Hirdetés
Emelik a kormányhivatali dolgozók bérét PDF Nyomtatás E-mail
2020. január 21. kedd, 07:00

kormanyablak01Mintegy 32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét, legalább 10, de átlagosan 18 százalékkal, és a cafeteria-rendszert is újra bevezetik áprilistól a területi közigazgatásban – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

A közlemény szerint a megemelt fizetést áprilistól, 2020. január 1-jéig visszamenőleg kapják majd meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok, valamint a járási hivatalok ügyintézői és tisztviselői. Az illetményemelés során a kormány figyelembe veszi a regionális munkaerőpiaci hatásokat, így a 19 megyei és a fővárosi kormányhivatalban dolgozó kormánytisztviselők illetményét a szellemi foglalkozásúak adott megyére jellemző átlagkeresetéhez igazítják. A KSH területi adatai alapján differenciált béremelést az indokolja, hogy egyes megyékben és a fővárosban kiélezettebb a munkaerőpiaci helyzet, így ezekben a régiókban nagyobb arányú emeléssel biztosítható a versenyképes kormányhivatali fizetés.

Az állami támogatások folyósítását, valamint a magyar emberek mindennapjait érintő hatósági feladatok zömét ellátó járási és kormányhivatalokban dolgozók munkájának további megbecsülését szem előtt tartva a Miniszterelnökség 2020 áprilisától ismét bevezeti a területi közigazgatásban a cafeteria-rendszert. A kormányhivatali bérek így minden megyében legalább tíz százalékkal, átlagosan 18 százalékkal emelkednek, ahol pedig kiélezett a munkaerőpiaci verseny, ott az illetménynövekedés akár a 35 százalékot is meghaladhatja.

Kitértek arra is, az ország gazdasági teljesítményének köszönhetően a nettó keresetek 2010 és 2019 között – a családi adókedvezményt is figyelembe véve - 87 százalékkal emelkedtek, és a minimálbér is több mint duplájára nőtt 2010 óta.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+6 #5 38.650.- 2020-01-23 09:10
Uraim! Nem kellene már valamit lépniük ez ügyben? Szégyen, hogy ennyire becsülik meg a munkánkat!
Idézet
 
 
+7 #4 Önkormányzati dolgozó 2020-01-23 08:49
Miért van ez a megkülönböztetés???
2007 óta az Önkormányzati köztisztviselők nem kaptak béremelést, itt olvasva a jövőre nézve űjra semmi elkeseritő és kiábránditó az egész!!!
Idézet
 
 
+7 #3 FALUSI 2020-01-21 12:58
Egy faluban a köztisztviselő bére a legutolsó!! Annak "emelésére" már sosem jut. Ez igenis állami feladat kell hogy legyen. Az a cél, hogy a helyi önkormányzati hivatalból,menj él át a kormányhivatalo khoz. De akkor ki fog DOLGOZNI?? Addig, míg a polgármester fizetését az állam határozza, meg addig a dolgozóét majd a helyi mínuszos költségvetés.
EZT NEKÜNK!!
Idézet
 
 
+16 #2 önkormányzti dolgozó 2020-01-21 11:05
Miért van ez a megkülönbözteté s? Kormánytisztvis elő, önkormányzati köztisztviselő, nincs különbség. A munkát mindenhol el kell végezni. 2007 óta az önkormányzati köztisztviselők nem kaptak béremelést. 2019. évben lehetett pályázni bérkiegészítésr e, de érdemben béremelést nem kaptunk. 43 éves munkaviszony után semmiféle megbecsülés, előrelépés nincs. Bértábla 35 év után megáll, semmiféle szorzót nem tartalmaz. Ez a felháborító.
Idézet
 
 
+20 #1 Vidéki 2020-01-21 07:56
Ez jó döntés, persze még így is kevés, figyelembe véve a munka mennyiségét, a szaktudást és a felelősséget. De, az ugyanilyen munkát - sőt vélhetően többet - végző önkormányzati köztisztviselők nek mikor emelik ÉRDEMBEN a fizetését??? Miért keres többet egy kormánytisztvis elő, mint egy köztisztviselő, ha ugyanazt a munkát - döntés előkészítés és végrehajtás - végzi???
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Ez érdekes egyeztetés lesz a kormány és az önkormányzatok között. A kormány el a... Tovább...
 • Az ügyfelek részére nem lesz egyszerűbb a közigazgatási eljárás, sőt sokkal nehe... Tovább...
 • Az önkormányzati köztisztviselők esetében már lezárultak - az idén sem kapnak bé... Tovább...
 • Tényleg, rájöttek, hogy nem kellene padlóra küldeni az önkormányzatoka t?! Ugyan... Tovább...
 • ...ismét egy vicckategóriás. A kolléga márc. 1-től átkerül az új helyre. Nadenin... Tovább...
 • ..olyan jó a hangzása mindennek! Tovább...
 • Tessék mondani, az önkormányzati dolgozókat mikor fogják emberszámba" venni? ...... Tovább...
 • Helyes! El kell venni mindent, amit egy önkormányzat megteremtett és amit a sajá... Tovább...
 • Ilyen kártékony ember kevés van széles hazánkban. Először a kamara kötelező pénz... Tovább...
 • Pótcselekvés. Minden kormányablakban legyen kormánytisztvis elő! Na ezt már nehe... Tovább...
 • Nekem is lenne ötletem a kamarai hozzájárulás megszüntetésérő l! Tovább...
 • Nesze neked rezsicsökkentés ! Valakinek állni kell a cehhet! Tovább...
 • Azt a 300 önkormányzatot kivéve már most is így van! Tovább...
 • ...ismét egy maszlagdumát" olvashatunk! Tovább...
 • Ez az önkormányzatok teljes kivéreztetését, pénzügyi padlóra küldését jelenti. E... Tovább...