Hirdetés
Készül az integrált kockázatkezelési intézkedési terv Veszprémben PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 09. csütörtök, 10:00

alkotmany01Rövidesen elkészül a Veszprém Megyei Kormányhivatal integrált kockázatkezelési intézkedési terve, amelyet az év folyamán összegyűjtött kockázati tényezők alapján alkotnak meg – mondta el Kiss Gábor Szabolcs integritás tanácsadó a Rádió Orientben. A kabineti titkár hozzátette: az integritás témájában folyamatos képzések is segítik a szervezet munkatársait.

Egy államigazgatási szerv esetén az integritás a megfelelő működéssel azonosítható. A szervezet működése akkor lesz megfelelő, ha az szabályszerű és megfelel a vezető, valamint az irányító szerv által meghatározott célkitűzéseknek, elveknek – szögezte le Kiss Gábor Szabolcs integritási tanácsadó. A kormányhivatal kabineti titkára elmondta, az államigazgatás szervezeteinél minden évben fel kell mérni az integritási és korrupciós kockázatokat, ennek eredményeként egy éves intézkedési tervet kell kidolgozni és megvalósítani, a terv végrehajtásáról pedig integritásjelentés formájában kell a szervezetnek számot adni. A szakember kitért arra is, hogy az integritás tanácsadónak fontos szerepe van a szemléletformálásban is, javaslatokat tehet hivatásetikai vagy antikorrupciós témájú képzésekre, melyek végrehajtásában közre is működhet, valamint tanácsot is adhatnak a munkatársaknak.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal idei integritástervének egyik vállalása volt a folyamatalapú kockázatmenedzsment -rendszer kialakítása – idézte fel a Rádió Orient vendége. Ennek érdekében az év során számba vették a szervezet fő folyamatait, ezek mentén pedig azonosították és értékelték a kockázatokat. Jelenleg a tapasztalatok összegzése zajlik, rövidesen elkészül az integrált kockázatkezelési intézkedési terv, melyet az év folyamán összegyűjtött kockázati tényezők alapján állítanak össze.

A kabineti titkár kifejtette, hogy az integritás témájában folyamatos képzések is segítik a szervezet munkatársait. Egyrészt az újonnan belépők számára tartanak felkészítést, másrészt nyár óta tartanak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által regisztrált gyakorlatias megközelítésű integritás képzéseket is, amelyek teljesítéséért tanulmányi pontokat is szerezhetnek a munkatársak. Még ebben az évben is lesznek újabb képzési alkalmak – jegyezte meg.

Emellett készülnek a 2017-es évről beszámoló integritásjelentésre is. Ehhez nélkülözhetetlen az intézkedések aktuális állásának folyamatos figyelemmel kísérése, a tapasztalatok felmérése, valamint felhasználásuk a következő tervezési időszakhoz – ismertette Kiss Gábor Szabolcs integritás tanácsadó.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Tehát egy friss jelentés szerint 2010-től 50%-kal nőt a vezetők száma. Ez döbben... Tovább...
 • Tudtuk, hogy így lesz....nem kapunk béremelést...a választás előtt kellett volna... Tovább...
 • A kirúgások előtt nem a feladatokat, az ügyek számát kellett volna lecsökkenteni... Tovább...
 • Nagyon sajnálom, hogy a családok évében a gyermekes anyukákat kirugják. Tovább...
 • Sürgősen hozzá kell látni egy újabb sztrájk megszervezéséhe z, de nem egy napos ... Tovább...
 • Ja és még valami.Most addig várnak az összes járandóság kifizetésével(r uhapénz,... Tovább...
 • Konkrétan az Államkincstár vezetőségének a leépítését kellene átgondolni,és nem ... Tovább...
 • Az államkincstárná l egyes szervezeti egységek működését, már most is zavarja a ... Tovább...
 • Igazad van, én kérek elnézést! A *** így még ***abb lesz! Tovább...
 • Nem jól számoltál, mert a 800-ból még lejön a munkáltatót terhelő járulék... Tovább...
 • Én is azon gondolkoztam, hogy mi volt ezen sikeres? Senki nem áll a szakszerveze... Tovább...
 • A konzultáció a nagy kormányunk Nemzeti Konzultációjáho z hasonlóan eleve hülye ... Tovább...
 • Engem speciel nem kérdeztek meg, és még csak nem is hallottam erről a konzultáci... Tovább...
 • Ez már megint egy mekkora baromság! Kiegészítő bérrendezési alap. Az meg mi a tö... Tovább...
 • Ha kitart ez az "EU" nem küldi a pénzt bizonyos dolgok miatt akkor a "majd megl... Tovább...