Hirdetés
Üdvözöljük az ETK Önkormányzati Klub főoldalán
70 ezer kormánytisztviselő sorsa vált bizonytalanná
2019. február 22. péntek, 08:00

hivatal1Még mindig nem látni, hogyan is fog végbemenni a kormányzati intézményrendszer átalakítása, a kormányzati igazgatásról szóló, tavaly decemberben elfogadott törvény végrehajtása körüli kérdőjelek miatt majdnem 70 ezer ember sorsa vált bizonytalanná.

 
Soltész: idén, első körben 951 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi beruházások
2019. február 22. péntek, 09:15

solteszmAz idén, első fordulóban 951 millió forintos állami támogatást kapnak a magyarországi nemzetiségek beruházásai az országos nemzetiségi önkormányzatok kérelmére - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

 
Kiemelten fontos az adatvédelem az önkormányzati szektorban is
2019. február 21. csütörtök, 09:15

tothjanosAz elkövetkező időszak fő feladata lesz az adatvédelem az önkormányzati szektorban - közölte egy szakmai konferencián az OrientPress Hírügynökséggel Tóth János, a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.

 
Modern falu program: legalább tíz évig lesz rá szükség
2019. február 21. csütörtök, 07:00

schmidt jenoVárhatóan két héten belül megjelennek a Modern falu program első pályázatai, és májusig az összeset kiírják. A program gerincét a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége által készített falutámogatási program adta.

 
Kétszáznegyven somogyi település kap újabb esélyt
2019. február 20. szerda, 09:00

falu1A Magyar Falu Program lehetőségeinek kihasználására hívja fel a megye településeinek figyelmét Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. A magyar történelemben egyedülálló és tisztán hazai forrásból megvalósuló Magyar Falu Program nem felülről vezérelt fejlesztéseket kínál, a helyi akaratra épül, az itt élők mondhatják meg, milyen területen szeretnének előrébb lépni.

 
Hat éve folyamatosan emelkednek a bérek Magyarországon
2019. február 22. péntek, 07:00

bodo sandor01A Központi Statisztikai Hivatal csütörtöki közlése szerint tavaly decemberben a bruttó átlagkereset 360.000 forint volt Magyarországon, 10,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kormány és a szociális partnerek által elfogadott bérmegállapodásnak köszönhetően a keresetek emelkedése idén is folytatódik.

 
Már helyi adókat is be lehet fizetni a Díjnet szolgáltatásával
2019. február 22. péntek, 08:00

dijnetA közművek, telekommunikációs cégek, biztosítók és egyéb szolgáltatók számlái mellett márciustól immár helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül. Az országban elsőként Kiskunhalas és Hódmezővásárhely polgárai, illetve a települések helyi vállalkozásai élhetnek összesen 11 féle adónem – adók, pótlékok, illetékek – egyszerű, elektronikus kiegyenlítésének lehetőségével. A Díjnet szolgáltatásához már csatlakozott két önkormányzatot a közeljövőben tucatnyi további helyhatóság követheti. 

 
Nincs közmunkás, nincs savanyítás – végüket járják a községi cégek
2019. február 21. csütörtök, 09:00

kozmBajban vannak azok a falvak, ahol a közmunkások hasznos foglalkoztatása miatt vállalkozni kezdett az önkormányzat: az embereket mára felszívta a piac, így községi cégek sora halódik.

 
PET-mentes önkormányzatokat!
2019. február 21. csütörtök, 08:00

petA döntően kistelepüléseket tömörítő Klímabarát Települések Szövetsége 2018 kora őszén egy fenntarthatósági konferencián kötelezte magát arra, hogy önkormányzataik polgármesteri hivatalát a jövőben PET-mentessé alakítják. Ezen fellelkesülve kezdeményeztem Bács-Kiskun Megye Közgyűlése felé egy hasonló lépést. A területi önkormányzat saját kötelezettségvállalásán túl felhívásában arra kérte a megye mind a 119 települését, hogy hivatalukban, intézményeikben és cégeikben is változtassanak vízfogyasztási gyakorlatukon.

 
4 megyében indul a mentorprogram
2019. február 20. szerda, 08:00

tmA Nyíregyházi Egyetem is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért mentorprogramhoz, ennek köszönhetően a térség hátrányos helyzetű településein élő és tanuló gyerekeket segítik majd a hallgatók. Az alapozó kurzust a Szabolcs megyei intézményben összesen 120-an vették fel, országos szinten a pilotprogram még három iskola, a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Miskolci és a Debreceni Egyetem csatlakozott.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 460

Oktatás 2019

okt2019

belso kulsonemz