak Budapestieknek? Tovább...
 • Keresetek emelkedése - kinél? 37.000 köztisztviselőn ek központilag 10... Tovább...
 • Pálffy Ilona szerint az utolsó pillanatban beérkező nagyszámú névjegyz... Tovább...