Hirdetés
Üdvözöljük az ETK Önkormányzati Klub főoldalán
Négy év börtönre ítélték a volt polgármestert
2017. szeptember 19. kedd, 07:00

birosag02Befolyással üzérkedés bűntette miatt nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte Monok volt polgármesterét, Szepessy Zsoltot, az Összefogás Párt vezetőjét pénteken a Nyíregyházi Járásbíróság. Az ítélet szerint pénzért csaknem hatszáz ukrán állampolgárnak ígért segítséget a magyar állampolgárság megszerzésében, de egyetlen honosítási eljárást sem indított el.

 
A kaposvári főtér a legszebb Európában
2017. szeptember 18. hétfő, 07:00

kaposvar foterA legszebb főtérnek járó különdíjat nyerte el, és ezüstdiplomát is kapott Kaposvár az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe). A közlemény szerint a város a különdíjat a Kossuth tér épületeinek és növényzetének összhangjával érdemelte ki.

 
Budapesti kötöttpályás közlekedési projektek előkészítése
2017. szeptember 15. péntek, 07:00

magyarkozlonyA kormány döntött a kulcsfontosságú budapesti kötöttpályás közlekedési projektek előkészítésének központi költségvetési finanszírozásáról. A Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétette a kormányhatározatot.

 
300 millió forint támogatás a zártkertek megújítására
2017. szeptember 14. csütörtök, 07:00

v nemeth zsoltIdén már harmadik alkalommal hirdette meg a Földművelésügyi Minisztérium a zártkerti revitalizációs programot, 34 település mintaprogramja valósulhat meg 300 millió forintos támogatással – mondta a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.

 
Megkezdődött az önkormányzatok előlegkérelmeinek kifizetése
2017. szeptember 13. szerda, 07:00

forint02A településképet meghatározó épületek felújítását támogató pályázaton nyertes önkormányzatok előlegkérelmeinek kifizetése megkezdődött, szeptember első hetében már 182 millió forintot kézhez is kaptak.

 
20 millió forint igényelhető a közétkeztetés fejlesztésére
2017. szeptember 18. hétfő, 08:00

konyhaNovember 21-ig még biztosan nyitva van a közétkeztetés fejlesztésére kiírt pályázat, mely során akár 20 millió forint vissza nem térítendő támogatás is igényelhető. A kérelmeket vidéki önkormányzatok, nonprofit szervezetek és egyházi jogi személyek nyújthatják be. Kizárólag már meglévő konyhák fejlesztése támogatható, új konyha létrehozása nem.

 
Sok szegény gyermek maradt ebéd nélkül nyáron
2017. szeptember 15. péntek, 08:00

ebedloA kormány kiemelt célként jelölte meg a gyerekek szünidei étkeztetésének megoldását. Bár nincs ember, aki ne értene egyet ezzel, ráadásul rendelkezésre álltak a beígért források is, a kormányzati győzelmi jelentésekkel szemben továbbra sem sikerült megoldani, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek naponta jóllakjanak.

 
Orbán Viktor 900 millió forintot irányított át a közszférából az egyházak javára
2017. szeptember 14. csütörtök, 08:00

ciklusA közszférától az egyházakhoz irányított át forrásokat Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban elrendelte: a költségvetésben 900 millió forintot csoportosítsanak át azonnali hatállyal a közszférában foglalkoztatottak bérkompenzációjából az egyházi intézményekben dolgozók javára.

 
Pályázat népi építészeti emlékek helyreállítására
2017. szeptember 13. szerda, 08:00

nepiA Lechner Tudásközpont felhívást tett közzé a népi építészeti emlékek helyreállításáért.

 
Minek könyvet lopni, ha el is lehet venni? - helyi példa
2017. szeptember 12. kedd, 08:00

konyvmegA szabadtéri könyvespolcok olyan becsületkasszák, amelyek alkalmasnak tűnhetnek a társadalmi együttélés fejlettségének tesztelésére. Vigyáznak rájuk az emberek, vagy kifosztják őket? Egyáltalán van-e igény a szabad hozzáférésű kultúrára?

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 373

Hagyományos tanfolyamok

gyaksz

 

belso kulsonemz

Hirdetés
Hirdetés