Hirdetés
20 éves
Hirdetés
Ma 2018. okt. 21., vasárnap, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Átadják Szolnok új gyalogoshídját PDF Nyomtatás E-mail
2011. január 18. kedd, 13:00

szolnok_gyalogoshidKözép-Európa leghosszabb, illetve a Tisza egyetlen gyalogos- és kerékpároshídja a Tiszavirág nevet kapta. Pénteken adják át a forgalomnak – közölte a város önkormányzata és a beruházás műszaki ellenőrzésével megbízott cég. Erre az alkalomra ünnepi programsorozatot szerveznek a városban.

 

Az eseményen a tervek szerint részt vesz Kövér László, az Országgyűlés elnöke is. A hidat Beer Miklós váci megyés püspök szenteli fel – mondta el Pókász Endre, az önkormányzat sajtóreferense. A gyalogoshíd átadását eredetileg 2010. szeptember 1-jére, Szolnok város napjára tűzték ki, de az elmúlt bő egy évben kialakult sorozatos vis maior helyzetek keresztülhúzták a terveket.

A tiszavirágot mintázó, acélszerkezetű építmény különleges, ritkán alkalmazott műszaki megoldások sorát vonultatja fel. Tömege 550 tonna, hossza 444 méter. A folyómederhez legközelebb eső két pillér egymástól 120 méter távolságban áll. A projekt részeként új dísztér is épült a gyalogoshíd belvárosi hídfőjénél.

Közép-Európa és az ország legnagyobb gyalogoshídjának elkészítése nettó 1,2 milliárd forintba került. A költségek 70 százalékát európai uniós támogatásból, a többit pedig önerőből fedezte Szolnok önkormányzata.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés