Hirdetés
Események - Rendezvények
Diósgyőri Mikulásvonat

mikivonatIdőpont: november 23-december 17.
Helyszín: Miskolc, LÁEV, Dorottya úti végállomás Újra zakatol a Diósgyőri Mikulásvonat®! A idei évben 15. alkalommal zakatol a Mikulásvonat 2017. november 23 – december 17. között. A program elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekek számára lett kitalálva, mert nekik jelent a Mesevilág valóságos élményt. A feldíszített Mikulásvonat® nappali és esti járatai, valamint a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosítanak.

 
Márton napi vigasságok - Göcsej Falumúzeum

libalIdőpont: november 11.
Helyszín: Zalaegerszeg, Göcseji Falumúzeum
A zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum Márton nap alkalmával őszi finomságokkal, tesz-vesz munkákkal, játékokkal és a már megszokott jó hangulattal várja a látogatóinkat. Szent Márton napja az éves gazdasági munkák végeztével hagyományosan a betakarítások és az új bor ünnepe. A nagy lakomákat követően kezdődött a téli, benti munkák időszaka és a karácsonyig tartó adventi böjt. Márton-nap azonban a vigasságé; a néphit szerint például, aki ezen a napon nem eszik libát, az egész évben éhezik. Ludas programok és ételek: liba-, és tökételek, sült gesztenye, tarkedli, új és forralt bor, különleges pálinkák is kóstolhatók.

 
Pannonhalmi Szent Márton napi pincejárás

pannonhalmabIdőpont: november 10-12.
Helyszín: Pannonhalma, Pannonhalmi Apátság
Márton-nap hétvégéjén, november 10. és 12. között a Pannonhalmi Borvidék több településén is újra nyitott pincék várják a borkedvelő látogatókat. Péntek (november 10.) a ráhangolódás napja és a szombati erős menet után a vasárnap a levezetésé.

 
Gárdonyi-túra a Pilisben

piliskIdőpont: november 5.
Helyszín: Pilis hegység
Az Egri csillagok nyomában a Pilisben - Kulturális túra az „Egri vár” makettjéhez A rajt és a cél a Kiskevély sörözőben (Pilisborosjenő, Templom utca 3.) lesz, ahol résztvevők - amennyiben előzetesen kérik-egy adag bográcsgulyást fogyaszthatnak el majd. A túrázókat a rajtnál lilahagymás zsíroskenyérrel várják a rendezők! Előzetes jelentkezés szükséges.

 
V. Nagy Orfűi Szalonna Fesztivál

orfuszalonnaIdőpont: november 4.
Helyszín: Orfű, Mecsek Háza (Barlangkutató u. 1.)
2017. november 4.-én kerül megrendezésre az V. Nagy Orfűi Szalonna Fesztivál. A fél disznóból töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna, pörkölt elkészítése, zsűriztetése és kóstoltatása, illetve a legtöbb kóstolójegy begyűjtése. Kóstolás folyamata: a közönség a büfében tud kóstolójegyet venni, amit egy kóstolótálra tud beváltani bármelyik csapatnál.

 
Budapest Töklámpás Fesztivál

toklampasIdőpont: október 28. 
Helyszín: Budapest, Hősök tere, 19.00-21.00 óra Tököt hozz, ne légy töketlen!!!
19:00 órakor találkozó a Hősök terén.
A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott Halloween töklámpáikat. 21:00 órakor, mindenki fogja a lámpáját és csendben-rendben hazamegy.

 
Szent Márton napi országos nagyvásár

Nagyításhoz kattintson a képre!Időpont: november 4-5.
Helyszín: Szombathely, Vasi Múzeum Falu
Az országos hírű Szent Márton napi vásárra az ország minden területéről érkeznek népművesek, kereskedők, iparművészek a városba. 2017. novemberében rendezik meg a Szent Márton napi Országos Nagyvásárt Szombathelyen, a Vasi Skanzenben. A vásáron az ország minden részéből érkező vásárosok kínálják portékáikat. Népi kézművesmesterség-bemutatók és kézműves vásár az ország minden tájáról érkező árusokkal. Folyamatos tárlatvezetés a Vasi Skanzen kiállításaiban. Libalakoma, gasztronómiai különlegességek, gesztenyesütés, kürtöskalács, forralt bor és újborok kóstolója. Ringlispíl és kézműves foglalkoztató gyermekeknek, `lúdnyak-szakítás` lóhátról, íjászat.

 
VII. Tárcsás Ételek Fesztiválja

Nagyításhoz kattintson a képre!Időpont: október 21.
Helyszín: Bogács, Pincesor
Az ország különböző pontjairól érkezett csapatok tárcsán, valamint szabadtűzön készült ételkülönlegességeivel várunk minden érdeklődőt! Tárcsás Ételek Fesztiválja – 2017. október 21-én immár hetedik alkalommal várja az érdeklődőket a Cserépi úti pincesoron. Jelentkezőkből és érdeklődőkből az idén sem lesz hiány. A mindig nagy sikerű rendezvényre, a Tárcsás Ételek Fesztiváljára az idén is várja a versengő csapatokat és az ínyenc vendégeket Bogács Község Önkormányzata.

 
Pécsváradi Leányvásár

leanyvIdőpont: október 20-22.
Helyszín: Pécsvárad, több helyszín
Kézművesek, népművészek,  bábosok, színjátszók, népzenészek, utcaszínházasok, mutatványosok - igazi vásári forgatag várja a látogatókat.

 
Őszi Kertészeti Napok

kerteszIdőpont: október 13-15.
Helyszín: Budapest, Budai Campus, Villányi út 29-43.
A rendezvény célja a virágkötészet formagazdagságának megismertetése, és egyben az ősz gazdagságának, szépségeinek kötészeti bemutatója. A verseny mellett kertészeti szakkiállítást, virágos alkotások bemutatóit és vásárt rendezünk. Ebben az évben ötödik alkalommal mutatunk be virágos összművészeti "kamaratárlatot" is: a legkülönbözőbb művészeti ágak képviselői állítják ki virágos alkotásaikat, de sor kerül hallgatók és iskolások "virágos" alkotásainak bemutatására is, és ebben az évben is felsorakoznak legszebb terményeikkel a kertbarát körök.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 14

Naptár

november 2017
H 6132027
K 7142128
Sz18152229
Cs29162330
P3101724 
Sz4111825 
V5121926 
Hirdetés
Hirdetés