Hirdetés
Készül az integrált kockázatkezelési intézkedési terv Veszprémben PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 09. csütörtök, 10:00

alkotmany01Rövidesen elkészül a Veszprém Megyei Kormányhivatal integrált kockázatkezelési intézkedési terve, amelyet az év folyamán összegyűjtött kockázati tényezők alapján alkotnak meg – mondta el Kiss Gábor Szabolcs integritás tanácsadó a Rádió Orientben. A kabineti titkár hozzátette: az integritás témájában folyamatos képzések is segítik a szervezet munkatársait.

Egy államigazgatási szerv esetén az integritás a megfelelő működéssel azonosítható. A szervezet működése akkor lesz megfelelő, ha az szabályszerű és megfelel a vezető, valamint az irányító szerv által meghatározott célkitűzéseknek, elveknek – szögezte le Kiss Gábor Szabolcs integritási tanácsadó. A kormányhivatal kabineti titkára elmondta, az államigazgatás szervezeteinél minden évben fel kell mérni az integritási és korrupciós kockázatokat, ennek eredményeként egy éves intézkedési tervet kell kidolgozni és megvalósítani, a terv végrehajtásáról pedig integritásjelentés formájában kell a szervezetnek számot adni. A szakember kitért arra is, hogy az integritás tanácsadónak fontos szerepe van a szemléletformálásban is, javaslatokat tehet hivatásetikai vagy antikorrupciós témájú képzésekre, melyek végrehajtásában közre is működhet, valamint tanácsot is adhatnak a munkatársaknak.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal idei integritástervének egyik vállalása volt a folyamatalapú kockázatmenedzsment -rendszer kialakítása – idézte fel a Rádió Orient vendége. Ennek érdekében az év során számba vették a szervezet fő folyamatait, ezek mentén pedig azonosították és értékelték a kockázatokat. Jelenleg a tapasztalatok összegzése zajlik, rövidesen elkészül az integrált kockázatkezelési intézkedési terv, melyet az év folyamán összegyűjtött kockázati tényezők alapján állítanak össze.

A kabineti titkár kifejtette, hogy az integritás témájában folyamatos képzések is segítik a szervezet munkatársait. Egyrészt az újonnan belépők számára tartanak felkészítést, másrészt nyár óta tartanak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által regisztrált gyakorlatias megközelítésű integritás képzéseket is, amelyek teljesítéséért tanulmányi pontokat is szerezhetnek a munkatársak. Még ebben az évben is lesznek újabb képzési alkalmak – jegyezte meg.

Emellett készülnek a 2017-es évről beszámoló integritásjelentésre is. Ehhez nélkülözhetetlen az intézkedések aktuális állásának folyamatos figyelemmel kísérése, a tapasztalatok felmérése, valamint felhasználásuk a következő tervezési időszakhoz – ismertette Kiss Gábor Szabolcs integritás tanácsadó.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Az az orvos, aki az alapellátásban háziorvosként szeretne dolgozni közalkalmazot... Tovább...
 • Bizony ez óriási probléma, és sajnos egyre csak nő a betöltetlen háziorvosi prax... Tovább...
 • És vajon a jegyző, mint olyan marad-e? Az önkormányzatisá got lehet máshogy is k... Tovább...
 • Arról nem beszélnek, hogy mi lesz a kis önkormányzatok hivatalaival! Lesz összev... Tovább...
 • Be kell látni, ha nem ülnek polgármesterek a parlamenti patkóban, akkor a telepü... Tovább...
 • A mindenkori politikai vezetésnek azt kellene tudomásul vennie, hogy a település... Tovább...
 • Tisztelt "Agglomerációs csőcselék"! Amit ír abban sok az igazság, de azt is nézz... Tovább...
 • Én nem aggódom. Ez most világszerte jelenség, kiürülnek a falvak, visszaveszi ma... Tovább...
 • Nevetséges ez a folyamatos hátramutogatás, "emúttnyócév" ami már "emútt 10" lett... Tovább...
 • Ha a kormány nem tud a falvak 20-30 km-es körzetében normális munkahelyet biztos... Tovább...
 • Ez egy választási ígéret volt mint a 12000 Ft fűtéstámogatás amelyből az ügy jel... Tovább...
 • https://www.hirstart.hu/hk/20180619_igy_valtozna_meg_jovore_a_cafeteria-rendszer... Tovább...
 • "ehelyett inkább külföldre mennek, mert önállóan képtelenek megteremteni az első... Tovább...
 • Forrást biztos hogy lehetne rá találni, egyszerűen akarat nincs rá ez már tisztá... Tovább...
 • 10 év az a nyolc!!! Tovább...