Hirdetés
Mozdulj rá! 2x3 - ingyenes sportprogramok Óbudán PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 20. szerda, 09:35

 

obuda„Mozdulj rá! 2x3" elnevezéssel ingyenes szabadidős sportprogram-sorozatot rendez idén Óbudán a kerületi önkormányzat - írja a nol.hu

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a hétfői sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy tavaly nagy sikere volt az Óbudai Olimpiának, amelynek öt szabadidősportos eseményén több mint ötezren vettek részt.

"Idén eggyel több, összesen hat rendezvényünk lesz, a résztvevők számát pedig szeretnénk megduplázni" - mondta a polgármester, aki sportlétesítmény-fejlesztési elképzeléseiről is beszélt.

"TAO-s forrásokból a Külső Bécsi úton egy jégcsarnokot és egy uszodát, Kaszásdűlőn pedig egy multifunkcionális csarnokot szeretnénk építeni. Reméljük, hogy 2014-re mindhárom elkészülhet" - fogalmazott Bús Balázs, hozzátéve, hogy a nyugdíjasok körében népszerű kültéri fitnesz parkokból is négy újat építenek a III. kerületben.

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár üdvözölte az óbudai kezdeményezést, különösen azért, mert egy felmérés szerint a magyar lakosságnak mindössze nyolc százaléka sportol heti rendszerességgel, s véleménye szerint az ilyen, ingyenes események hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben javuljon ez a riasztó statisztika. Megemlítette, hogy a sportkormányzat minél több sportlétesítmény kapuit szeretné kitárni a lakosság előtt.

"Azt tervezzük, hogy a május végén, a múzeumok éjszakájához hasonlóan idén először megrendezzük a sportcsarnokok éjszakáját is" - tette hozzá.

A "Mozdulj rá! 2x3" eseménysorozat három szárazföldi és három vizes rendezvényből áll. A programok április 7-én a Hajógyári-szigeten, az Óbudai Futófesztivállal indulnak. Ezt követi május 12-én a Tour de Óbuda szabadidős kerékpárosnap. A harmadik szárazföldi esemény a szeptember 28-i Óbudai Teljesítménytúra lesz, amelyre a természetjárókat várják a szervezők.

A vizes programok keretében június 16-án az Óbudai Családi Sportnapra, majd július 28-án az Óbudai Nyugdíjas Sportnapra kerül sor, mindkétszer a Csillaghegyi Strandon. A záró vizes esemény augusztus 4-án a Pünkösdfürdői Strandon rendezendő Óbudai Családi Sportnap lesz. A szervezők valamennyi helyszínen ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal is várják az érdeklődőket.

Az eseménysorozat fővédnöke Tóth Tamás kétszeres paralimpiai ezüstérmes úszó lesz, de a tisztet tavaly betöltő, floridai edzőtáborozásáról hazaérkező Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó is megígérte a sajtótájékoztatón, hogy ha ideje engedi, akkor idén is kilátogat majd a rendezvényekre, akárcsak Erőss Zsolt hegymászó.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • I have noticed you don't monetize your blog, don't waste your traffic,... Tovább...
 • Tisztelt polgármester társaim most ki fog elnézést kérni a megrágalmaz... Tovább...
 • Na, egy saller kiosztva a bíróknak is. Tovább...
 • Ez a cikk is arra mutat, hogy az önkormányzatok pénzügyi gyámságát kés... Tovább...
 • Olvasva az üggyel kapcsolatos megnyilatkozáso kat már látszik, hogy a ... Tovább...
 • Rendkívül lehangoló, hogy egy szakmai ügyből politikai bohózat lett. A... Tovább...
 • Hát a köztisztviselők kel mi lesz?!A 2008. évi illetményalap - 38.650.... Tovább...
 • A köztisztviselők pedig nem érdemelnek megbecsülést... .... Tovább...
 • ..., majd olcsón rátenni a kezünket. NER logika újabb példája. Még egy... Tovább...
 • A köztisztviselői illetményalap - ami a munkabér számítás alapja - írd... Tovább...
 • Szolgáló közigazgatást a közigazgatásban dolgozókon keresztül valósítj... Tovább...
 • Ebbe persze bele kellett kötnie. Tovább...
 • A területi meg az önkormányzati igazgatást nem a vezetők tartják életb... Tovább...
 • Üzennék Patyi mesternek, mert úgy látom, különbözőképpen látjuk a dolg... Tovább...
 • Éppen itt az ideje,az utolsó utáni percben vagyunk.Negyven három éve d... Tovább...