Hirdetés
20 éves
Hirdetés
Ma 2019. febr. 20., szerda, Aladár és Álmos napja van. Holnap Eleonóra és Zelmira napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Külön pénzek sportra - önkormányzatoknak is PDF Nyomtatás E-mail
2011. július 27. szerda, 10:00

 

banki_erik01A sportág-, létesítményfejlesztésre, utánpótlás-nevelésre fordítható támogatást nemcsak a látványsportágak sportegyesületei kaphatják meg, hanem az ezen a területen dolgozó alapítványok, társaságok, önkormányzatok és szakszövetségek is – írja a Világgazdaság.

Az önkormányzatok – a sportlétesítmények 80-90 százalékának tulajdonosai – a saját létesítményfejlesztési programjaikra is tudnak pályázni a társaságiadó-kedvezményből, akár iskolai tornaterem, akár sportpálya építéséről van szó.

Egyébként augusztus végén, szeptember elején juthatnak el az egyesületekhez az első olyan forintok, amelyeket a vállalkozások a július 1-jén elfogadott törvény értelmében a társasági adójukból levonhatnak – közölte az országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke. A fideszes Bánki Erik szerint a kérelmek száma az öt látványsportágra (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) nyújtható támogatásokra év végéig elérheti a két-háromezret.

Bánki Erik felhívta a figyelmet arra, hogy a piacon már megjelentek azok a tanácsadók, akik elsősorban a kis egyesületeknek kínálják szolgáltatásaikat. Azt hirdetik, hogy kitöltik a pályázati anyagokat, s még olyan cégeket is keresnek, amelyek felajánlják társasági adójukat. „Ne vegyenek igénybe ilyen típusú szolgáltatást, fölöslegesen egyetlen fillért se költsenek erre” – mondta a fideszes honatya. Szerinte az adminisztráció olyan egyszerű, hogy azt kedvezményezettek is ki tudják tölteni, a szakszövetségek munkatársai és a sportállamtitkárság dolgozói is segítséget nyújtanak. Felhívta a figyelmet, hogy az említett kérelmekkel, támogatásokkal kapcsolatban jutalékot kérni törvénytelen.

Bánki Erik ugyanakkor szigorú ellenőrzéseket helyezett kilátásba. Akik szabálytalanságot követnek el, három évre kizárhatják magukat a támogatási rendszerből. Visszaélés, ha több irányban adnak le kérelmeket, vagy utánpótlás-nevelési támogatást profi csapatok működési költségeire könyvelnek át. A negyedéves bevallási kötelezettségeket a sportállamtitkársághoz tartozó háttérintézmény mellett a számvevőszék és az adóhivatal ellenőrzi majd.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés