Hirdetés
V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a mohácsi busókkal PDF Nyomtatás E-mail
2018. január 16. kedd, 12:00

jancsarkIdőpont: január 27., 6:00–16:00
Helyszín: Székesfehérvár, Jancsárkert, Balatoni út 10.
Január 27 – én, szombaton rendezzük meg az V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált a hagyományos helyszínen, a Jancsárkert termelői és biopiac területén, fűtött nagysátorban. Kísérő események: 7 – 13 óráig a heti termelői- és biopiac a csarnokban, Gasztro utca a csarnok és a sátor között, valamint a sátor előtt. Egész nap zene és műsoros fellépők. A fesztiválra meghívtuk a mohácsi busókat és a mohácsi Poklade zenekart, akik majd a jó hangulatról gondoskodnak. Illusztris kolbásztöltők is asztalhoz állnak, sportolók, települések csapatai, újságírók, média csapatok. Több mint 400 kg hús lesz betöltve és ebből mintegy 400 méter kolbász tekeredik majd. A fesztivál műsor fő látványossága a mohácsi busók tánca, játéka és a Pokládé zenekar fergeteges délszláv zenéje. A fehérvári és városkörnyéki nézelődőket, érdeklődőket is szeretettel várjuk.

A kistermelők, őstermelők és a vendéglátósok kézműves élelmiszerek, ajándékok és disznótoros ételek gazdag választékával várják a résztvevőket és a kilátogatókat ezen a délelőttön.

Az idei kolbásztöltő fesztiválon vendégeink lesznek a mohácsi busók és a Poklade zenekar is!

A nevezési díj nem változott, 6000 Ft/csapat, ezért a csapatok 5 kg kolbászhúst darálva és 1 kg kenyeret kapnak. (Ezen felüli hús mennyiséget mindenki a helyszínen üzemelő FÖ-MO húsboltból veheti meg, előre jelezve a mennyiséget).
A nevezési díjon felül az induló csapatoknak kell gondoskodniuk az összes fűszerről, a feldolgozáshoz szükséges valamennyi eszközről (bél, kolbásztöltő, keverőedény, kések, vágódeszka) valamint az elfogyasztáshoz szükséges kedvenc savanyúságról, mustárról, tormáról stb. (A bél, a fűszerek és ízesítők, savanyúságok a helyszínen, a nyitva tartó piacon is megvásárolhatók.)

A szervezők biztosítják a munkaasztalt 5-6 fő kulturált elhelyezéséhez, a sütési lehetőséget (felügyelet mellet). Lehetőség nyílik arra, hogy a megtöltött és felcímkézett kolbászokat füstölésre a helyszínen átadják. Ezt az igényt is előre kérjük jelezni.

A „mestermunkák” minősítését zsűri végzi 13 és - 14 óra között. Főbb értékelési szempontok: töltelék ízletessége, munkaasztal és tevékenység higiéniája, receptúra közreadása, csapatok szöveges, ötletes, humoros bemutatkozása, megjelenése, öltözete, női versenyző esetén a csapat plusz pontban részesül.
Eredményhirdetés 14 óra és 14.30 óra között, majd a mulatság folytatódik, amíg a jelenlevők kedve tartja. A verseny győztese elnyeri egy esztendőre a Vándorkupát, minden helyezett díjat, és minden résztvevő csapat emléklapot kap.

A Nevezési Lap januártól letölthető lesz a IV. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál Facebook esemény oldaláról, vagy átvehető a Jancsárkert termelői- és biopiac hentes üzletében keddtől szombatig. Az indulási szándékról, az érkező létszámról,
a plusz húsmennyiség rendeléséről a nevezési díj befizetésével egyidőben, legkésőbb 2018. január 20-ig kérünk visszajelzést.
Információ, nevezés és befizetés: Pali bácsi, a hentesek koronázatlan királya, kedd-szombat 7:00-tól 15:00-ig Jancsárkert termelői és biopiac, a FÖMO Húsbolt

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Naptár

Január 2019
H 7142128
K18152229
Sz29162330
Cs310172431
P4111825 
Sz5121926 
V6132027 
Hirdetés