Hirdetés
Készül az integrált kockázatkezelési intézkedési terv Veszprémben PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 09. csütörtök, 09:00

alkotmany01Rövidesen elkészül a Veszprém Megyei Kormányhivatal integrált kockázatkezelési intézkedési terve, amelyet az év folyamán összegyűjtött kockázati tényezők alapján alkotnak meg – mondta el Kiss Gábor Szabolcs integritás tanácsadó a Rádió Orientben. A kabineti titkár hozzátette: az integritás témájában folyamatos képzések is segítik a szervezet munkatársait.

Egy államigazgatási szerv esetén az integritás a megfelelő működéssel azonosítható. A szervezet működése akkor lesz megfelelő, ha az szabályszerű és megfelel a vezető, valamint az irányító szerv által meghatározott célkitűzéseknek, elveknek – szögezte le Kiss Gábor Szabolcs integritási tanácsadó. A kormányhivatal kabineti titkára elmondta, az államigazgatás szervezeteinél minden évben fel kell mérni az integritási és korrupciós kockázatokat, ennek eredményeként egy éves intézkedési tervet kell kidolgozni és megvalósítani, a terv végrehajtásáról pedig integritásjelentés formájában kell a szervezetnek számot adni. A szakember kitért arra is, hogy az integritás tanácsadónak fontos szerepe van a szemléletformálásban is, javaslatokat tehet hivatásetikai vagy antikorrupciós témájú képzésekre, melyek végrehajtásában közre is működhet, valamint tanácsot is adhatnak a munkatársaknak.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal idei integritástervének egyik vállalása volt a folyamatalapú kockázatmenedzsment -rendszer kialakítása – idézte fel a Rádió Orient vendége. Ennek érdekében az év során számba vették a szervezet fő folyamatait, ezek mentén pedig azonosították és értékelték a kockázatokat. Jelenleg a tapasztalatok összegzése zajlik, rövidesen elkészül az integrált kockázatkezelési intézkedési terv, melyet az év folyamán összegyűjtött kockázati tényezők alapján állítanak össze.

A kabineti titkár kifejtette, hogy az integritás témájában folyamatos képzések is segítik a szervezet munkatársait. Egyrészt az újonnan belépők számára tartanak felkészítést, másrészt nyár óta tartanak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által regisztrált gyakorlatias megközelítésű integritás képzéseket is, amelyek teljesítéséért tanulmányi pontokat is szerezhetnek a munkatársak. Még ebben az évben is lesznek újabb képzési alkalmak – jegyezte meg.

Emellett készülnek a 2017-es évről beszámoló integritásjelentésre is. Ehhez nélkülözhetetlen az intézkedések aktuális állásának folyamatos figyelemmel kísérése, a tapasztalatok felmérése, valamint felhasználásuk a következő tervezési időszakhoz – ismertette Kiss Gábor Szabolcs integritás tanácsadó.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Nagyon jól mondod, április 8-án betegnek kell lennünk! Tovább...
 • Hiába emelik fel az illetményalapot 60 eFt-ra, mint ahogyan a 2. számú hozzászól... Tovább...
 • A következő sztrájk napjára tennék javaslatot: egy szép tavaszi vasárnapra, mond... Tovább...
 • Erősen hajlok rá, hogy Ausztriában folytassam. Ott legalább megbecsülnek. Polgár... Tovább...
 • Az itt a legnagyobb baj, amellett, hogy a "nagy" fidesz részéről semmi hajlandós... Tovább...
 • Minden tiszteletem a sztrájkot megszervező Köztisztviselők Szakszervezetéé és a ... Tovább...
 • Nem lesz ebből semmi. Kivéreztetik a szektort. Tovább...
 • 462/2017.(XII.2 8.) Korm. rendelet Tovább...
 • Az önkormányzati igazgatásban dolgozó 37.000. köztisztviselő illetménye - közpon... Tovább...
 • 2018. január 31-vel megszűnik a bér kompenzációja ! Nem béremelés nem lesz még e... Tovább...
 • Jah,a politikai érinthetetlensé gnek ára van ! Tovább...
 • Hagyjuk már az elmúlt,8 évvel ezelőtt véget ért szocialista városvezetést, akine... Tovább...
 • Megint egy olyan probléma melyet látványosan, meg lehetne oldani, ha nem kőbaltá... Tovább...
 • Kíváncsi lennék mit tenne a "kormány", ha az országos sztrájk a választások napj... Tovább...
 • Kíváncsi lennék mit tenne a "kormány", ha az országos sztrájk a választások napj... Tovább...
Hirdetés