Hirdetés
Folytatódnak a képzések a Tolna Megyei Kormányhivatal szervezésében PDF Nyomtatás E-mail
2018. január 05. péntek, 10:00

tolnamDecemberben 3 képzést valósított meg a Tolna Megyei Kormányhivatal, de idén is szerveznek kurzusokat – tájékoztatott Léber Viola, a Tolna Megyei Kormányhivatal Jogi és Humánpolitikai Főosztályának vezetője a Rádió Orienten.

A 2017-es év utolsó hónapjában a Tolna Megyei Kormányhivatal a kollégák teljes körű szakmai felkészültségének biztosítása érdekében a 2018. január 1-jén hatályba lépő általános közigazgatási rendtartásról szóló törvénnyel kapcsolatos előadásokat szervezett. Az oktatáson közel 5000 hatósági feladatot ellátó munkatárs vett részt – közölte Léber Viola. A Tolna Megyei Kormányhivatal Jogi és Humánpolitikai Főosztályának vezetője hozzátette, hogy szintén decemberben szervezték meg a jegyzői szakmai napot, amelynek témája az elektronikus ügyintézésre való felkészülés, illetve az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény rendelkezéseinek ismertetése, illetve az állami tisztviselők új teljesítményértékelési rendszerének egységes gyakorlati alkalmazása érdekében egynapos képzést bonyolítottak le országosan 5 megyeszékhelyen, amelyből az egyik helyszín Szekszárd volt. Tolna megyén kívül a programban részt vett Baranya, Somogy és Zala megye is – tette hozzá a szakember.

2017 októbertől folyamatban van az ingatlanvagyon-értékelő –és közvetítő képzés, amelyen Tolna megyéből 2 munkatárs vesz részt. Léber Viola szerint a kurzus végére az érintett munkatársak képesek lesznek a kisajátítási eljáráshoz kapcsolódó értékbecslést végezni, illetve a kisajátítási eljárásban kirendelt szakérőként közreműködni. Az oktatás budapesti helyszínen zajlik és 2018 februárban ér véget. Szintén folyamatban van a hatósági eljárások egyszerűsítésének érdekében a jelnyelvi képzés is 5 ügyfélszolgálati területen dolgozó munkatárs részére. A képzés szeptemberben indult és várhatóan 2018 augusztusig tart – részletezte a Tolna Megyei Kormányhivatal Jogi és Humánpolitikai Főosztályának vezetője. Kifejtette: A kurzus során a résztvevők megismerhetik a jelnyelvi kommunikációhoz szükséges alapvető kifejezéseket, illetve a siketek kultúráját, információt kapnak a jelnyelv magyarországi helyzetéről, valamint elsajátítják a közigazgatási eljárások ügyintézése során leggyakrabban előforduló kifejezések jelnyelvi változatait.

Léber Viola kitért arra is, hogy 2018-ban olyan alapszintű és haladó informatikai képzés megvalósítása is sor kerül, amely elősegíti az egységes kormányhivatali informatikai rendszerek fejlesztéséhez kapcsolódóan a NOE (back-office) rendszerek üzemeltetésével kapcsolatban érintett felhasználók elméleti és gyakorlati szakismereteinek bővítését. Mint mondta, a kurzuson várhatóan 10 informatikus kolléga vesz részt, de 2018-ban folytatódik a kormányablak ügyintézői képzés IV. üteme, de közigazgatási és kormányzati tanulmányok szakirányú továbbképzések is megvalósulnak.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Olvasd el azt a levelet figyelmesebben. Nem azt ígérte a Miniszterelnök úr, hogy... Tovább...
 • I was just ⅼooking for this infoгmation foг a while. Afteг six һօurs օf continuo... Tovább...
 • Csatlakozva az előttem szólókhoz: tényleg nem normális! 45 évesen 24 éves község... Tovább...
 • Elég érdekesen alakulnak a dolgok, egyszer teremtsük meg az önfenntartás lehetős... Tovább...
 • Ha az iparűzési adót megszüntetik, akkor vége az önkormányzatokn ak!Saját bevéte... Tovább...
 • "Az érdekképviselet gondnak tartja, hogy a közszférából még mindig nem irányítot... Tovább...
 • Nem tudom miről beszél a VOSZ főtitkár. Az önkormányzatokn ál nem hogy plusz lét... Tovább...
 • Addig működik a közigazgatás jól, amíg a mai 50 és fölöttiek ott lesznek. Ha jön... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál a létszám a jogszabályok által előírt feladatokhoz sem ele... Tovább...
 • Hu, én is nagyon megvagyok elégedve. A fizetésem a mai napon is több mint 10000 ... Tovább...
 • Kérdezem a nagypofájú VOSZ vezetői mikor fognak érdemi munkát végezni az alfél á... Tovább...
 • Besenyő Pista szavaival élve - Normális a VOSZ?! Felsőfokú közigazgatási végzett... Tovább...
 • A demokrácia alappilérei az önállóan működő települési önkormányzatok. Minden te... Tovább...
 • Április 8-án legyünk valamennyien betegek!!!! Tovább...
 • Még van olyan ember aki hisz nekik. Szavazzunk a FIDESZ-re és, akkor kapunk ille... Tovább...
Hirdetés