Hirdetés
42 tanácsadót jutalmazott a Városháza PDF Nyomtatás E-mail
2012. március 06. kedd, 10:30

 

alairasEgy a hvg.hu-hoz került lista szerint 2011. december elsején 42 tanácsadó kapott jutalmat a Főpolgármesteri Hivatalnál több mint 30 millió forint értékben. Köztük volt az azóta távozó Atkári János pénzügyi tanácsadó, Mitnyan György egykori polgármester, illetve a városházi korrupciós ügyekről könyvet író Schmidt Gábor.

 

A hvg.hu-hoz került lista szerint 2011. december 1-jén 32 osztályvezető kapott a Főpolgármesteri Hivatalban jutalmat, összesen 38 millió forint értékben. Emellett 42 tanácsadót jutalmaztak több mint 30 millió forintos keretösszegből.

„A jutalom osztható, az nem prémium, ami teljesítményhez kötött. Ezek az emberek azért kaptak jutalmat, mert jól dolgoztak. Kizárólag a bérmaradékot osztották szét jutalom formájában” – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. Arra a kérdésre ugyanakkor Szűcs Somlyó nem válaszolt, hogy miért van szüksége a Városházának 42 tanácsadóra.

Atkári János volt főpolgármesteri tanácsadó távozása előtt még tavaly év végén 1 millió 400 ezer forint jutalomban részesült. A pénzügyi tanácsadó február 1-jén, közös megegyezéssel távozott posztjáról.

A listán több érdekes név szerepel: Liebmann Katalin egykori híradós, majd a Független Kisgazdapárt politikusa, Csomós Miklós oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettes kulturális főtanácsadója, aki a főpolgármester-helyettes megbízásából akár oktatás, akár kulturális ügyekben tárgyalhat és eljárhat – derült ki a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztályának válaszából. Liebmann 600 ezer forint jutalmat kapott tavaly decemberben.

Ráday Mihály a főpolgármester városrendezéssel és városképvédelemmel kapcsolatos tanácsadója, már Demszky Gábor főpolgármester alatt is tanácsadóként tevékenykedett. Ő szintén 600 ezer forint jutalmat kapott.

Mitnyan György pénzügyi és általános tanácsadóként dolgozik a Városházán. Korábban a Fővárosi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságában tevékenykedett két cikluson keresztül, egykor ő volt 12. kerület polgármestere. 2012. február 1. óta pedig átvette Atkári János  helyét. Mitnyan 900 ezer forintos jutalomban részesült.

Szintén tanácsadóként tevékenykedik az a Schmidt Gábor, aki 2010-ben Baloldali Korrupciós Vállalat – BKV címmel írt botránykönyvet a BKV-ról. A Népszabadság volt városházi tudósítója a Combino villamosok ügyétől Hagyó Miklós előzetes letartóztatásba helyezéséig követte nyomon a BKV ügyeit. Schmidt jelenleg a Kommunikációs Igazgatóságon dolgozik, mint a budapest.hu portál főszerkesztője. Munkáját tanácsadóként látja el. Szűcs Somlyó megjegyezte: korábban egy külsős cég készítette a portált, így Schmidt alkalmazásával 2 és fél milliót spórolt a Városháza.

A 42 tanácsadó közül Atkárin kívül 5 ember kapott 1 millió forintot vagy annál nagyobb jutalmat.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+3 #2 Teszák László 2012-03-07 13:46
Jó munkáért jutalom jár. Már kevésbé igaz ez akkor, ha egyébként nincs pénz az alapfeladatok ellátására. Még több a kétség akkor, ha Budapest, ez a 15 évig töretlenül fejlődő város évek óta már csak a zűrös ügyekről, leállított támogatásokról, megszűntetett közhasznú tevékenységekrő l híres. Érdekes, hogy jutalmakra azért mindig van pénz. A lassan az országot bedöntő BKV-nál is. Hogy van ez?
Idézet
 
 
0 #1 Köztisztviselők jogállásról 2012-03-06 14:34
30/A. §184 (1)185 A hivatali szervezet vezetője szakmai tanácsadói, illetve szakmai főtanácsadói címet adományozhat a (2) bekezdésben foglalt feltételekkel rendelkező köztisztviselőn ek. Az adományozható szakmai tanácsadói, illetve szakmai főtanácsadói címek számát a közigazgatási szerv szervezeti és működési szabályzatában kell meghatározni. Az adományozható kétféle cím együttesen nem haladhatja meg a közigazgatási szerv felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselői létszámának 20%-át.

(2)186 Szakmai tanácsadói cím annak az I. besorolási osztályba tartozó, szakmai gyakorlattal és közigazgatási vagy jogi szakvizsgával, illetve teljes körűen közigazgatási jellegűnek minősített tudományos fokozattal rendelkező köztisztviselőn ek; szakmai főtanácsadói cím annak az I. besorolási osztályba tartozó, szakmai gyakorlattal és közigazgatási vagy jogi szakvizsgával, illetve teljes körűen közigazgatási jellegűnek minősített tudományos fokozattal rendelkező köztisztviselőn ek adományozható, aki ,,kiválóan alkalmas'' minősítésű.

(3)187 A szakmai tanácsadó, illetve szakmai főtanácsadó a közigazgatási szervre vonatkozó szabályok szerint vezetői pótlék nélkül számított főosztályvezető -helyettesi, illetve főosztályvezető i illetményre jogosult. A szakmai tanácsadói, szakmai főtanácsadói címmel és vezetői megbízással, kinevezéssel rendelkező köztisztviselő a vezetői illetményre jogosult, ha az magasabb, mint a címe alapján számított illetménye.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • HÁT? Tovább...
 • Bocsi, de kiegészítem: péntek este névjegyzek zárás, ami most is kb. l... Tovább...
 • Marha jó lesz, már előre érzem! Vasárnapi napon dolgozunk bruttó 35000... Tovább...
 • Ezt az önkormányzati választást is a méltatlanul alulfizetett - a bér ... Tovább...
 • Nem keserves, hanem bonyolult. Sajnos a demokrácia már csak ilyen... Tovább...
 • Emelkedtek a bérek? Érdekes én ezt nem vettem észre. Még mindig 38.650... Tovább...
 • Nevetséges. Papíron lehet emelni a garantált bérminimumig, a dolgozó e... Tovább...
 • Honnan veszik ezeket az adatokat?! A közszolgálatban dolgozó döntő töb... Tovább...
 • Szerintem mind tudjuk hol, vagyis ki(k)nél van a pénzünk. Tovább...
 • Dolgozói szegénység van már 11. éve az önkormányzatokn ál dolgozó közt... Tovább...
 • A köztisztviselők nél már 11. éve megtorpant a béremelkedés! Valahogy ... Tovább...
 • Milyen bérnövekedés? Ja persze valahol Budapesten, mert itt vidéken, p... Tovább...
 • Ami az egész dolog pikantériája, hogy a miniszteri biztos pont egy oly... Tovább...
 • "2019 utolsó napján"???????? ? Tovább...
 • A jegyzőre telepítenek hatáskört? Észrevették, hogy a kormányhivatali ... Tovább...