Hirdetés
20 éves
Hirdetés
Ma 2019. febr. 21., csütörtök, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Átadják Szolnok új gyalogoshídját PDF Nyomtatás E-mail
2011. január 18. kedd, 12:00

szolnok_gyalogoshidKözép-Európa leghosszabb, illetve a Tisza egyetlen gyalogos- és kerékpároshídja a Tiszavirág nevet kapta. Pénteken adják át a forgalomnak – közölte a város önkormányzata és a beruházás műszaki ellenőrzésével megbízott cég. Erre az alkalomra ünnepi programsorozatot szerveznek a városban.

 

Az eseményen a tervek szerint részt vesz Kövér László, az Országgyűlés elnöke is. A hidat Beer Miklós váci megyés püspök szenteli fel – mondta el Pókász Endre, az önkormányzat sajtóreferense. A gyalogoshíd átadását eredetileg 2010. szeptember 1-jére, Szolnok város napjára tűzték ki, de az elmúlt bő egy évben kialakult sorozatos vis maior helyzetek keresztülhúzták a terveket.

A tiszavirágot mintázó, acélszerkezetű építmény különleges, ritkán alkalmazott műszaki megoldások sorát vonultatja fel. Tömege 550 tonna, hossza 444 méter. A folyómederhez legközelebb eső két pillér egymástól 120 méter távolságban áll. A projekt részeként új dísztér is épült a gyalogoshíd belvárosi hídfőjénél.

Közép-Európa és az ország legnagyobb gyalogoshídjának elkészítése nettó 1,2 milliárd forintba került. A költségek 70 százalékát európai uniós támogatásból, a többit pedig önerőből fedezte Szolnok önkormányzata.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés