Hirdetés
20 éves
Hirdetés
Ma 2018. nov. 18., vasárnap, Jenő napja van. Holnap Erzsébet napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Külön pénzek sportra - önkormányzatoknak is PDF Nyomtatás E-mail
2011. július 27. szerda, 10:00

 

banki_erik01A sportág-, létesítményfejlesztésre, utánpótlás-nevelésre fordítható támogatást nemcsak a látványsportágak sportegyesületei kaphatják meg, hanem az ezen a területen dolgozó alapítványok, társaságok, önkormányzatok és szakszövetségek is – írja a Világgazdaság.

Az önkormányzatok – a sportlétesítmények 80-90 százalékának tulajdonosai – a saját létesítményfejlesztési programjaikra is tudnak pályázni a társaságiadó-kedvezményből, akár iskolai tornaterem, akár sportpálya építéséről van szó.

Egyébként augusztus végén, szeptember elején juthatnak el az egyesületekhez az első olyan forintok, amelyeket a vállalkozások a július 1-jén elfogadott törvény értelmében a társasági adójukból levonhatnak – közölte az országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke. A fideszes Bánki Erik szerint a kérelmek száma az öt látványsportágra (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) nyújtható támogatásokra év végéig elérheti a két-háromezret.

Bánki Erik felhívta a figyelmet arra, hogy a piacon már megjelentek azok a tanácsadók, akik elsősorban a kis egyesületeknek kínálják szolgáltatásaikat. Azt hirdetik, hogy kitöltik a pályázati anyagokat, s még olyan cégeket is keresnek, amelyek felajánlják társasági adójukat. „Ne vegyenek igénybe ilyen típusú szolgáltatást, fölöslegesen egyetlen fillért se költsenek erre” – mondta a fideszes honatya. Szerinte az adminisztráció olyan egyszerű, hogy azt kedvezményezettek is ki tudják tölteni, a szakszövetségek munkatársai és a sportállamtitkárság dolgozói is segítséget nyújtanak. Felhívta a figyelmet, hogy az említett kérelmekkel, támogatásokkal kapcsolatban jutalékot kérni törvénytelen.

Bánki Erik ugyanakkor szigorú ellenőrzéseket helyezett kilátásba. Akik szabálytalanságot követnek el, három évre kizárhatják magukat a támogatási rendszerből. Visszaélés, ha több irányban adnak le kérelmeket, vagy utánpótlás-nevelési támogatást profi csapatok működési költségeire könyvelnek át. A negyedéves bevallási kötelezettségeket a sportállamtitkársághoz tartozó háttérintézmény mellett a számvevőszék és az adóhivatal ellenőrzi majd.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés