Hirdetés
Újra régi pompájában a Megyei Kormányhivatal PDF Nyomtatás E-mail
2019. július 01. hétfő, 06:00

kormanyhivatal hajdubiharAz elmúlt években a magyar közigazgatás történetének egyik legnagyobb reformja zajlott le; átalakult a szervezeti rendszer, létrejöttek, megerősödtek a kormányhivatalok, és kiépült a kormányablakok hálózata is. Mindez mi végre?

A kormány célja, hogy tovább egyszerűsödjön a közigazgatási ügyek intézése – adott választ a kérdésre a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Tuzson Bence múlt héten, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal felújított épületének átadása apropóján, Debrecenben. Az államtitkár fontos célként jelölte meg, hogy a közigazgatással kapcsolatba kerülő emberek a jövőben még egyszerűbben, könnyebben intézhessék ügyeiket.

A kormány előtt van az a jogszabálycsomag, amely a többi között a felesleges bejelentési kötelezettségek elkerüléséről, az egyes eljárások további egyszerűsítéséről szól – mondta. A változtatásoknak köszönhetően a közigazgatás még inkább a magyar emberek érdekében végezheti majd a munkáját.

Közös cél, hogy Magyarország a következő években Európa egyik legélhetőbb országává váljon – erősítette meg. A közigazgatásnak ebben a többi közt a gyermekek, a családok támogatása, a kis- és közepes vállalkozások segítése és a magyar kultúra erősítése a szerepe.

Az ország egyik legszebb szecessziós épülete a rendszerváltás óta a megyei önkormányzat otthona, 2011-től pedig a kormányhivatal székhelye is – mondta beszédében Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott. Az ingatlanban kapott helyet a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság és a megyei önkormányzat területfejlesztési munkaszervezete is. Az épületben csaknem 250-en dolgoznak.

A felújításról szólva közölte: a rekonstrukció első ütemében 70 millió forint európai uniós forrásból energetikai korszerűsítést valósítottak meg. A mostani, második ütemben 400 millió forint kormányzati támogatásból felújították a külső homlokzatot, az eredeti fa ablakkeretek hőszigetelő üveget kaptak, több mint 140 irodában modernizálták az elektromos hálózatot, felújítottak 12 vizesblokkot, és új lifttel szerelték fel az épületet. A rekonstrukció harmadik ütemében szeretnék felújítani az épület Piac utcai homlokzatát, az Árpád-termet és az udvar díszburkolatát is.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+9 #1 Vidéki 2019-07-01 13:12
Megerősödtek a kormányhivatalo k?!Inkább meggyengültek, mert alaphangon 4.000. kormánytisztvis elő mondott fel az idén, és még hol a vége...A jelenlegi közigazgatási rendszer fenntarthatatla n, mert nincs annyi képzett tisztviselő, amennyi el tudná látni a munkát.A munkavállalók, tisztviselők munkafeltételei t (pl. a normális megélhetéshez szükséges bér biztosítása, a szabadság csökkentése, a cafetéria megszüntetése)o lyan mértékben rontották le, hogy már nem érdemes a közigazgatásban dolgozni.A tisztvislők döbbenettel figyelik, hogy az állam néhány tucat vezetőjének horribilis - akár havi 4-5 milliós - fizetést állapít meg, miközben a munkát végző ügyintézők, kistisztviselők nem tudnak kitartani a jövedelmükből a hónap végéig.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Nem kell ide létszámstop, a közigazgatásban dolgozó tisztviselők folyamatosan mo... Tovább...
 • Ez hányadik átszabás 2010. óta? A sokadik, mert nem működik a rendszer. Miért ne... Tovább...
 • Ha a párbeszéd híve lenne, már régóta intézkednie kellett volna a szociális terü... Tovább...
 • Nehogy már a szülő vagy az óvodapedagógus - aki ismeri a gyereket tetőtől talpig... Tovább...
 • Ez csak szöveg az állam részéről - a költségvetési törvényben 2020-ban is (mint ... Tovább...
 • Én a bérpapíromon még mindig nem látok több fizetséget. A 20%-os "béremelésük" p... Tovább...
 • Valaki felhomályosítha tna már a kormány oldalról, hogy a hivatali dolgozók miér... Tovább...
 • A 38.650,-os illetményalapot kellene emelni, hogy jelentsen is valamit a béremel... Tovább...
 • Azonnali, legalább 50%-os béremelést az önkormányzati köztisztviselők nek!!! Az ... Tovább...
 • "A rendszerváltás egyik legfontosabb és talán az egyik legsikeresebb vívmánya az... Tovább...
 • Furcsa hogy ezek a polgármesterek megússzák a börtönt.egy kis pénzbünti aztán jó... Tovább...
 • Szociális ágazat - elfelejtett ágazat. Persze elfelejtett ágazat még a közgyűjte... Tovább...
 • A magyar minimálbér még itt Kelet-Európában is kevés, már a románok is leelőznek... Tovább...
 • A magyar falu legnagyobb problémái - nincs munkahely, nincs a helyi lakosság igé... Tovább...
 • A közfoglalkoztat ásban érettségivel és esetleg felsőfokú képesítéssel rendelkez... Tovább...