Hirdetés
Üdvözöljük az ETK Önkormányzati Klub főoldalán
Eddig csak feladatot kaptak az önkormányzatok a kormánytól, segítséget nem
2020. március 27. péntek, 08:00

maszk1Ráadásul a polgármesterek attól félnek, hogy csökkenni fognak a bevételeik. Állami segítségre és önkéntesekre lenne szükség helyben is, utóbbiban nincs hiány.

 
Hungarikumpályázat nyílt összesen 230 milliós kerettel
2020. március 27. péntek, 08:30

hungA nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására 230 millió forintos kerettel pályázatot hirdetett az Agrárminisztérium.

 
Az MKKSZ levele Orbán Viktorhoz
2020. március 26. csütörtök, 08:00

borosne1Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnökének levele a miniszterelnökhöz.

 
Az agrárminiszter kérése az önkormányzatokhoz
2020. március 26. csütörtök, 09:00

piac0A biztonságos élelmiszer-ellátásban kulcsszerepe van a helyi piacoknak, ezért azok működése a koronavírus-járvány ideje alatt is kiemelten fontos, ugyanakkor az árusoknak és a vásárlóknak is fontos az óvintézkedések betartása - mondta el Nagy István agrárminiszter.

 
Íme a térkép: egész városokat, térségeket üt ki a koronavírus-válság Magyarországon
2020. március 25. szerda, 08:30

mo111A Balaton környéke, a jelentősebb gyógyfürdővel rendelkező járások (Gyula, Hajdúszoboszló), a fürdővárosok és még számos magyarországi térség a legkiszolgáltatottabb a turizmus koronavírus-járvány miatt kialakult válságának. Egyes térségek számára pedig a járvány következtében fellépő gazdasági krízis fog sokkal nagyobb helyi sokkot okozni, mint máshol, mert itt nincs más munkaalternatíva - mutatnak rá a Portfolio-hoz eljuttatott elemzésükben a HÉTFA Kutatóintézet szakértői, akik szerint ha ez a súlyos helyzet elhúzódik, akkor a kormánynak területfejlesztési eszközöket is be kell vetnie. A szakemberek egyúttal 4 konkrét javaslatot is megfogalmaznak a kormánynak annak érdekében, hogy ezekben a térségekben minél kisebb legyen a veszteség.

 
Szükséges a háziorvosi rendszer átalakítása
2020. március 25. szerda, 08:00

doki1Összevonnak több háziorvosi és gyermekorvosi ügyeletet, ezek helyett „akut betegellátó központokat” hoznak létre, ahol külön foglalkoznak majd a légúti és nem légúti panaszokkal. Ez az egészségügyi alapellátás teljes átszervezését jelenti a járvány miatt, az erről szóló miniszteri utasítást Kásler Miklós Emmi-miniszter szombaton adta ki. Az utasítást Müller Cecília országos tisztifőorvos kapta meg.

 
Újabb pályázatok jelentek meg a Magyar Falu Programban
2020. március 24. kedd, 07:00

magyar falu logoKét pályázatot hirdetett meg a kormány a Magyar Falu Program keretében, a pályázatok az egyházi, illetve önkormányzati tulajdonú közösségi tér ki-, illetve átalakítására és foglalkoztatás támogatására adnak lehetőséget 10 milliárd forint keretösszegben.

 
Gazdasági kilátások koronavírus-járvány idején
2020. március 27. péntek, 07:00

diagram01Az első negyedévben még 2-3 százalékkal nőhetett a magyar GDP a januári adatok és a GKI konjunktúraindexe alapján, ugyanakkor a második negyedévben a turizmus, a szórakoztatóipar, az autóipar szinte teljes leállása, a kereskedelem korlátozása következtében 20 százalék körüli visszaesés lehetséges.

 
Új intézkedéseket hozott a Posta, változik a kézbesítés
2020. március 26. csütörtök, 09:10

postahMegváltoznak a kézbesítési szabályok a hatósági házi karanténnal érintett címeken, hogy még kisebb kockázatnak legyenek kitéve a kézbesítők – közölte a Magyar Posta. A társaság döntött arról is, hogy a postai nyitvatartás első órájában elsőbbséget élveznek a 60 éven felüliek a kiszolgálásban, valamint az ügyfélmegkereséseket elsősorban az elektronikus csatornákon fogadja.

 
Gazdaságvédelmi és karitatív döntések a vidéki városokban
2020. március 26. csütörtök, 07:00

mentoovA kormányzati gazdaságvédelmi intézkedésekkel egyidejűleg a vidéki önkormányzatok helyi döntésekkel, akciótervekkel segítik a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat és az időseket.

 
A kulturális ágazat dolgozói is kiveszik részüket a feladatellátásból
2020. március 27. péntek, 08:30

szinhaz1Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága a napokban soron kívüli adatszolgáltatást kért a közel 300 intézmény vezetőjétől, azért, hogy megfelelő információval és pontos számokkal láthassa el az operatív törzset, az önkormányzatokat, a kormányzatot.

 
Segélyalapokat hoznak létre önkormányzatok
2020. március 25. szerda, 07:00

koronavirus segelyalap papplaszloTöbb nagyváros önkormányzata is segélyalapot hozott létre, illetve pénzt különített el költségvetésében a koronavírus-járvány miatti feladatokra. Ugyanakkor megjelentek néhol a koronavírus-járvány vámszedői is, csalók járnak az önkormányzat nevében a városban.

 
Megszűnt a fogászati ellátás
2020. március 24. kedd, 08:30

fogorvos2A járványveszély egyik mellékhatása, hogy az egészségügy a vírustól megbetegedettekre fókuszál, és csak a halaszthatatlan beavatkozásokat, vizsgálatokat végzi el. No de a fogorvosi ellátás területén is? Bizony. A magánellátás is megszűnt mára, ahogy a normál tb-támogatott fogászat is. A Válasz Online Nagy Ákost, a Magyar Orvosi Kamara alelnökét, keszthelyi fogorvost kérdezte, milyen eseteket látnak még el ezekben a vírusveszélyes időkben.

 
Mit csináljunk az EU-pályázatokkal a koronavírus miatt hanyatló gazdaság idején?
2020. március 24. kedd, 08:00

euro0 kFontos gyakorlati tanácsokat osztott meg ügyfeleivel múlt pénteki hírlevelében az OTP Hungaro-Projekt Kft. a koronavírus miatti veszélyhelyzet idején javasolt lépésekről az EU-pályázatok terén. Mivel a helyzet most tényleg rendkívüli a gazdaság minden területén, és a tanácsok mindenkinek jól jöhetnek, ezért az alábbiakban megosztjuk ezeket olvasóinkkal is, hogy ezzel is segítsük a sokféle, most felmerült dilemma és nehézség enyhítését.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 381

Szabályozási Tudsátár

Oktatás 2020

okt2019

belso kulsonemz