Hirdetés
Mozdulj rá! 2x3 - ingyenes sportprogramok Óbudán PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 20. szerda, 09:35

 

obuda„Mozdulj rá! 2x3" elnevezéssel ingyenes szabadidős sportprogram-sorozatot rendez idén Óbudán a kerületi önkormányzat - írja a nol.hu

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a hétfői sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy tavaly nagy sikere volt az Óbudai Olimpiának, amelynek öt szabadidősportos eseményén több mint ötezren vettek részt.

"Idén eggyel több, összesen hat rendezvényünk lesz, a résztvevők számát pedig szeretnénk megduplázni" - mondta a polgármester, aki sportlétesítmény-fejlesztési elképzeléseiről is beszélt.

"TAO-s forrásokból a Külső Bécsi úton egy jégcsarnokot és egy uszodát, Kaszásdűlőn pedig egy multifunkcionális csarnokot szeretnénk építeni. Reméljük, hogy 2014-re mindhárom elkészülhet" - fogalmazott Bús Balázs, hozzátéve, hogy a nyugdíjasok körében népszerű kültéri fitnesz parkokból is négy újat építenek a III. kerületben.

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár üdvözölte az óbudai kezdeményezést, különösen azért, mert egy felmérés szerint a magyar lakosságnak mindössze nyolc százaléka sportol heti rendszerességgel, s véleménye szerint az ilyen, ingyenes események hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben javuljon ez a riasztó statisztika. Megemlítette, hogy a sportkormányzat minél több sportlétesítmény kapuit szeretné kitárni a lakosság előtt.

"Azt tervezzük, hogy a május végén, a múzeumok éjszakájához hasonlóan idén először megrendezzük a sportcsarnokok éjszakáját is" - tette hozzá.

A "Mozdulj rá! 2x3" eseménysorozat három szárazföldi és három vizes rendezvényből áll. A programok április 7-én a Hajógyári-szigeten, az Óbudai Futófesztivállal indulnak. Ezt követi május 12-én a Tour de Óbuda szabadidős kerékpárosnap. A harmadik szárazföldi esemény a szeptember 28-i Óbudai Teljesítménytúra lesz, amelyre a természetjárókat várják a szervezők.

A vizes programok keretében június 16-án az Óbudai Családi Sportnapra, majd július 28-án az Óbudai Nyugdíjas Sportnapra kerül sor, mindkétszer a Csillaghegyi Strandon. A záró vizes esemény augusztus 4-án a Pünkösdfürdői Strandon rendezendő Óbudai Családi Sportnap lesz. A szervezők valamennyi helyszínen ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal is várják az érdeklődőket.

Az eseménysorozat fővédnöke Tóth Tamás kétszeres paralimpiai ezüstérmes úszó lesz, de a tisztet tavaly betöltő, floridai edzőtáborozásáról hazaérkező Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó is megígérte a sajtótájékoztatón, hogy ha ideje engedi, akkor idén is kilátogat majd a rendezvényekre, akárcsak Erőss Zsolt hegymászó.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hírek hozzászólásai

 • Ezt a választást is az önkormányzati köztisztviselők bonyolítják le. M... Tovább...
 • "A kisebb termelőknek egyáltalán nem kell tartaniuk attól, hogy az áts... Tovább...
 • Minimum 1 hetes sztrájkot kell szervezni, az 1 napos leállás nem ér se... Tovább...
 • Most tapsoljak vagy inkább sírjak, bár jobban az utóbbihoz lenne kedve... Tovább...
 • Ez a vasúti leépítés a falufejlesztési programmal együtt biztosan nagy... Tovább...
 • Persze hogy rendkívül gyorsan bírálják el a pályázatokat, hiszen már a... Tovább...
 • Ez megint tele van pontatlan információkkal. A részletekbe nem megyek ... Tovább...
 • El kellene még egyszer olvasni a határozatot! Nem a helyi önkormányzat... Tovább...
 • Azért arra kíváncsi lennék, hogy a jövő évi két választást a köztisztv... Tovább...
 • Elszomorító, hogy ugyanazon a településen a Járási Hivatalban dolgozó ... Tovább...
 • Már minden közigazgatásban dolgozó tisztviselőnek megemelik-megem elté... Tovább...
 • Szép,szép csak éppen az önkormányzatokr ól feledkeztek meg megint.Úgy ... Tovább...
 • CSÓRÓ KÖZTISZTVISELŐ! A szakszervezet csak tököl ideje lenne már lépni... Tovább...
 • Mese habbal! Emellett az intézkedés tovább mélyíti a szakadékot a korm... Tovább...
 • Megy a harc,hogy a tornyházak,vagy az irodenegyedek főúti kereszteződé... Tovább...