Hirdetés
20 éves
Hirdetés
Ma 2018. okt. 23., kedd, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Idősbarát önkormányzatok kaptak díjat PDF Nyomtatás E-mail
2011. szeptember 29. csütörtök, 08:00

 

soltesz_miklosAz Idősbarát Önkormányzati Díj és szakmai elismerések átadóünnepségét az Országházban tartották meg szerdán. A díjra kiírt pályázattal a kormány arra szeretett volna buzdítani minden önkormányzatot, hogy próbáljon a szokásos ellátáson túlmutató többletet behozni az idősekkel kapcsolatos tevékenységi körébe.

"Szeretnénk megváltoztatni azt a felfogást, hogy az idős az, aki a nyugdíjat várja, és teher a társadalom vállán" – mondta beszédében Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, és köszönetet mondott azoknak az önkormányzatoknak, díjazottaknak, akik munkájukkal segítik az időseket, lehetőséget teremtenek aktív időskor megélésére. Soltész Miklós elmondta, fontos cél osszekötni a különböző generációkat, ezért kiemelt jelentőségű a fiatalok bevonása az idősek segítésébe. Soltész Miklós azt is határozottan kijelentette, hogy a kormány elkötelezett a nyugdíjak reálértékének megőrzése mellett.

Farkasné dr. Gasparics Emese, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára beszédében azt hangoztatta, hogy az idősügyi ellátás fontos erkölcsi kötelessége az önkormányzatoknak. Véleménye szerint a megújuló önkormányzati rendszer még inkább alkalmas lesz az idősek segítésére – adta hírül a kormany.hu.

Idősbarát Önkormányzati Díjban részesült:

  • Balmazújváros Önkormányzata
  • Csongrád Város Önkormányzata
  • Lippó Község Önkormányzata
  • Lovászpatona Község Önkormányzata
  • Törökbálint Város Önkormányzata
  • Zákány Község Önkormányzata

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés